Felet 803c0009 visas när du försöker ansluta till Xbox Live från Xbox 360

Följande felkod visas när du försöker ansluta till Xbox Live på din Xbox 360-konsol:

803c0009

Det här beror på något av följande:

• Faktureringsinformationen för Microsoft-kontot måste uppdateras.
  • Cacheinformationen på Xbox-konsolen måste uppdateras.
  • Det finns ett problem med din anslutning till Xbox Live.

Lösningar

Lösning 1: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto.

Så här gör du:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto
    Obs! Om du har glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med det läser du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.
  2. Klicka på Redigera säkerhetsinfo.
  3. Kontrollera din säkerhetsinformation. Kontrollera till exempel uppgifterna under Phone number, Alternate email address och Security question.
  4. Kontrollera den övriga informationen i Microsoft-kontot. Se till att Xbox Live-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Se också till att betalningsinformationen för ditt Xbox Live-konto, inklusive stora och små bokstäver, är samma information som används av kreditkortsföretaget.
  5. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  6. Försök logga in i Xbox Live igen.

Lösning 2: Ta bort den profil som finns sparad på din Xbox-konsol .

Ta bort din profil genom att följa dessa anvisningar:

1. Gå till Settings från Xbox Dashboard och välj sedan System Settings.
  2. Välj Storage.
  3. Välj All Devices.
  4. Välj Profiles.
  5. Välj den gamertag du vill ta bort.
  6. Välj Delete.
  7. Välj Ta bara bort profilen. (Då tas profilen bort men sparade spel och achievements finns kvar.)

Lösning 3: Töm systemets cacheminne.

Töm cacheminnet genom att följa dessa anvisningar:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Rensa systemcache.
  6. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.
  7. Starta om konsolen.

Lösning 4: Ladda ned profilen igen.

Ladda ned profilen igen genom att följa dessa anvisningar:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  1. Välj Ladda ned profil
    Obs! Om meddelandet "Ladda ned profil" inte visas är du förmodligen inloggad på en annan profil. Tryck på X för att logga ut.
  2. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag. (Om du inte känner till inloggningsuppgifterna för ditt konto läser du Lösning för förlorat konto eller Lösning för förlorat lösenord.
  3. Ange Microsoft-kontots lösenord.
    Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sitt Microsoft-kontoför att det ska gå att ladda ned profilen.
  4. Om du har kopplat in en extern lagringsenhet till konsolen måste du välja på vilken lagringsenhet du vill spara profilen. Profilen laddas ned omedelbart om du inte använder någon extern lagringsenhet.

Lösning 5: Felsöka Xbox Live-anslutningen.

Använd följande information för att felsöka nätverks- och Xbox Live-anslutningen: