Köpa och hyra video på din Xbox 360-konsol

Översikt

Ta reda på hur du köper och hyr video (tv-serier, filmer och musikvideor) på din Xbox 360-konsol.

Lösningar

Så här gör du för att köpa eller hyra en film på din Xbox 360-konsol

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och välj sedan Xbox Home.
  2. Välj tv & movies och sedan Xbox Video.
  3. Välj movies.
  4. Välj ett av alternativen för att bläddra bland tillgängliga titlar. Välj till exempel Featured.
  5. Bläddra bland titlarna och välj sedan en video du vill titta på.
  6. Om du vill titta på filmen väljer du Rent eller Buy.

Mer information om att hyra filmer på din Xbox 360-konsol

När du köper en film via Xbox Video är den tillgänglig i 14 dagar. Nedräkningen av de 14 dagarna börjar när du gör inköpet. När du startar uppspelning av filmen börjar en andra klocka att ticka: du kan titta på filmen så många gånger du vill under en 24-timmarsperiod.

Låt oss säga att du hyr en film kl 15:00 den 1 maj. Om du börjar titta på filmen kl 20:00 den 5 maj 5 går din hyrperiod ut kl 20:00 den 6 maj.

Obs! Till skillnad från en film du köper måste en hyrfilm spelas upp på den enhet den hyrdes för (till exempel en Xbox 360-konsol, en dator eller en Windows Phone 7).

Så här gör du för att köpa eller hyra en video på din Xbox 360-konsol

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och välj sedan Xbox Home.
  2. Välj tv & movies och sedan Xbox Video.
  3. Välj TV.
  4. Välj ett av alternativen för att bläddra bland tillgängliga titlar. Välj till exempel New Releases.
  5. Bläddra bland titlarna och välj sedan någonting du vill titta på.
  6. Om du vill titta på en video väljer du ett köpalternativ, till exempel Buy Season Pass, eller så kan du välja See all episodes för att gå igenom och köpa enskilda avsnitt.

Titta på gratis tv-program på din Xbox 360-konsol

Xbox Video ger dig ett brett urval av de senaste kostnadsfria tv-programmen i vår katalog. Du kan välja mellan 100 avsnitt och titta gratis.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen och välj sedan Xbox Home.
  2. Välj tv & movies och sedan Xbox Video.
  3. Välj TV.
  4. Välj Free TV.
  5. Bläddra bland titlarna och välj sedan någonting du vill titta på.
  6. Om du vill titta på videon väljer du Purchase.

Titta på HD TV-serier eller filmer på Xbox 360

Du kan ladda ned och spela upp hd-filmer och videor direkt från din Xbox 360-konsol till din hd-tv via en HDMI-kabel, Xbox 360 komponent-HD AV-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel. Full upplösning på 1080p finns endast för Xbox 360 och kräver en 1080p-kompatibel HD-TV som är HDCP-aktiverad, plus en HDMI-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Om ditt hemmanätverk är tillräckligt snabbt kan du även streama film. Med Xbox 360-konsolens HDMI-anslutning eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel kan du titta på upplösningar upp till 1080p. Med Xbox 360 komponent-HD AV-kabeln kan du titta på film med upplösning på upp till 720p eller 1080i.

Du kan även titta på SD-video (480p) på de flesta TV-apparater med följande: Xbox 360 komponent-HD AV-kabel, Xbox 360 VGA HD AV-kabel, Xbox 360 komposit-AV-kabel eller Xbox 360 S-Video AV-kabel. Vilken kabel du ska använda beror på tv-apparatens AV-ingång.

Streama och ladda ned videor på Xbox 360

När du köper eller hyr en video från Xbox Video kanske du måste välja om du vill streama eller ladda ned den.

Streama för att titta nu

Streaming är ett bra alternativ om du har ett snabbt nätverk och en snabb internetanslutning och vill titta på filmen direkt. Även om alla Internetanslutningar stöder nedladdning av video rekommenderar vi Internetanslutning via bredband (kabel, DSL eller LAN) för Xbox Video särskilt om du vill strömma film.

Det är inga problem om du inte vet om din anslutning är tillräckligt snabb för att strömma video – ett anslutningstest körs nämligen innan du strömmar video för att säkerställa att strömning är lämpligt för dig och dina förutsättningar. Eftersom nätverkshastigheten kan variera med nätverksaktiviteten (inklusive bakgrundsnedladdningar) genomförs det här testet varje gång du streamar.

Om ditt nätverk inte är tillräckligt snabbt för att streama video kommer du att meddelas innan du genomför betalningen. Om ditt nätverk är för långsamt för HD-streaming kanske du kan streama SD-versionen eller helt enkelt ladda ned titeln i stället.

Ladda ned och titta på filmen vid senare tillfälle

Nedladdning fungerar bra om du har en långsammare internetanslutning, när du vill vara säker på att få bästa möjliga bildkvalitet från början till slut eller när din dator eller enhet kommer att vara offline när du tittar på filmen.

Oavsett om ett nätverk är trådbundet eller trådlöst varierar nedladdningshastigheten mellan olika regioner, Internetleverantörer och individuella nätverk. Om du vill optimera nedladdningshastigheten använder du en Internetanslutning via bredband och en trådbunden (i stället för trådlös) anslutning till Xbox Video.