Felkod C00D12FS

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

Översikt

Om felkod C00D12FS visas när du använder Zune-programvaran har du fått ett Windows DRM-fel (Digital Rights Management).

Orsak

Detta inträffar oftast när en Windows DRM-komponent saknas eller är skadad och måste bytas eller uppgraderas.

Prova det här

Försök med följande lösningar:

• Stäng Zune-programvaran, starta om den och försök sedan igen.
  • Om Windows DRM-programvaran saknas laddar du ned den senaste versionen av Windows Media Player och försöker igen.
  • Uppgradera den digitala mediaspelarens säkerhetskomponenter. Det finns två sätt att uppgradera:
    • Gå till webbplatsen Security component upgrade och klicka på Upgrade. Om du inte ser någon uppgraderingsknapp försöker du med nästa lösning.
    • Uppgradera webbläsarens säkerhetskomponenter.

1. Klicka på Verktyg och sedan på Internetalternativ om du använder Internet Explorer. (Tryck på Alt-tangenten på tangentbordet om du inte ser något verktygsfält.)
      2. Klicka på Ta bort under Webbläsarhistorik på fliken Allmänt.
      3. Markera alla kryssrutorna i fönstret och klicka sedan på Ta bort.
      4. Klicka på fliken Säkerhet, klicka på Betrodda platser och sedan på knappen Platser.
      5. I rutan Sök skriver du *.microsoft.com, klickar på Lägg till och sedan på Stäng
      6. På fliken Säkerhet klickar du på Anpassad nivå.
      7. Under Återställ anpassade inställningar väljer du Låg, klickar på Återställ och sedan på OK.
      8. Klicka på fliken Sekretess och sedan på knappen Platser.
      9. I rutan Webbplatsens adress skriver du *.microsoft.com och klickar på Tillåt.
      10. Klicka på OK och stäng sedan alla webbläsarfönster.

Prova att logga in på marknadsplatsen eller spela innehållet igen för att se om det här löste problemet.

Obs! Om du vill veta hur du uppdaterar säkerhetskomponenter i andra webbläsare läser du hjälpen för den webbläsaren.

• Försök använda Microsofts “Fix it” för att automatiskt reparera skadade DRM-komponenter:

Klicka på länken Åtgärda det här problemet nedan. Klicka sedan på Run i dialogrutan File Download och följ stegen i guiden.

Åtgärda det här problemet
Microsoft Fix it 50765

Obs!

• Den här guiden kanske är på engelska. Den automatiska lösningen fungerar dock för andra språkversioner av Windows.
  • Om du inte befinner dig vid den dator som har problem kan du spara den automatiska lösningen till ett USB-minne eller en CD. Kör den sedan på datorn som har problem.

När du har kört Fix it bör licenserna automatiskt uppdateras och du bör kunna spela upp skyddat innehåll.