Felsöka Xbox Live-grupper på Xbox 360

Du kan starta en Xbox Live-grupp på din Xbox 360-konsol och bjuda in upp till sju kompisar för att se en film, spela ett spel eller bara chatta online. Gruppappen utnyttjar ett peer-to-peer-nätverkssystem för att ansluta din konsol till dina kompisar, så det är mycket viktigt att veta hur ditt lokala nätverk är konfigurerat när du ska ta reda på vad som orsakar problemet.

Pröva lösningarna nedan om du har problem med ett Xbox Live-party.

På den här sidan

Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Om det finns ett servicemeddelande för Xbox Live kan det vara orsaken till att du inte kan gå med i eller vara värd för en grupp. Gå tillbaka senare och prova igen när meddelandet inte längre visas.

Se till att konsolen är rätt konfigurerad för Xbox Live-grupper

Om du ska kunna gå med i eller vara värd för en grupp behöver du följande:

Mer information finns i Xbox Live-grupper på Xbox 360.

Kan du inte höra eller tala med någon i ett party?

Om du eller dina kompisar inte kan höra alla i en Xbox Live-grupp läser du Felsöka problem med Xbox Live-chatt på Xbox 360.

Går det långsamt att spela i Xbox Live?

Prova lösning på låga prestanda i Xbox 360 om det går långsamt att spela i en Xbox Live-grupp.

Kan du inte ansluta till ett party?

Om du har problem med att gå med i en Xbox Livegrupp kan någon i gruppen ha ett NAT-problem (Network Address Translation). Kontrollera det genom att be alla i gruppen testa sina Xbox Live-anslutningar. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Network Settings.
picture
  1. Välj Wired Network eller namnet på ditt trådlösa nätverk (om du ombeds att göra det).
  2. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
picture
  1. Om du har loggat in med en profil väljer du Yes när du får ett meddelande om att ett test av nätverksanslutningen gör att alla loggas ut. Välj sedan Continue.

En NAT-varning visas som ett gult utropstecken:

picture

Om någon i gruppen får en NAT-varning ber du personen följa anvisningarna i artikeln lösningen för problem med NAT i Xbox 360.

Prova lösningen för Xbox 360-anslutningsfel

Om de föregående lösningarna inte fungerade följer du anvisningarna i avsnittet "Det går inte att ansluta till Xbox Live" i lösningen för Xbox 360-anslutningsfel.