Felsöka Bing voice search på Xbox 360

Här är några saker du kan pröva om du inte hittar de söktermer du är intresserad av med Bing voice search.

Titta först i det övre högra hörnet på resultatsidan, där det står ”Searching for...”. Det är vad Bing anser att du sade.

Det finns flera anledningar till att Bing voice search kanske inte förstår dig:

Det finns för mycket bakgrundsljud i rummet

Försöka sänka ljudnivån i rummet om det går. Det kan hjälpa att flytta sensorn till en plats där den hör dig bättre.

Du kan behöva kalibrera Kinect-sensorns ljud igen

Om du kalibrerar Kinects ljud finjusteras dess mikrofon efter ditt rum. Försök använda Kinect-ljudjusteringen. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings.
  3. Välj Kinect Tuner (Kinect-justering).
  4. Välj Ljud.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Du måste tala högt eller tydligare

Försök prata långsamt, högt och tydligt när du använder Bing voice search.

Kinect kan ha problem att tolka accenter eller vissa ord. Om sökresultatet ändå inte returneras kan du pröva en textsökning.

Din sensor står på en plats som stör mikrofonen

Beroende på var Kinect-sensorn står kan det finnas andra föremål eller elektronik i närheten som stör mikrofonen.

• Placera inte Kinect-sensorn ovanpå en högtalare eller något annat föremål som ger ljud ifrån sig eller vibrerar.
  • Placera inte sensorn direkt ovanpå en annan elektronisk enhet. En enhet med fläkt kan störa mikrofonen.
  • Blockera inte mikrofonerna på Kinect-sensorn. Det finns flera mikrofoner längs den främre underkanten på Kinect-sensorn.

Söktermen är för komplicerad

Vissa långa eller komplicerade söktermer kan vara svåra för Bing voice search att känna igen. Pröva en kortare eller enklare sökning och se om samma problem uppstår. Om söktermen ändå inte känns igen kan du pröva att söka med tangentbordet på skärmen eller med chatpadden.