Titta på Xbox-videos på din Xbox 360-konsol

Översikt

När du köper eller hyr en film från Xbox Video Store kan du titta på filmen via Xbox 360-konsolen på en TV eller bildskärm med standarddefinition (SD) eller högdefinition (HD).

Obs! När du hyr en film från Xbox Video Store kan du bara titta på den på den enhet för vilken den hyrdes (din konsol, dator eller Windows Phone).

Enheter

TV eller bildskärm

Om du vill titta på högdefinitionsfilm i HD-kvalitet på en HD-TV eller -bildskärm måste du spela upp dem på HD-kompatibel maskinvara med HDMI-, komponent- eller VGA-videokablar.

Det finns två enkla sätt att titta på en HD-film som du köpt eller hyrt från Xbox Video Store på en kompatibel HD-TV:

• Ansluten till en Xbox 360-konsol. Ladda ned film från Xbox Video Store till din Xbox 360-konsol och spela upp filmen på din HDTV med en HDMI-kabel, Xbox 360 komponent-HD AV-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Full upplösning på 1080p är endast möjligt med en Xbox 360-konsol och kräver en 1080p-kompatibel HD-TV som är HDCP-aktiverad, plus en HDMI-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Om ditt hemmanätverk är tillräckligt snabbt kan du även strömma film. Med Xbox 360-konsolens HDMI-anslutning eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel kan du titta på film med upplösning på upp till 1080p. Med Xbox 360 komponent-HD AV-kabeln kan du titta på film med upplösning på upp till 720p eller 1080p.

• SD-video. Du kan titta på SD-video på de flesta tv-apparater med något av följande tillbehör:
    • Xbox 360 komponent-HD AV-kabel
    • Xbox 360 VGA HD AV-kabel
    • Xbox 360 komposit-AV-kabel eller Xbox 360 S-Video AV-kabel.

Vilken kabel du ska använda beror på TV-apparatens AV-ingång.

Skärmupplösning

Flera faktorer påverkar upplösningen när du tittar på film som du köper eller hyr från Xbox Video Store, bl.a. bildkvaliteten på själva filmen (HD eller SD), videospelarens kapacitet, kablarna som används för att transportera bildsignalen från enheten till skärmen och skärmens kapacitet.