Felsöka Xbox Live-partyn på Xbox 360

Du kan starta ett Xbox Live-party på Xbox 360-konsolen och bjuda in upp till sju kompisar för att se en film, spela ett spel eller bara chatta online. Party-appen utnyttjar ett peer-to-peer-nätverkssystem för att ansluta din konsol till dina kompisar, så hur ditt lokala nätverk är konfigurerat är mycket viktigt för att ta reda på vad som orsakar problemet.

Pröva lösningarna nedan om du har problem med ett Xbox Live-party.

Kan du inte ansluta till ett party?

Pröva följande lösningar om du inte kan ansluta till ett Xbox Live-party.

Lösning 1: Be alla på partyt testa sina Xbox Live-anslutningar

Någon på ditt party kanske har ett NAT-problem. Du tar reda på det genom att be alla testa sin anslutning. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Network Settings.
  3. Välj Wired Network eller namnet på ditt trådlösa nätverk (om du uppmanas att göra det).
  4. Välj Test Xbox Live Connection.
  5. Om du har loggat in med en profil väljer du Yes när du får ett meddelande om att ett test av nätverksanslutningen gör att alla loggas ut. Välj sedan Continue.

En NAT-varning visas som ett gult utropstecken:

picture

Om någon har en NAT-varning: Be din kompis pröva lösningarna i Guiden till lösningen av NAT-fel.

Lösning 2: Låt någon annan stå värd för Xbox Live-partyt

Försöka låta en vän vara värd för Xbox Live-partyt från sin konsol. Då kan du undvika vissa problem som du har i nätverket.

Är konsolen korrekt konfigurerad för Xbox Live-grupper?

Kontrollera att du har ett Xbox Live-guldmedlemskap. Se också till att du har konfigurerat konsolen korrekt för följande funktioner:

Kan du inte höra eller tala med någon i ett party?

Om dina kompisar inte kan höra alla i ett Xbox Live-party läser du Felsöka problem med Xbox Live-chatt.

Går det långsamt att spela i Xbox Live?

Läs Förbättra hastigheten i Xbox Live om det går långsamt att spela i ett Xbox Live-party.