Felkod C00D11CD eller C00D1126 visas när du använder Zune-programvaran

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Översikt

Om felkod C00D11CD eller C00D1126 visas när du försöker använda Zune-programvaran kan det innebära ett problem med en nätverksanslutning, en programvaruinstallation eller med medielicenskonflikter.

På den här sidan

Problem

Om felkod C00D11CD eller C00D1126 visas kan det innebära en av följande saker:

• Din Internetanslutning har avbrutits.
  • Zune-servern är nere.
  • Någonting gick fel vid installationen av Zune Music +Video-programvaran.
  • Zune-programvaran känner av konflikter med medielicenserna för det innehåll du laddade ned på Zune Music + Video Marketplace.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

• Se till att du spelar innehåll från den dator du gjorde dina kontoinställningar på.
  • Kontrollera statusen för Zune-tjänsten på Xbox Live-tjänstens status. Försök ansluta senare om tjänsten inte är tillgänglig.
  • Det kan verka självklart men kontrollera att du är ansluten till Internet. Du kan ha förlorat din Wi-Fi-anslutning, internettjänsten kan ligga nere eller så kan din router vara offline och måste startas om.
  • Så här kontrollerar du anslutningen för den dator som har problem:
    1. Klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen.

Om du använder Windows 8: Skriv kontrollpanel från Start-skärmen och tryck sedan på Retur för att komma åt kontrollpanelsskärmen.

2. Klicka eller tryck på Nätverk och Internet och klicka eller tryck sedan på Visa nätverksstatus och -uppgifter. Skärmen kommer att visa om du är ansluten till ett nätverk eller inte.
    3. Om du är ansluten klickar eller trycker du på Anslut till ett nätverk i statusfönstret och väljer ett tillgängligt nätverk.
    4. Om det visar sig att du är ansluten till fel nätverk väljer du rätt nätverk och anger ditt lösenord om du uppmanas att göra det.
  • Om du fortfarande inte kan ansluta till Internet kan det vara ett problem med Internettjänsten. Du kan vänta en stund och försök logga in igen senare eller kontakta din Internetleverantör.
  • Kontrollera att du har angett rätt e-postadress och lösenord. Här följer några råd du kan följa är du loggar in på ditt Zune-konto:
    • Kontrollera att skiftlåstangenten på tangentbordet inte är aktiverad.
    • E-postadress och lösenord för ditt Zune-konto är desamma som du använder för att logga in på ditt Microsoft-konto, tidigare kallat Windows LIVE-ID.
    • Om du nyligen lade till eller ändrade ett Microsoft-konto (även kallat Windows Live-ID) och använde ett gammalt konto för att skapa ditt Zune-konto kan du inte använda det här nya kontot för att logga in på ditt Zune-konto.
    • Om du vill koppla ditt Zune-konto till ett nytt Microsoft-konto och lösenord måste du öppna ett separat nytt Zune-konto.
  • Om du glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med rätt lösenord försöker du Återställa lösenordet.
  • Om felet uppstod vid nedladdning av Zune-programvaran kontrollerar du om det finns tillgängliga Microsoft-uppdateringar och installerar sedan om Zune-programvaran:
    1. Gå till Microsoft Update i webbläsaren och följ instruktionerna för att installera alla tillgängliga uppdateringar.

Obs! Om du har en långsam Internetanslutning kan det ta flera timmar att uppdatera ditt operativsystem.

2. Avinstallera Zune-programvaran på datorn och ladda sedan ned Zune-programvaran igen. Mer information finns på Ladda ned eller installera om Zune Music + Video-programvaran och programvaran för Zune-spelaren.
  • Om felet uppstod när du köpte, laddade ned eller synkroniserade medieobjekt testar du att logga ut från Zune-programvaran och sedan logga in igen. Detta borde automatiskt uppdatera licenserna för de objekt du laddade ned från marknadsplatsen. I vissa fall kanske Microsoft inte kan lösa medielicenskonflikter.
  • Gör en ren uppstart för att identifiera eventuella problem med en brandvägg från tredje part. Gör så här:
    1. Gå till systemkonfigurationsfönstret. Gör så här:

I Windows 8 skriver du msconfig och klickar eller trycker på ikonen när den visas på skärmen.

I Windows 7 eller Windows Vista klickar du på Start, skriv misconfig i rutan Påbörja sökning och klicka sedan på msconfig.exe under Program.

I Windows XP klickar du på Start, Kör, skriv msconfig och klicka sedan på OK.

2. I systemkonfigurationsfönstret klickar du på fliken General och klickar eller trycker sedan på Selektiv start.
    3. På fliken Tjänster markerar du kryssrutan Dölj alla Microsoft-tjänster i fönstrets nedre vänstra hörn och klickar eller trycker sedan på Avaktivera alla.
    4. Klicka eller tryck på OK och sedan på Starta om.
    5. Starta Zune-programvaran. Om felmeddelandet ”make sure you’re connected to the Internet” inte längre visas kontaktar du brandväggstillverkaren för att få reda på hur du kan konfigurera brandväggen för att fungera med Zune-programvaran.
  • Lägg till Zune i undantagslistan för Windows-brandväggen. Gör så här:

• I Windows 8 och Windows 7:

1. Klicka på Start, skriv firewall.cpl i rutan Påbörja sökning och tryck på Retur.

I Windows 8: Skriv firewall.cpl från Start-skärmen och klicka eller tryck sedan på ikonen när den visas på skärmen.

2. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen i vänsterkolumnen.

I Windows 8: Klicka på Tillåt att en app eller funktion passerar Windows-brandväggen.

3. Klicka eller tryck på Tillåt ett annat program/annan app i nedre högra hörnet.
      4. Leta reda på och välj Zune i fönstret Lägg till ett program/en app och klicka sedan på Add.
      5. Välj Zune och klicka sedan på Lägg till.
      6. Klicka på OK två gånger för att spara dina ändringar.
    • I Windows Vista:

1. Klicka på Start, skriv firewall.cpl i rutan Påbörja sökning och tryck på Retur.
      2. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen. Om du ombeds ange ett administratörslösenord som bekräftelse gör du det, eller klickar på Fortsätt.
      3. Klicka på Lägg till program och sedan på Bläddra.
      4. Leta reda på Zune och klicka sedan på Öppna.

Obs! Som standard installeras Zune i mappen C:\Program Files\Zune.

5. Klicka på OK två gånger för att spara dina ändringar.
    • I Windows XP

1. Klicka på Start, klicka på Kör, skriv firewall.cpl och klicka sedan på OK.
      2. Klicka på fliken Undantag.
      3. Klicka på Lägg till program och sedan på Bläddra.
      4. Leta reda på och markera Zune.exe och klicka sedan på Öppna.

Obs! Som standard installeras Zune i mappen: C:\Program Files\Zune.

5. Klicka på OK två gånger för att spara dina ändringar.
  • Pröva att registrera filen Wmnetmgr.dll. Du gör det via följande steg i Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista:

1. Klicka på Start, skriv cmd i rutan Påbörja sökning och högerklicka sedan på cmd-filen när den visas.

I Windows 8: Skriv cmd från Start-skärmen och klicka eller tryck sedan på ikonen Kommandotolken när den visas på skärmen.

2. Klicka eller tryck på Kör som administratör och sedan på Ja.
    3. Skriv följande kommando vid kommandotolken. Tryck på Retur efter varje kommandorad:
      cd\windows\system32
      regsvr32 wmnetmgr.dll
    4. Skriv kommandot exit vid kommandotolken och tryck på Retur för att stänga kommandotolksfönstret.