Felsöka Xbox Live-grupper på Xbox 360

Du kan starta ett Xbox Live-party på Xbox 360-konsolen och bjuda in upp till sju kompisar för att se en film, spela ett spel eller bara chatta online. Party-appen utnyttjar ett peer-to-peer-nätverkssystem för att ansluta din konsol till dina kompisar, så hur ditt lokala nätverk är konfigurerat är mycket viktigt för att ta reda på vad som orsakar problemet.

Pröva lösningarna nedan om du har problem med ett Xbox Live-party.

Kan du inte ansluta till ett party?

Pröva följande lösning om du inte kan ansluta till en Xbox Live-grupp.

Be alla i gruppen att testa sin Xbox Live-anslutning

Någon i din grupp kanske har ett NAT-problem. Du tar reda på det genom att be alla testa sin anslutning. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Network Settings.
picture
  1. Välj Wired Network eller namnet på ditt trådlösa nätverk (om du ombeds att göra det).
  2. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
picture
  1. Om du har loggat in med en profil väljer du Yes när du får ett meddelande om att ett test av nätverksanslutningen gör att alla loggas ut. Välj sedan Continue.

En NAT-varning visas som ett gult utropstecken:

picture

Om någon får en NAT-varning: Be personen att följa anvisningarna i artikeln Lösning på Xbox Live NAT-fel.

Är konsolen korrekt konfigurerad för Xbox Live-grupper?

Kontrollera att du har ett Xbox Live-guldmedlemskap. Se också till att du har konfigurerat konsolen korrekt för följande funktioner:

Kan du inte höra eller tala med någon i ett party?

Om dina kompisar inte kan höra alla i ett Xbox Live-party läser du Felsöka problem med Xbox Live-chatt.

Går det långsamt att spela i Xbox Live?

Testa Lösning på att Xbox Live är långsamt om det går långsamt att spela i en Xbox Live-grupp.