Felet 8382012D visas när du försöker lägga till ett kreditkort till Xbox Live-kontot på din Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du lägger till ett kreditkort till ditt Xbox Live-konto på din Xbox 360:

Sorry, there’s a problem with the Xbox service. Try again later.

Status code: 8382012D

Detta innebär att det kan vara något problem med kreditkortet eller med faktureringsuppgifterna.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera faktureringsadressen

Se till att faktureringsadressen för ditt Xbox Live-konto och faktureringsadressen som du har registrerat hos kreditkortsföretaget är identiska. Så här verifierar eller ändrar du Xbox Live-kontots faktureringsadress:

Obs! Du kan bli ombedd att ange en säkerhetskod för att skydda ditt konto.

1. Gå till Billing Account Information och logga in med det Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) som hör till ditt Xbox Live-konto.

Obs! Se Hitta ditt Microsoft-konto om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord.

2. Välj Faktureringsinformation.
  3. Kontrollera att faktureringsadressen stämmer överens med den som kreditkortsföretaget har uppgift om. Klicka på Redigera profil om du behöver ändra uppgifterna.

Lösning 2: Kontakta din bank eller ditt finansinstitut

Tillägg av kreditkort kan misslyckas av följande orsaker:

• Kreditkortet har inte aktiverats.
  • Kreditkortet avvisades på grund av otillräcklig täckning.
  • Kreditkortet kan inte användas för onlineköp eller automatisk fakturering.
  • Kreditkortsföretaget stoppar transaktionen.

Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverades, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Lösning 3: Prova att lägga till kreditkortet igen senare

Ditt kreditkort kanske blockeras av någon av följande orsaker:

• För många köpförsök den senaste tiden avvisades.
  • Obetalda fakturor gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.
  • Xbox Live-kontot eller betalningsalternativet används från en suspekt plats.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. Ett stort antal misslyckade köp kan leda till att transaktioner inte kan behandlas förrän efter cirka 24 till 48 timmar.