Felet 83820065 visas när du använder ett kontokort för att göra ett inköp på Xbox 360

Följande felkod visas när du använder ett kontokort för att handla på Xbox 360:

83820065

Detta kan innebära att ditt betalningsalternativ inte kan auktoriseras via din bank eller att Microsoft identifierar aktiviteter som ser misstänkta ut och stoppar betalningar.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera faktureringsadressen

Se till att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kontokortsföretaget har uppgift om. Kontrollera också att ditt kort inte har upphört att gälla. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Betalning och fakturering med ditt Microsoft-konto.
  2. Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.
  3. Välj Faktureringsinformation och följ sedan anvisningarna för att gå igenom din faktureringsinformation.
    Obs! Om något är fel väljer du Redigera profil och följer anvisningarna för att uppdatera informationen.

Lösning 2: Uppdatera eller ändra betalningsalternativ

Du kanske använder ett betalningsalternativ som har upphört att gälla eller behöver uppdateras. Om du vill uppdatera ditt betalningsalternativ går du till Uppdatera ett betalningsalternativ online och väljer Uppdatera ett betalningsalternativ eller Lägg till betalningsalternativ till vänster på skärmen. Sedan följer du anvisningarna på skärmen.

Lösning 3: Kontakta din bank

Köpet kan ha misslyckats på grund av något av följande:

• Kontokortet har inte aktiverats.
  • Kontokortet avvisades på grund av otillräcklig täckning.
  • kontokortet inte kan användas för onlineköp eller automatisk fakturering
  • kontokortsföretaget stoppar transaktionen.

Kontakta kontokortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Lösning 4: Försök genomföra köpet senare

Köpet kanske blockeras på grund av något av följande:

• För många köpförsök den senaste tiden har nekats.
  • Microsoft-kontot eller betalningsalternativet används från en suspekt plats.
  • Betalningsalternativet du angivit kan ha obetalda fakturor som gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. Om flera köp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste gå utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).

Lösning 5: Använd en förbetald kod eller ett Xbox-presentkort

Som ett alternativ till att använda ett kredit- eller bankkort kan du köpa ett Xbox-presentkort från en återförsäljare och använda det för att handla. Observera att inte alla köp kan göras med Xbox-presentkort eller förbetalda alternativ. Innan du köper ett Xbox-presentkort eller ett förbetalt kort bör du se till att köpalternativet är tillgängligt för den artikel du vill köpa.