Så här lyssnar du på musik på konsolen

Spela upp musik

Du kan lyssna på musik på Xbox 360-konsolen om du ansluter en bärbar mediespelare, sätter in en CD eller spelar musik som är lagrad på konsolens hårddisk.

Lyssna på musik

Spela musik från en bärbar mediespelare

picture
  1. Anslut mediespelarens synkroniseringskabel till en USB-port på Xbox 360-konsolen. Det finns två USB-portar på konsolens framsida, bakom en oval lucka.

2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.

3. Gå till Media och välj Music Player.

4. Välj Portable Device.

5. Välj musiken som du vill spela.

Så här rippar du en CD till hårddisken

Gör så här om du vill rippa musik från en CD till hårddisken:

1. Sätt in en musik-CD i konsolens skivfack. Musikspelaren startar automatiskt.

2. Välj Rip CD.

3. Markera de låtar som ska kopieras till hårddisken och välj sedan Rip CD.

Spela musik medan du spelar ett spel

Du kan spela musik från en bärbar musikspelare eller från hårddisken medan du spelar ett spel. Så här gör du:

1. Koppla in synkroniseringskabeln från din bärbara mediespelare till en USB-port på Xbox 360-konsolens framsida.
picture
  1. Starta ett spel och tryck sedan på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Media.
  3. Välj Select Music.
  4. Välj platsen för den musik som ska spelas upp (hårddisk eller en ansluten mediespelare).
  5. Tryck på Guide-knappen när du vill gå tillbaka till spelet.
  6. Din musik spelas i stället för spelets soundtrack, om spelet har stöd för egen musik.

Spela iPod-musik (AAC-format)

Du kan spela MP3-filer från din iPod på valfri Xbox 360-konsol. Om du vill lyssna på musik som har lagrats i AAC-format (Advanced Audio Coding) måste du ladda ned Optional Media Update (uppdatering för valfri media) som du kan hämta gratis på Xbox Live (se instruktionerna nedan).

Obs! Xbox 360-konsolen kan bara spela AAC-filer som inte är digitalt kopieringskyddade under DRM (Digital Rights Management). Skyddade AAC-filer är nedtonade i Xbox Dashboard.

Ladda ned Optional Media Update (uppdatering för valfri media)

Innan du kan ladda ned AAC-filer som inte är DRM-skyddade måste du installera Optional Media Update.

Så här gör du:

1. Gå till Bing och sök efter "Optional Media Update."
  2. Välj Optional Media Update.
  3. Välj Optional Media Update igen.
  4. Välj Confirm Download (Bekräfta nedladdning). Nedladdningen kostar inget.
  5. När nedladdningen är klar väljer du Continue och återvänder sedan till Xbox Dashboard.

Viktigt! Om du använder en kompis konsol och redan har laddat ned Optional Media Update till konsolen, kan du inte ladda ned Optional Media Update igen. Optional Media Update kan bara laddas ned av en gamertag en gång. Om du vill lyssna på AAC-filer som inte är DRM-skyddade hemma hos en kompis, måste emellertid din kompis ladda ned Optional Media Update.

Relaterade problem