Felet 8C010003 visas när du försöker göra ett Xbox Live-inköp.

Problem

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker göra ett inköp från Xbox Live:

8C010003

There’s a problem with Xbox Live. Please try again later.

Det här kan bero på en eller flera saker:

• Xbox Live genomgår underhåll. Kontrollera Xbox Live-tjänstens status för att se om Xbox Live fungerar.
  • Du försöker köpa innehåll via Xbox 360-konsolen som endast kan köpas på Xbox.com.
  • Det finns ett problem med ditt betalningsalternativ.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

• Vänta och försök utföra transaktionen senare. Om det var ett underhållsproblem som hindrade din transaktion från att gå igenom väntar du några minuter så att problemet kan redas ut.
  • Om du försöker göra ett inköp via Xbox 360-konsolen kan du försöka använda din dator i stället. Gå till lämplig sida på Xbox.com, leta upp innehållet du vill köpa och försök göra inköpet där.
  • Ta bort oanvända betalningsalternativ (kreditkort) från ditt Xbox Live-konto. Gör så här:
    1. Gå till Mitt konto på Xbox.com.
    2. Gå till Payment & Billing och klicka på Manage Payment Options. Om så krävs loggar du in med det Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) som är kopplat till ditt Xbox Live-konto.
      Om du inte känner till din Microsoft-kontoinformation läser du Microsoft-konto: Vanliga frågor.
    3. Klicka på Remove bredvid det betalningsalternativ som du vill ta bort.
    1. Bekräfta att du vill ta bort alternativet genom att klicka på Yes.

Mer information om felsökning av kreditkortsfel på Xbox Live hittar du i Kreditkortsfelkoder för Xbox Live.

Om problemet fortfarande uppstår kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken Kontakta oss längst ned på den här sidan.