Felet 8b010008 visas när du laddar ned på Xbox 360

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ladda ned på din Xbox 360-konsol:

Status code: 8b010008

Some Xbox Live features are temporarily unavailable. You can still play online and send messages.

Om du får detta felmeddelande innebär det en av följande saker:

• Vissa Xbox-funktioner är inte tillgängliga på grund av systemunderhåll eller ett tillfälligt Xbox Live-problem.
  • Du kommer inte åt vissa Xbox-funktioner på grund av ett problem med nätverkskonfigurationen.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Xbox Live kanske inte är tillgängligt på grund av systemunderhåll. Kontrollera Xbox Live-tjänstens status. Vänta och försök igen senare om det finns ett Xbox Live-servicemeddelande.

Om inga varningar visas för Xbox Live-tjänsten och du ändå får det här felet testar du nästa lösning.

Lösning 2: Testa anslutningen

Testa Xbox Live-anslutningen på Xbox 360-konsolen. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och sedan System Settings.
  3. Välj Network Settings.
  4. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas.
  5. Välj Test Xbox Live Connection.
  6. Gör något av följande:
    • Läs Felsök din Xbox Live-anslutning om testet misslyckas och du inte kan ansluta till Xbox Live.
    • Om Xbox Live-tjänsten är tillgänglig prövar du nästa lösning.
    • Om en varning visas i Xbox Live-tjänsten försöker du igen senare när Xbox Live-tjänsten är tillgänglig.

Testa nästa lösning om felet fortfarande visas.

Lösning 3: Öppna nätverksportar

Om du har en brandvägg eller om konsolen är ansluten till ett nätverk på kontoret eller i skolan kan du behöva öppna nätverksportar för att Xbox 360-konsolen ska kunna kommunicera med Xbox Live. Hjälp hittar du i Nätverksportar som används av Xbox Live.