Fel C00D1364 visas när du loggar in på Zune-programvaran

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Du ser följande felkod när du loggar in på Zune-programvaran:

COOD1364

Detta kan innebära att du endera förlorat Internetanslutningen eller WiFi-tjänsten eller att det användarnamn och lösenord du angett för Zune är felaktigt.

Lösningar

Lös problemet genom att pröva en eller flera av följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Internetanslutningen

Kontrollera att du är ansluten till Internet. Du kan ha förlorat din WiFi-anslutning, internettjänsten kan ligga nere eller så kan din router vara offline och måste startas om. Så här kontrollerar du WiFi-anslutningen för den dator som har problem:

Windows 8.1

Skriv “visa nätverksanslutningar” från Startsidan och tryck eller klicka sedan på Visa nätverksanslutningar i resultatrutan till höger på skärmen. Detta kommer att visa om du är ansluten till ett nätverk eller inte.

• Om du inte är ansluten håller du ned (eller högerklickar på) Wi-Fi och sedan trycker eller klickar du på Anslut eller koppla från. Välj ett WiFi-nätverk och ange dina uppgifter om du uppmanas att göra det.
  • Om du är ansluten till fel nätverk väljer du rätt nätverk och anger dina uppgifter om du uppmanas att göra det.

Windows 7

1. Klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen.
  2. Klicka eller tryck på Nätverk och Internet och klicka eller tryck sedan på Visa nätverksstatus och -uppgifter. Skärmen kommer att visa om du är ansluten till ett nätverk eller inte.
    • Om du inte är ansluten klickar eller trycker du på Anslut till ett nätverk i statusfönstret och väljer ett tillgängligt nätverk.
    • Om du är ansluten till fel nätverk väljer du rätt nätverk och anger ditt lösenord om du uppmanas att göra det.

Mer information om hur du testar din Windows-nätverksanslutning finns i Felsöka nätverksanslutningsproblem.

Lösning 2: Kontrollera Zune-tjänstens status

Kontrollera statusen för Zune-tjänsten på Xbox Live-tjänstens status. Försök ansluta senare om tjänsten inte är tillgänglig.

Om du fortfarande inte kan ansluta kan det finnas ett problem med internettjänsten. Vänta en stund och försök logga in igen senare eller kontakta din internetleverantör.

Lösning 3: Kontrollera dina uppgifter

Kontrollera att du har angett rätt e-postadress och lösenord. Här är några tips:

• Kontrollera att skiftlåstangenten på tangentbordet inte är aktiverad.
  • E-postadress och lösenord för ditt Zune-konto är desamma som du använder för att logga in på ditt Xbox-konto och Microsoft-konto.
  • Om du nyligen lade till eller ändrade ett Microsoft-konto och använde ett gammalt konto för att skapa ditt Zune-konto kan du inte använda det nya Microsoft-kontot för att logga in på ditt Zune-konto. Om du vill koppla ditt Zune-konto till ett nytt Microsoft-konto måste du öppna ett nytt Zune-konto, som kommer att vara separat från det du redan har.

Om du glömt ditt lösenord eller om lösenordet inte fungerar läser du Återställa lösenordet.

Starta om datorn och logga sedan in på Zune igen.