Köpa eller hyra film via Xbox Video

Översikt

Med Xbox Video kan du köpa eller hyra videor (filmer och TV-program) från Xbox Store via din Xbox 360-konsol eller en annan enhet.

Innan du kan köpa eller hyra en video måste du logga in. Du måste också kontrollera att pengarna på ditt Microsoft-konto räcker.

Här finns all information som krävs för att köpa eller hyra videor från Xbox Store:

• Du kan köpa TV-program och musikvideor.
  • Du kan köpa eller hyra filmer.
  • Du kan streama eller ladda ned videor.
    Obs! Musikvideor kan endast laddas ned.
  • Många filmer finns med standard definition (SD) eller high definition (HD).
    Obs! Musikvideor kan endast visas i standarddefinition (SD).
  • Du kan titta på video på en SD-TV eller -monitor, en HD-TV eller -monitor, en datorskärm eller en Windows Phone 8. Mer information finns i Titta på Xbox-baserad film på olika enheter och skärmar.
Alla TV-program, filmer och musikvideor visar alla de alternativ som är associerade med dem.

Lösningar

Köpa filmer eller TV-program

När du köper en film eller ett TV-program kan du ladda ned den/det upp till fem gånger. Du kan dela dessa nedladdningar mellan din dator och Xbox 360-konsolen med hjälp av Xbox Video. När du laddat ned ett TV-program eller en film till datorn kan du synkronisera nedladdningen med din Windows Phone 8 eller ladda ned den till konsolen.

Hyra filmer

När du hyr en film via Xbox Video för nedladdningen är den tillgänglig i 14 dagar. Nedräkningen av de 14 dagarna börjar när du gör inköpet.

När du startar uppspelningen av filmen börjar en annan klocka att ticka. du kan titta på filmen så många gånger du vill under en 24- eller 48-timmarsperiod. Hyrtiden utanför USA är 48 timmar/14 dagar. Hyrtiden i USA är normalt 48 timmar/14 dagar, men ibland är den 24 timmar/14 dagar. Om du väljer att streama filmen till konsolen inleds 24-timmarsperioden vid köpet.

Säg att du hyr en film för nedladdning kl 15.00 den 1 maj. Om du börjar titta på filmen kl 20.00 den 5 maj går hyrperioden ut kl 20.00 den 6 maj.

Om du hyr en film för streaming kl 15.00 den 1 maj, går hyrtiden ut kl 15.00 den 2 maj.

Obs! Till skillnad från en film som du köper måste en hyrfilm spelas upp på den enhet den hyrdes för (Xbox 360, dator, Windows Phone 8).

Så här köper eller hyr du en video

1. Starta appen Xbox Video.
  2. Välj movie store eller television store.
  3. Om du har valt en film klickar du på Buy eller Rent och följer sedan instruktionerna på skärmen.
    Om du har valt ett TV-program klickar du på Buy och följer sedan instruktionerna på skärmen.
  4. Om du vill köpa ett säsongskort till det TV-program du har valt klickar du på Season pass och följer sedan anvisningarna på skärmen.

Streaming och nedladdning

När du köper eller hyr en video från Xbox Video kanske du måste välja om du vill streama eller ladda ned den.

Streama för att titta nu

Streaming är ett bra alternativ om du har ett snabbt nätverk och en snabb internetanslutning och vill titta på videon direkt. Alla Internet-anslutningar stöder nedladdning av en video. Vi rekommenderar dock Internetanslutningar via bredband (kabel, DSL eller LAN) för Xbox Video, framför allt om du vill streama video.

Om du inte vet om din anslutning är tillräckligt snabb för streamning gör det inget. Det finns ett anslutningstest som körs innan du streamar en video för att se till att streamning fungerar för dig. Eftersom nätverkshastigheten kan variera med nätverksaktiviteten (inklusive bakgrundsnedladdningar) genomförs det här testet varje gång du streamar.

Om ditt nätverk inte är tillräckligt snabbt för att streama video kommer du att meddelas detta innan du genomför betalningen. Om ditt nätverk är för långsamt för HD-streaming kanske du kan streama SD-versionen eller helt enkelt ladda ned titeln i stället.

Ladda ned och titta på filmen vid senare tillfälle

Nedladdning fungerar bra i följande situationer:

• Du har en långsammare Internetanslutning
  • Du vill vara säker på att få bästa möjliga videokvalitet från början till slut.
  • Din dator eller din enhet kommer att vara offline när du tittar på videon

Oavsett om ett nätverk är trådbundet eller trådlöst varierar nedladdningshastigheten mellan olika regioner, internetleverantörer och enskilda nätverk. Om du vill optimera nedladdningshastigheten använder du en internetanslutning via bredband och en trådbunden (i stället för trådlös) anslutning till Xbox Video.

Titta på TV-program eller filmer

När du köper ett TV-program eller en film från Xbox Video kan den visas på en SD-TV eller -bildskärm, en HD-TV eller -bildskärm, en datorskärm eller en Windows Phone 8. Dessa valmöjligheter finns även när du hyr, förutom att videon då endast kan visas på den enhet den hyrdes för (Xbox 360, dator eller Windows Phone 8).

Obs! Flera faktorer påverkar videons upplösning. Dessa faktorer innefattar bildkvaliteten på själva videon (HD eller SD), spelarens egenskaper, kablarna som transporterar bildsignalen från enheten till skärmen och skärmens egenskaper. Om du vill titta på en HD-video i HD-kvalitet på en HD-TV eller -bildskärm måste du – och detta är viktigast av allt – spela upp och visa HD-videon på en HD-kompatibel maskinvara via HD-överföring (HDMI-, komponent- eller VGA-videokablar).

TV eller bildskärm

Om du vill titta på HD-videor i HD-kvalitet på en HD-TV eller -bildskärm måste du spela upp dem på HD-kompatibel maskinvara via HD-överföring (med HDMI-, komponent- eller VGA-videokablar).

Det finns två enkla sätt att titta på en HD-video som du köpt eller hyrt från Xbox Video på en kompatibel HD-TV:

• Ansluten till en Xbox 360-konsol

Ladda ned och spela upp HD-videon direkt från din Xbox 360-konsol till din HD-TV via en HDMI-kabel, Xbox 360 komponent-HD AV-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Full upplösning på 1080p finns endast för Xbox 360 och kräver en 1080p-kompatibel HD-TV som är HDCP-aktiverad, plus en HDMI-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Om ditt hemmanätverk är tillräckligt snabbt kan du även streama film. Med Xbox 360-konsolens HDMI-anslutning eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel kan du titta på upplösningar upp till 1080p. Med Xbox 360 komponent-HD AV-kabeln kan du titta på film med upplösning på upp till 720p eller 1080i.

Du kan även titta på SD-video (480p) på de flesta TV-apparater med följande:

• Xbox 360 komponent-hd av-kabel
  • Xbox 360 vga hd av-kabel
  • Xbox 360 komposit-AV-kabel
  • Xbox 360 S-Video AV-kabel.
Vilken kabel du ska använda beror på tv-apparatens AV-ingång.

Datorskärm

Köp eller hyr video med Xbox Video-programvaran. Du väljer version för att visa på en dator (SD-format) eller för en enhet som stöds (SD- eller HD-format, beroende på titeln).

Titta på gratis TV-program på Xbox Live

Xbox Video ger dig ett brett urval av de senaste kostnadsfria TV-programmen i vår katalog. Du kan välja mellan 100 avsnitt och titta gratis. Och de är dina om du laddar ned dem.

Ladda ned gratis TV-program igen till din dator

1. Starta Xbox Video och logga in.
  2. Gå till Settings och sedan Account.
  3. Öppna Purchase History och klicka sedan på TV programs för att visa alla de TV-program du har köpt eller fått gratis.
  4. Klicka på Download bredvid det TV-program du vill ladda ned igen.