Xbox 360 trådlös spelmottagare för Windows

Ansluta Xbox 360 trådlös spelmottagare för Windows till en Windows-baserad dator

Med Xbox 360 trådlös spelmottagare för Windows kan du ansluta upp till fyra trådlösa headsets och fyra trådlösa handkontroller till en dator med Microsoft Windows XP med Service Pack (SP2) eller en senare version av Windows.

Obs! Mottagaren är inte avsedd för användning med en Xbox 360-konsol.

Steg 1: Anslut Xbox 360 trådlös spelmottagare till datorn
  1. Ta bort den gröna etiketten från USB-kontakten på mottagaren.
  2. Sätt i USB-kontakten i en USB 2.0-port med tillräcklig strömförsörjning på datorn.
picture picture

Obs! USB-portarna på datorns framsida är förmodligen USB 2.0-portar utan strömförsörjning. Prova att använda portarna på datorns baksida.

En grön lampa på mottagaren innebär att enheten fungerar.

1. Om guiden Lägg till ny maskinvara startar automatiskt väljer du Installera programvaran automatiskt (rekommenderas) och klickar på Nästa. Om programvaran installeras utan problem klickar du på Slutför och går till Steg 3: Ansluta ett trådlöst Xbox 360-tillbehör till datorn nedan.

Om programvaran inte installeras fortsätter du med nästa avsnitt.

Steg 2: Installera Xbox-mottagarprogramvaran

Obs! Innan du kan använda trådlösa tillbehör med datorn kanske du måste installera en del program på datorn.

Om du har kvar installationsskivan som medföljde Xbox 360 trådlös spelmottagare kan du installera programvaran från den skivan.

Installera programvaran från skiva
  1. Sätt in installationsskivan i datorns CD- eller DVD-enhet. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt går du till CD- eller DVD-enheten och kör installationsprogrammet.
  2. Följ stegen i guiden för att installera programvaran.

Obs! Du kanske ombeds starta om datorn.

Steg 3: Anslut ett trådlöst Xbox 360-tillbehör till datorn

1. Slå på det trådlösa Xbox 360-tillbehör som du vill använda med mottagaren.

Om du till exempel vill slå på en handkontroll trycker du på och håller ned Guide-knappen mitt på handkontrollen. Om du inte vet hur du startar tillbehör läser du dokumentationen till tillbehöret.

picture
  1. Tryck på anslutningsknappen på mottagaren. Lampan blinkar grönt.
picture
  1. Tryck på anslutningsknappen på det trådlösa tillbehöret. På till exempel handkontrollen finns anslutningsknappen på baksidan.
picture

Gröna blinkande lampor på tillbehöret och mottagaren anger att enheten försöker upprätta en anslutning. När lamporna slutar blinka och börjar lysa, är tillbehöret anslutet. På en trådlös handkontroll lyser till exempel en av lamporna runt Guide-knappen.

picture

Felsöka trådlös Xbox 360-spelmottagare

Den gröna lampan på mottagaren lyser inte

När du kopplar in den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows i en USB 2.0-port tänds inte den gröna lampan på mottagaren. Detta problem kan ha följande orsaker:

• Den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows är inte rätt inkopplad i USB-porten.
  • Drivrutinen för den trådlösa Xbox 360-spelmottagren för Windows fungerar inte som den ska eller så är drivrutinen inte giltig längre.
  • USB-navet är överbelastat.

Viktigt! Den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows är utformad för att användas på en dator som kör Microsoft Windows XP med Service Pack 1 (SP1) eller en nyare version av Windows och som har en USB 2.0-port med tillräcklig strömförsörjning.

Lösningar

• Kontrollera USB-anslutningen. Så här gör du: Kontrollera först USB-anslutningen för den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows. Se till att du anslutit den trådlösa Xbox 360-spelarmottagaren för Windows till en USB 2.0-port på datorn med tillräcklig strömförsörjning. Det bästa sättet att verifiera anslutningen är att koppla bort den trådlösa Xbox 360-spelarmottagaren från USB-porten och därefter koppla in den igen. Om lampan fortfarande inte lyser provar du att ansluta mottagaren till en annan USB 2.0-port på datorn.
  • Verifiera enhetsdrivrutinen. Följande anvisningar kommer hjälpa dig verifiera att enhetsdrivrutinen för din trådlösa Xbox 360-spelarmottagare för Windows fungerar som den ska och att du har den senaste versionen.
    1. Öppna Enhetshanteraren. Gör så här:

För alla versioner av Windows 8 och Windows RT

1. Svep från höger på skärmen och tryck sedan på Search. Om du använder en muspekare går du till det nedre högra hörnet på skärmen och klickar sedan på Sök.
      2. Skriv devmgmt.msc och tryck eller klicka sedan på Enhetshanteraren i sökresultatet.

För alla versioner av Windows 7 och Windows Vista

1. Klicka på Start och sedan på Kör.
      2. Skriv devmgmt.msc i rutan Kör och klicka på OK.
    2. I listan över olika enheter och leta efter inlägget Kringutrustning för XBOX 360.
    3. Till vänster om inlägget Kringutrustning för XBOX 360 letar du reda på plustecknet (+) och klickar där. Inlägget bör expandera för att visa all kringutrustning för Xbox 360 som är kopplad till datorn.
    4. Lokalisera och dubbelklicka sedan på inlägget Xbox 360 trådlös spelmottagare för Windows. Dialogrutan Egenskaper för Xbox 360 trådlös spelmottagare öppnas.
    5. Verifiera att följande skärm visas och att området för Enhetsstatus visar texten ”This device is working properly.”
picture

Om enheten inte visas i Enhetshanteraren eller om området Enhetsstatus inte indikerar att enheten fungerar, behöver kontrollera att programvaran är korrekt installerad. Gå till avsnittet ”Steg 3: Ansluta ett trådlöst Xbox 360-tillbehör till datorn”, längre upp på sidan.

• Verifiera USB-portenheten. Om du har den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows kopplad till ett USB-nav tillsammans med en annan USB-enhet är det möjligt att USB-navet inte kan tillgodose alla inkopplade enheter med tillräckligt med ström.

Obs! Portarna på datorns baksida har vanligtvis strömförsörjning. Portarna på datorns framsida kanske inte har strömförsörjning. Dessutom har inte ett externt USB-nav portar med strömförsörjning såvida det inte har en egen separat strömförsörjningsenhet/nätadapter.

Följ dessa steg för att undvika att USB-navets strömförsörjningsförmåga överskrids:

1. Anslut den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows direkt till en USB 2.0-port på datorns baksida med tillräcklig strömförsörjning.
    2. Verifiera att den gröna lampan på den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows tänds.

Om problemet kvarstår rekommenderar vi att du flyttar övriga USB-drivna enheter till ett USB 2.0-nav med tillräcklig strömförsörjning.