Fel C00D11B2 visas när du använder Zune-programvaran

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Följande felmeddelande visas när du försöker spela upp en låt eller en video med Zune-programvaran:

Error code C00D11B2

Detta kan innebära att Zune-programvaran inte kan ansluta till Internet.

Internetåtkomsten kan vara otillgänglig av ett antal olika skäl. Det kan till exempel vara ett tillfälligt problem hos din internetleverantör. Eller så kan Windows-brandväggen eller någon annan programvara blockera internetåtkomsten.

Lösning

Testa din internetanslutning genom att öppna webbläsaren och gå till en webbplats. Om du inte kommer åt internet och du har fått bekräftat att det inte är något problem hos din internetleverantör kan du försöka med något av följande:

• Gå till tjänstens statussida och kontrollera att Zune-tjänsten är igång.
  • Se till att alla maskinvaruenheter är anslutna och påslagna.
  • Kontrollera att routern eller modemet fungerar och att alla indikeringslampor lyser.
  • Gör en ren start för att identifiera och avaktivera eventuella brandväggar från tredje part på datorn. Det gör du genom att följa dessa steg:
    1. Klicka på Start, klicka på Run, skriv msconfig och klicka sedan på OK. Du kanske ombeds ange ett administratörslösenord eller en bekräftelse.
      Endast för Windows 8-användare: På Startskärmen skriver du först Kör.
    2. I systemkonfigurationsfönstret klickar du på fliken General och sedan på Selective startup.
      • Endast för Windows XP-användare: Ta bort filerna Process SYSTEM.INI och Process WIN.INI samt Load startup-objekten.
    3. Klicka på fliken Services och klicka sedan för att markera kryssrutan Hide all Microsoft services, som finns i nedre vänstra hörnet.
    4. Om det inte redan är valt klickar du på Disable all och sedan på OK.
    5. Klicka på Restart för att starta om datorn. När datorn har startats om öppnar du Zune-programvaran. Om du fortfarande har problem och du har installerat en brandvägg från tredje part kontaktar du tillverkaren för att få reda på hur du kan konfigurera brandväggen för att fungera med Zune-programvaran.
  • Lägg till Zune i undantagslistan för Windows-brandväggen.
    Windows-brandväggen är normalt aktiverad. Det innebär att de flesta program blockeras från att komma åt din dator via internet såvida de inte finns med i undantagslistan. Så här gör du det.

På Windows 7:

1. Klicka på Start, sedan på Kontrollpanelen och till sist på Windows Firewall
      F
      eller endast för Windows 8-användare: På Startskärmen skriver du först Control Panel.
    2. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen.
    3. Klicka på Ändra inställningar och sedan på Tillåt ett annat program nedtill i fönstret.
    4. I dialogrutan Lägg till ett program väljer du Zune och klickar på Lägg till.
    5. Bläddra nedåt, markera kryssrutorna bredvid Zune-programmen och klicka på OK för att avsluta.

För Windows XP och Windows Vista:

1. Klicka på Start, klicka på Kör, skriv firewall.cpl och klicka sedan på OK.
      Endast för Windows Vista-användare: Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen. Du kanske ombeds ange ett administratörslösenord eller en bekräftelse.
    2. På fliken Undantag klickar du på Lägg till program.
    3. Klicka på Bläddra, hitta och välj Zune.exe och klicka sedan på Öppna.
    4. Klicka på OK för att avsluta.
  • Om du fortfarande har problem kontaktar du internetleverantören.