Felet 831188FE visas när du loggar in på Xbox Live på Xbox 360

Följande felkod visas när du försöker logga in på Xbox Live på Xbox 360-konsolen:

831188FE
Något är fel med ditt Microsoft-konto. Go to https://account.live.com for help.

Det innebär att det kan vara problem med ditt Microsoft-konto eller din Xbox-profil.

Lösning

Innan du provar den lösning som presenteras här ska du kontrollera om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något servicemeddelande längst upp på den här sidan. Om det finns aktuella varningar väntar du en stund och försöker sedan igen.

Obs! Om en viss tjänst eller app ligger nere kan du be Microsoft meddela dig när den fungerar igen. Under namnet på appen eller tjänsten klickar du på Notify me when this service or app is up and running.

Steg 1: Kontrollera att det inte är problem med din säkerhetsinformation

1. Gå till Manage your security info och logga in på det Microsoft-konto som hör till din Xbox-profil.
  2. Kontrollera noga alla telefonnummer, alternativa e-postadresser och säkerhetsfrågor och svar som är kopplade till ditt Microsoft-konto.
    • Om något är för gammalt eller felaktigt uppdaterar du det som behövs.

Obs! Du ska bara uppdatera felaktig säkerhetsinformation, inte ta bort den. Om du tar bort felaktig information kommer du att låsas ute från kontot.

• Se till att du har minst två säkerhetsuppgifter för ditt konto. Minst en av dem måste vara ett telefonnummer eller en e-postadress.

Läs mer om säkerhetsinformationen på sidan Översikt över säkerhetsinformation för Microsoft-konton.

Steg 2: Ta bort din Xbox Live-profil

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme.
Skärmen Systeminställningar, med kategorin Lagring markerad
  1. Välj Alla enheter.
  2. Välj Profiler.
  3. Välj den profil du vill ta bort.
  4. Välj Ta bort.
  5. Välj Ta bara bort profilen. Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.

Viktigt! Välj inte Delete Profile and Items. Om du gör det tas profilen med tillhörande spel och achievements bort.

Steg 3: Rensa systemets cacheminne på Xbox 360-konsolen

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
Skärmen Systeminställningar, med kategorin Lagring markerad
  1. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen  på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  2. Välj Rensa systemcache.
  3. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja.
  4. Starta om konsolen.

Steg 4: Ladda ned din Xbox Live-profil igen

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.

Obs! Visas inte Ladda ned profil? Detta innebär att du är inloggad med en annan profil. Tryck på X-knappen  för att logga ut och bekräfta sedan Ladda ned profil.

3. Välj Ladda ned profil längst ned på skärmen Ladda ned profil.
  4. Ange det Microsoft-konto som hör till din profil. Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Obs! Om ditt konto är ett Xbox-barnkonto måste du ange förälderns Microsoft-kontoinformation för att det ska gå att ladda ned profilen.

5. Om du har kopplat in en extern lagringsenhet till konsolen måste du välja på vilken lagringsenhet du vill spara profilen. Profilen laddas ned omedelbart om du inte använder någon extern lagringsenhet.

Du bör nu kunna logga in med hjälp av din Xbox-profil på konsolen.

Viktigt! Om du laddade ned din profil till en annan konsol och väljer Kom ihåg lösenord kan du ta bort lösenordet på distans så att ingen annan kommer åt din profil på den andra konsolen. Mer information finns i Hantera dina inloggningsinställningar på Xbox 360-konsolen.

Steg 5: Starta om konsolen

Starta om konsolen och försök sedan logga in på Xbox Live.