Xbox Music-molnet

Översikt

All din musik är molnansluten med Xbox Music. Detta innebär att du kan lyssna på alla dina favoritlåtar var du än är inloggad på Xbox Music.

Alla datorer med Xbox Music ansluts gratis till molnet. Om du lägger till dina favoriter till My Music när du är hemma väntar samma fantastiska urval av låtar på dig på jobbet. Med ett Xbox Music Pass är din Windows Phone 8, Windows 8 och dina Windows-RT-baserade enheter, din Xbox 360-konsol, dina iOS-enheter, Android-enheter och music.xbox.com med i matchen så att du aldrig missar en takt var du än befinner dig.

Så här matchar du din musik till molnet

Det kan vara svårt att veta var man ska börja med miljontals låtar tillgängliga i molnet. Det är där musikmatchning kommer in i bilden – vi kan se till så att du kommer igång med en personliga molnsamling baserad på den musik du redan har på datorn.

När du har lagt till musiken från datorn kommer Xbox Music att fråga om du vill lyssna på din musik på andra enheter. Titta efter det här meddelandet i din samling eller leta upp det senare genom att trycka eller klicka på Settings och sedan Preferences.

Musikmatchning hittar automatiskt låtar och album på din dator som matchar det som finns i Xbox Music och lägger sedan till dessa låtar från din musiksamling i molnet. Du ser dem sedan automatiskt på dina övriga molnanslutna enheter och kan spela upp dem från en Xbox 360-konsol, Windows Phone 8, iOS-enhet, Android-enhet eller på music.xbox.com eller från en Windows 8- eller Windows RT-baserad enhet med ett Music Pass.

Ibland är det svårt att automatiskt hitta en exakt matchning. Du kan när som helst ta kontrollen (även med musikmatchning avstängt) genom att välja ett album och välja Add To och sedan Music in the Cloud (endast tillgängligt med ett giltigt Xbox Music Pass). På så sätt kan du välja bästa tillgängliga match från Xbox Music.

Direktuppspela från molnet

Gratismusik som du har lagt till i din molnsamling åtföljs av annonser då och då när du direktuppspelar den på dina andra datorer. Om du själv kopierar musikfilerna till dina enheter hörs inga annonser. Xbox Music Pass-prenumeranter kan alltid lyssna utan annonser på alla enheter.

Du kan alltid ladda ned all musik du köpt individuellt och om du är Xbox Music Pass-prenumerant laddar du ned all direktuppspelad musik genom att svepa uppåt på app-kontrollen och klicka på Download.