Xbox 360 trådlös spelmottagare för Windows

Anslut mottagaren till Windows-datorn

Med Xbox 360 trådlös spelmottagare för Windows kan du ansluta upp till fyra trådlösa headset och fyra trådlösa handkontroller till en dator med Microsoft Windows XP med Service Pack (SP2) eller en senare version av Windows.

Steg 1: Anslut Xbox 360 trådlös spelmottagare till datorn

1. Ta bort den gröna etiketten från USB-kontakten på mottagaren.
  2. Sätt i USB-kontakten i en USB 2.0-port med tillräcklig strömförsörjning på datorn.
picture picture

Obs! USB-portarna på datorns framsida är förmodligen USB 2.0-portar utan strömförsörjning. Försök använda en USB-port på datorns baksida.

En grön lampa på mottagaren innebär att enheten fungerar.

1. Om guiden Lägg till ny maskinvara startar automatiskt väljer du Installera programvaran automatiskt (rekommenderas) och väljer sedan Nästa.
  2. Gör något av följande
Steg 2: Installera programvaran för den trådlösa spelmottagaren

Obs! Innan du kan använda trådlösa tillbehör med datorn kanske du måste installera en del program på datorn.

Installera programvaran från skiva

1. Sätt in installationsskivan i datorns cd- eller dvd-enhet.
  2. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt går du till cd- eller dvd-enheten och kör installationsprogrammet.
  3. Installera programvaran enligt guidens anvisningar. Starta om datorn om du ombeds göra det.

Steg 3: Anslut ett trådlöst Xbox 360-tillbehör till datorn

1. Slå på det trådlösa Xbox 360-tillbehör som du vill använda med mottagaren.
picture
  1. Tryck på anslutningsknappen på mottagaren. Lampan blinkar grönt.
picture
  1. Tryck på anslutningsknappen på det trådlösa tillbehöret. På till exempel den trådlösa handkontrollen finns anslutningsknappen på baksidan.
picture

Gröna blinkande lampor på tillbehöret och på mottagaren anger att enheten försöker upprätta en anslutning. När lamporna slutar blinka och börjar lysa, är tillbehöret anslutet. På en trådlös handkontroll lyser till exempel en av lamporna runt Guide-knappen.

picture

Felsöka trådlös Xbox 360-spelmottagare

Den gröna lampan på mottagaren lyser inte

När du kopplar in den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows i en USB 2.0-port tänds inte den gröna lampan på mottagaren. Det kan bero på flera saker:

• Den trådlösa spelmottagaren är inte rätt inkopplad i USB-porten.
  • Drivrutinen för den trådlösa spelmottagaren fungerar inte som den ska, eller så är drivrutinen för gammal.
  • USB-hubben är överbelastad.

Lösningar

• Kontrollera USB-anslutningen. Se till att du anslutit den trådlösa spelmottagaren för Windows till en USB 2.0-port på datorn med strömförsörjning. Det bästa sättet att kontrollera anslutningen är att koppla ur den trådlösa spelmottagaren från USB-porten och sedan koppla in den igen. Om lampan ändå inte lyser kan du försöka med att ansluta mottagaren till en annan USB 2.0-port på datorn.
  • Kontrollera enhetsdrivrutinen. Så här ser du till att du har den senaste drivrutinen:
    1. Öppna Enhetshanteraren. Gör så här:

För Windows 8 och Windows RT

1. Svep från höger på skärmen och tryck sedan på Sök. Om du använder en mus går du till det nedre högra hörnet på skärmen och klickar på Sök.
      2. Skriv devmgmt.msc och tryck eller klicka sedan på Enhetshanteraren i sökresultatet.

För Windows 7 och Windows Vista

1. Klicka på Start och sedan på Kör.
      2. Skriv devmgmt.msc i rutan Kör och klicka på OK.
    2. Leta efter inlägget Kringutrustning för XBOX 360 på listan över olika enheter.
    3. Tryck eller klicka på plustecknet (+) till vänster om Kringutrusning för XBOX 360. Då visas all kringutrustning för Xbox 360 som är ansluten till datorn.
    4. Lokalisera och dubbelklicka på Xbox 360 trådlös spelmottagare för Windows. Dialogrutan Egenskaper för Xbox 360 trådlös spelmottagare öppnas.
    5. Verifiera att det står Den här enheten fungerar i området Enhetsstatus i dialogrutan.
picture

Om enheten inte visas i Enhetshanteraren eller om området Enhetsstatus inte indikerar att enheten fungerar måste du kontrollera att programvaran är korrekt installerad. Se Steg 3: Ansluta ett trådlöst Xbox 360-tillbehör till datorn längre upp på den här sidan.

• Kontrollera USB-portenheten. USB-hubbar kan bara ge ström åt ett begränsat antal USB-enheter. Det är möjligt att USB-hubben inte kan ge tillräckligt hög effekt till alla enheter som är anslutna till den.

Obs! USB-portarna på datorns baksida har vanligtvis strömförsörjning. USB-portarna på datorns framsida kanske inte kan leverera ström.

Följ dessa steg för att undvika att USB-hubbens strömförsörjningsförmåga överskrids:

1. Anslut den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren för Windows direkt till en USB 2.0-port på datorns baksida med tillräcklig strömförsörjning.
    2. Kontrollera att den gröna lampan på den trådlösa spelmottagaren tänds.

Om problemet kvarstår rekommenderar vi att du flyttar övriga USB-drivna enheter till en USB 2.0-hubb med tillräcklig strömförsörjning.