Xbox Live-grupper på Xbox 360

Översikt

I en Xbox Live-grupp kan du bjuda in upp till sju personer att kommunicera med online medan ni tittar på film eller spelar.

Anmärkningar

• Du måste vara ansluten till Xbox Live för att delta i en grupp. Pröva Lösning för Xbox 360-anslutning eller Lösningen för Xbox 360-anslutning första gången om du vill ha hjälp med att ansluta till Xbox Live.
  • Alla som vill delta i en Xbox Live-grupp måste ha ett Xbox Live-guldmedlemskap och antingen ett Xbox 360-headset eller en Kinect-sensor. Kompisar som inte har ett Xbox 360-headset eller en Kinect-sensor kan inte chatta, men kan lyssna på gruppen via sina högtalare.
  • Du kan bara delta i en grupp åt gången.
  • En grupp kan omfatta upp till åtta personer. När gruppen är full måste någon lämna den innan någon annan kan delta.
  • Om du inte kan ansluta till en Xbox Live-grupp finns det hjälp att få i artikeln Felsöka Xbox Live-grupper på Xbox 360.

På den här sidan

Starta en grupp och bjud in kompisar

Så här startar du en grupp på Xbox One:

Obs! Information om hur du finner och håller kontakten med kompisar finns i Hitta och håll kontakten med kompisar på Xbox Live.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Grupp och sedan Starta en grupp.
  3. Välj Bjud in spelare till grupp.
  4. Välj eller ange gamertags för de kompisar du vill bjuda in till gruppen. Du kan bjuda in högst sju personer.
  5. Välj Skicka inbjudan.

Bjud in en grupp till ett spel

Via en grupp kan du bjuda in ett antal personer till ett spel i stället för att bjuda in dem var för sig. Gör så här:

1. Starta en grupp enligt anvisningarna ovan.
  2. Välj ett spel för flera spelare.
  3. I spellobbyn – det område där spelarna väntar på att ett spel ska börja – trycker du på Guide-knappen.
  4. Välj Grupp och sedan Bjud in grupp till spel. Följ anvisningarna på skärmen. Du kan bjuda in högst sju personer.

Obs! När spelarna har gått med i spelet går samtalet automatiskt över till kanalen för spelchatt. Information om hur du växlar tillbaka finns i Byta chattkanal nedan.

Byta chattkanal

Du kan byta chattkanal genom att välja vilka spelare du vill tala med.

Om du vill … Gör det här …
Prata enbart med spelare i ditt spel Tryck på Guide-knappen och välj sedan Grupp, Gruppalternativ, Chattkanal och sedan Spelchatt.
Prata enbart med gruppmedlemmar Tryck på Guide-knappen och välj sedan Grupp, Gruppalternativ, Chattkanal och sedan Gruppchatt.
Stänga av ljudet för en person Tryck på Guide-knappen, välj sedan Grupp, spelarens gamertag och Ljud av.