Ställa in Xbox Live-aviseringssignaler på Xbox 360

Låt dina kompisar veta vilket spel du spelar eller vill spela

Du kan ställa in en Xbox Live-aviseringssignal på Xbox 360 så att dina kompisar på Xbox Live och sociala nätverk vet vilket spel du spelar eller vilka spel du vill spela på Xbox Live. Du kan till exempel skicka ut en aviseringssignal så att dina kompisar vet att du är intresserad av att spela Halo medan du tittar på ett TV-program på konsolen. Det spelar ingen roll vad du gör, med aviseringssignaler vet dina kompisar att det är OK att fråga om du vill spela spelet i din aviseringssignal.

Ange en aviseringssignal

Det är enkelt att låta dina kompisar veta vilket spel du vill spela. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Signaler och aktiviteter.
  3. På fliken Mina aviseringssignaler (längst till vänster) väljer du Ställ in aviseringssignal.
  4. Välj det spel som du vill spela från din spelhistorik.

Obs! Du kan bara ange aviseringssignaler för spel du har spelat.

5. Aviseringssignaler skickas till alla dina Xbox Live-kompisar, men du kan även dela ut dem på Facebook genom att välja Share to social networks.
  6. Du kan redigera kommentaren för din aviseringssignal om du vill.
  7. Markera Set Beacon.

Obs! Första gången du delar ut någonting på Facebook från konsolen ombeds du att ange din inloggningsinformation för Facebook.

Skärmen

Nu kan dina kompisar se vilka spel du är intresserad av att spela. Du kan ange upp till tre aviseringssignaler samtidigt.

Visa aviseringssignaler

Vyn Kompisar på skärmen social visar dina kompisars aviseringssignaler.

Du kan se dina kompisars aviseringssignaler direkt i Kompisar. När du har markerat en kompis och ser aviseringssignalsymbolen bredvid en speltitel vet du att de har angett en aviseringssignal och att de vill spela. När du startar ett spel får du dessutom ett meddelande att en eller fler av din onlinekompisar vill spela det spelet. Skicka dem en inbjudan till ditt spel.

Ta bort en aviseringssignal

Efter att du angett en aviseringssignal kan du när som helst ta bort den. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Signaler och aktiviteter.
  3. På fliken My Beacons (längst till vänster) väljer du den aviseringssignal som du vill ta bort och sedan Remove Beacon.

Felsöka aviseringssignaler

Information om felsökning finns i avsnittet Felmeddelanden om Xbox Live-aviseringssignaler.