Vanliga frågor om synkronisering av musik till molnet

Få svar på vanliga frågor om synkronisering av musik till molnet via dessa kanaler:

• Windows 8.1
  • Windows RT 8.1
  • Windows Phone 8
  • Xbox One
  • Xbox 360

Anmärkningar

• Du kan lyssna på din musik på valfri Windows 8- eller Windows RT-dator eller -enhet. Med ett Xbox Music Pass kan du också lyssna på din musik via din Xbox One- eller Xbox 360-konsol, music.xbox.com, Windows Phone 8 och via iOS- eller Android-enheter.
  • Du kan ladda ned från och synkronisera maximalt fyra olika enheter som har Xbox Music-appen. (Enheterna kan vara datorer eller surfplattor som kör Windows 8.1, Windows RT 8.1, Xbox One- och Xbox 360-konsoler samt Windows Phone 8-enheter.)

Ämnen

Fråga: Hur synkroniserar jag från Music-appen till molnet?

Music-appen kan söka igenom din musiksamling och synka informationen mot Xbox Music-katalogen i molnet. Om en matchning görs taggas den aktuella musiken och kan sedan strömmas via Windows 8.1 eller Windows RT 8.1. Om du har ett Xbox Music Pass kan du också strömma din musik till Windows Phone 8, Android- och iOS-enheter och Xbox One- och Xbox 360-konsolen från music.xbox.com.

Så här aktiverar du molnsynkronisering:

1. Starta Xbox Music-appen i Windows 8.1 eller Windows RT 8.1.
  2. Svep från höger eller gå längst upp till höger eller längst ned till höger för att öppna startskärmen.
  3. Tryck eller klicka på Settings och sedan Preferences.
  4. Se till att Music in the Cloud är inställt på ”On”.

Fråga: Hur strömmar jag musik till en Xbox One- eller Xbox 360-konsol från Windows 8.1 eller Windows RT 8.1?

Obs! Du måste ha ett Xbox Live-guldmedlemskap samt ett Xbox Music Pass om du vill strömma musik till Xbox 360- eller Xbox One-konsolen.

Följ de här stegen om du vill strömma musik till Xbox-konsolen:

På Xbox One

1. Tryck på menyknappen på handkontrollen.
  2. Välj Settings eller säg “Xbox, go to Settings”.
  3. Välj Preferences.
  4. Under “System & app” väljer du Allow Play To streaming.

På Xbox 360

1. Installera Xbox SmartGlass på Xbox 360-konsolen.
  2. Gå till settings på Xbox Dashboard.
  3. Välj System.
  4. Välj Console Settings.
  5. Välj Connected Devices.
  6. Ställ Xbox SmartGlass Apps på “On” och Play To till “On”.

Gör så här för att börja strömma från Windows 8.1 eller Windows RT 8.1:

1. Från Startskärmen sveper du från höger eller placerar pekaren längst ned till höger på skärmen och väljer sedan enhetsknappen.
  2. Välj play och sedan den enhet du vill spela upp din musik på.

Din musik spelas nu upp via din Xbox-konsol.

Gör så här för att strömma musik från din Xbox-konsol:

1. Gå till Music på Xbox-konsolen.
  2. Välj Xbox Music-appen och gå sedan till My music.
  3. Leta upp en låt, video eller spellista som du vill spela upp.
  4. Välj den och sedan Play.

Fråga: Hur gör jag för att strömma min musik från molnet till någon annans dator eller enhet som kör Windows 8.1 eller Windows RT 8.1?

För att lyssna på musik från molnet på en Windows 8.1- eller Windows RT 8.1-baserad dator eller enhet som inte är din egen måste du först skapa ett Windows-konto på datorn eller enheten i fråga. När du väl är inloggad på kontot får du tillgång till din musik på samma sätt som på din egen dator.

Gör så här:

1. På Startskärmen på datorn eller enheten sveper du från höger eller placerar markören i det nedre högra hörnet på skärmen och väljer sedan Settings.
  2. Välj Change PC settings.
  3. Välj Users.
  4. Under Other users väljer du det konto du vill använda eller så väljer du Add a user och anger e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto du vill använda.
  5. Logga ut och logga därefter in som ny användare.

Fråga: Vad innebär ikonerna?

Varje ikon har en specifik innebörd:

picture

Låten finns tillgänglig i molnet och du kan spela den när enheten är offline. Dessa låtar finns också i alla Windows 8.1- eller Windows RT 8.1-enheter du är inloggad på. Om du har ett Xbox Music Pass kan du också spela upp det här innehållet offline på din Windows Phone 8 eller Xbox One- eller Xbox 360-konsol.

picture

Den här ikonen anger att det går att strömma innehåll och att du kan titta på och spela upp innehåll från valfri Windows 8.1- eller Windows RT 8.1-enhet. Om du har ett Xbox Music Pass kan du också strömma innehållet till din Windows Phone 8 eller Xbox One-eller Xbox 360-konsol.

Obs! Om du inte har ett giltigt Xbox Music Pass kan reklamavbrott förekomma när du spelar innehållet.

picture

Den här ikonen innebär att innehållet håller på att synkroniseras till molnet.

Om den här ikonen inte visas innebär det att du äger innehållet och att det bara är tillgängligt på den här enheten. Om du vill göra innehållet tillgängligt på andra enheter, se ”Hur synkroniserar jag från Music-appen till molnet?

Fråga: Hur ser jag bara den musik som är tillgänglig på alla mina enheter?

Starta musikappen i Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 och gå till din samling. I första rullgardinslistan till höger om panelen Songs väljer du In the cloud.

picture

Fråga: Varför går det inte att lägga till specifika album/låtar till min musik i molnet?

Om du lägger till din egen musik och albumet/låten inte matchar din information direkt, kan du försöka leta med hjälp av länken Kan du inte se rätt album? längst ned på “matchnings”-skärmen. Vi arbetar hela tiden med att utöka valet av Xbox Music i molnet, men alla låtar kanske inte är tillgängliga för direktuppspelning i din region.

picture

Fråga: Vissa album/låtar matchas inte korrekt. Hur kan jag åtgärda det?

Om du skulle upptäcka en dålig matchning för musik som du redan har i molnet, väljer du den, sveper uppåt på app-kontrollen (eller högerklickar på skärmen) och klickar på Matcha albuminfo. Detta fungerar på samma sätt som när du första gången lägger till musik till molnet.

picture

Fråga: Försvinner min musik i molnet om jag stänger av musikmatchning?

Musikmatchning fungerar för låtar och album när de lagts till din dator eller enhet, så om du redan matchat din samling påverkas inte innehållet i molnet av att du stänger av det.

Om du vill stänga av synkronisering av musik i molnet sveper du från höger eller går längst upp till höger eller längst ned till höger på skärmen och trycker eller klickar på Settings. Tryck eller klicka sedan på Preferences. Ställ sedan in Cloud Collection på “Off”. Detta hindrar enheten från att uppdateras med ändringar från andra Xbox Music-enheter, men det påverkar inte övriga enheter.