Bestäm om du ska strömma eller ladda ned Xbox Video

När du köper eller hyr en film från Xbox Video Store på din Xbox 360, på en Windows 8.1- eller Windows 8.1 RT-dator eller -enhet, eller en Windows Phone, kanske du måste bestämma om du ska strömma eller ladda ned videon. Den här artikeln hjälper dig att avgöra frågan.

Strömma för att titta nu

Strömning är ett bra alternativ om du har ett snabbt nätverk och en snabb Internetanslutning och vill titta på filmen direkt.

Ett anslutningstest körs på din Xbox 360-konsol första gången du försöker strömma en video för att avgöra om det är lämpligt att strömma filmen. Om ditt nätverk inte är tillräckligt snabbt för att strömma video kommer du att meddelas innan du genomför betalningen. Om ditt nätverk är för långsamt för HD-strömning kanske du kan strömma SD-versionen eller helt enkelt ladda ned titeln i stället.

Ladda ned och titta på filmen vid senare tillfälle

Filmnedladdning är ett bra alternativ om du har en långsammare Internetanslutning, om du vill vara säker på att få bästa möjliga uppspelningskvalitet eller om du kommer att vara offline när du tittar på filmen. Även om vi rekommenderar Internetanslutningar via bredband (kabel, DSL eller LAN) för Xbox Video, framför allt om du vill strömma film, stöder de flesta Internetanslutningar nedladdningen av film.

När du bekräftat betalningen kommer nedladdningen att starta omedelbart. När en viss procentandel av filmen laddats ned kommer Play-knappen att visas vilket innebär att du kan börja titta på filmen. Du kan också välja att slutföra nedladdningen och gå till din filmsamling om du vill titta på filmen vid ett senare tillfälle.

Om du har problem med att strömma eller ladda ned en video kontaktar du Xbox-supporten.