Felkod C00D124D visas när du använder Zune-programvaran

Översikt

Om felkod C00D124D visas innebär det att datorn inte kan identifiera en ansluten enhet, t.ex. din Windows Phone 7.

Problem

Vanligtvis innebär felkod C00D124D att det är ett problem med att ansluta en enhet till din dator. Till exempel, din telefon kan vara ansluten till datorn och Zune-programvaran kan inte identifiera den.

Lösningar

Lösning 1: Koppla bort telefonen och starta om

Koppla från telefonen från datorn och starta sedan om telefonen och datorn.

Gör så här för att starta om din Windows Phone 7

Tryck på och håll ned Power-knappen tills Slide down to power off visas och bläddra sedan nedåt. När den är avstängd trycker du på Power-knappen för att slå på telefonen igen.

Om den här omstartssekvensen inte fungerar för din telefon prövar du något av följande alternativ:

• Tryck på och håll ned Power-knappen i tio sekunder. När den är avstängd trycker du på Power-knappen för att slå på telefonen igen.
  • Om din telefon har ett ersättningsbart batter tar du bort och sätter tillbaka batteriet som finns under luckan på telefonens baksida. Tryck nu på Power-knappen för att slå på telefonen igen.

Återanslut din telefon till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln och försök synkronisera dina media igen.

Du kan kontrollera om dina objekt synkroniserats genom att gå till skärmen Phone och sedan klicka på Summary eller enhetsikonen för att bekräfta att objekten lagts till.

Lösning 2: Prova den stegvisa lösningen ”Computer doesn't recognize your device on the Zune software”

För att prova en stegvis lösning går du till Computer doesn't recognize your device on the Zune software.

Lösning 3: Uppdatera enhetsdrivrutinen för din Windows Phone 7

Du startar genom att ansluta din telefon till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln och sedan följa dessa steg på din dator:

1. Klicka på Start, högerklicka på Computer och sedan på Properties.

Om du använder Windows 8
    : Från Start-skärmen skriver du ”dator”. När det visas på skärmen högerklickar du på eller sveper över Computer-ikonen och klickar eller trycker sedan på Properties.
  2. Klicka eller tryck på Device Manager i vänsterkolumnen.
  3. Ett fönster visas med namnet på din dator och en lista med filer. Om du inte ser filerna klickar du på pilen bredvid namnet på din dator för att visa listan. Namnet på din Windows Phone bör vara listat under Portable Devices. Om Windows Phone inte installerades korrekt kan ett gult utropstecken visas i listan. Den kan också vara listad under Other Devices som en USB-enhet eller som en okänd enhet.
  4. Högerklicka på eller svep över namnet på telefonen och klicka sedan på Uninstall.
  5. Välj Delete the driver software for this device och klicka eller tryck sedan på OK.
  6. Gå tillbaka till Device Manager-fönstret, klicka eller tryck på menyn Action och på Scan for hardware changes.
  7. Öppna Portable Devices, dubbelklicka på eller svep över namnet på din Windows Phone och klicka eller tryck sedan på fliken Driver tab. Eller, om du inte ser telefonnamnet, klickar eller trycker du på Unknown device under Other Devices och klickar eller trycker sedan på fliken Driver .
  8. Klicka eller tryck på Update Driver och sedan på Browse my computer for driver software.
  9. Klicka eller tryck på Browse, leta reda på mappen Program Files/Zune/Drivers på datorn och klicka eller tryck sedan på OK.
  10. Klicka eller tryck på Next och sedan, om du ombeds, på Install. Du kanske bara får ett Close-alternativ.
  11. När installationen av drivrutinen är klar stänger dudet öppna fönstret tills du avslutar Device Manager. Starta sedan om datorn om du ombeds göra det.