Felet 0xc101a053 inträffar när du spelar en låt eller video via Xbox Live

Följande felmeddelande visas när du försöker spela en låt eller video i Xbox Music, Xbox Video, Groove eller Film och TV:

We can't check the playback rights for this item right now. Please try again later. Make sure to sign in with an account that matches the region setting of your device.

0xc101a053

Detta kan innebära att det är något tillfälligt problem med Xbox Live-tjänsten.

Lösningar

Prova någon av följande lösningar för att åtgärda problemet:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

TV, musik och video: körs
2017-08-19T20:02:39.7351331+00:00

Lösning 2: Kontrollera att du inloggad på rätt konto

Se till att du är inloggad på ett konto med ett Xbox Music Pass- eller Groove Music Pass-medlemskap och att regionsinställningarna för din enhet matchar din kontoregion.