Felet 80190864 visas när du köper något på Xbox 360

Följande felkod och meddelande visas när du försöker göra ett inköp på din Xbox 360-konsol:

Det har uppstått ett problem med Xbox-tjänsten. Försök igen senare.
Statuskod: 80190864.

Det här beror på något av följande:

• Din bank godkänner inte ditt betalningsalternativ (ditt kontokort kan ha gått ut, spärrats eller avvisats).
  • Det finns en utestående skuld på ditt konto.
  • För många köpförsök har nyligen gjorts från ditt Microsoft-konto.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera att kredit- eller betalkort fungerar

Ditt köp kan ha misslyckats av följande orsaker:

• Kredit- eller betalkortet har inte aktiverats.
  • Kortet avvisades eftersom täckning saknades.
  • Kortet går inte att använda för onlineköp eller automatisk fakturering.
  • Kontokortsföretaget hindrar avsiktligt kortet från att användas.

Kontakta kontokortsföretaget eller banken och försäkra dig om att det betalningsalternativ du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Pröva nästa lösning om du fortsätter att få samma felmeddelande.

Lösning 2: Ändra hur du betalar för din Xbox-prenumeration

Om det betalningsalternativ du använder för att betala för din Xbox-prenumeration har gått ut eller inte längre är giltigt måste du uppdatera det så att du inte förlorar tillgången till prenumerationen. Så här ändrar du hur du betalar för en Xbox-prenumeration online:

1. I en webbläsare loggar du in på sidan Tjänster och prenumerationer med ditt Microsoft-konto.

Obs! Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

2. Hitta den Xbox-prenumeration vars betalningsalternativ du vill ändra i listan och välj sedan Ändra hur du betalar.
Sidan
  1. Välj ditt nya betalningsalternativ i listan eller välj "Lägg till ett nytt sätt att betala" och följ sedan anvisningarna.
På sidan
  1. Välj Nästa när du har ändrat betalningsalternativet. Då överförs den summa som du är skyldig till det nya betalningsalternativet, som debiteras direkt.

När du har uppdaterat hur du betalar för din Xbox-prenumeration kan du ta bort det betalningsalternativ du inte längre vill använda.

Om du vill använda en förbetald prenumerationskod i stället för att förnya prenumerationen kan du lösa in en förbetald kod. Du måste fortfarande avbryta din nuvarande prenumeration för att undvika förnyelseavgifter.

Obs! Om din prenumeration förfallit kan en förbetald prenumerationskod inte användas för att betala din skuld. Du måste betala den förfallna skulden enligt anvisningarna ovan innan du löser in din förbetalda kod.

Om du behöver ta bort ett betalningsalternativ som är kopplat till en Xbox-prenumeration läser du Ta bort ett betalningsalternativ online och väljer Ta bort ett betalningsalternativ till vänster på skärmen. Följ sedan anvisningarna.

Pröva nästa lösning om du fortsätter att få samma felmeddelande.

Lösning 3: Använd ett Microsoft-presentkort.

Du kan köpa ett Microsoft-presentkort från en återförsäljare och använda det för att göra köp. Observera att inte alla köp stöder förbetalningsmöjligheter. Innan du köper ett Microsoft-presentkort ska du kontrollera om förbetalningsalternativet är tillgängligt för den artikel du vill köpa.