Spela Xbox Live-spel på din Windows Phone

Översikt

På Windows Phone Store hittar du många Xbox Live-spel som du kan ladda ned och spela på telefonen. Tryck på Marketplace på telefonen (på Windows Phone 8, trycker du på Store), eller använd Zune-programvaran på datorn för att hitta och installera spel.

Visa din spelarprofil

Du kan visa din Xbox Live-profil, prestationer, kompisar och meddelanden och du kan redigera din avatar på en Windows Phone. Så här gör du:

1. Tryck på Games på din Windows Phone.

2. Snärta åt vänster tills din avatar visas och tryck på din gamertag.

3. Snärta åt vänster om du vill visa dina prestationer, kompisar och meddelanden.

Bjuda in kompisar till turbaserat spel

I turbaserade spel turas spelarna om att spela spelet. Under spelets gång meddelas du när det är din tur. Om ett Xbox Live-spel är turbaserat kan du bjuda in andra spelare till spel på Windows Phone-telefoner eller på webben.

Så här bjuder du in kompisar

1. Tryck på Games på din Windows Phone.

2. Tryck på det spel som du vill spela.

3. Om spelet stöder turbaserat spelande trycker du på alternativet för flera spelare.

4. Följ stegen och bjud in kompisar från kontaktlistan eller genom att ange en e-postadress.

En e-postinbjudan skickas till dina kompisar. E-postinbjudan innehåller anvisningar om hur de går med i spelet på telefonen eller på webben.

Felsökning

Obs! Om din fråga inte finns med här kollar du Xbox Live på Windows Phone-forumen.

Varför är min avatar på telefonen och den på konsolen olika?

Det finns två möjliga förklaringar.

Om din avatar inte är samma som den som du använder på Xbox Live kontrollerar du att du har loggat in på Windows Phone med det Microsoft-konto som associeras med din Xbox Live-gamertag. Lär dig hur du ändrar vilket Microsoft-konto som hör till din gamertag.

Om avatarartiklar saknas eller om din avatar har en blå tröja betyder det att det finns licensbegränsningar för det avatarinnehåll som du har köpt. Den blå tröjan visas i stället för blockerat innehåll.

Varför visas inte mina nya prestationer?

Du kan uppnå prestationer när du spelar spel på din Windows Phone på samma sätt som på konsolen. Om dina prestationer inte visas kan det bero på ett problem med mobiltelefonen eller med Wi-Fi-anslutningen. Problemet kan också bero på ett tillfälligt avbrott i Xbox Live-tjänsten. Din Windows Phone försöker registrera dina prestationer tills det lyckas.

Varför visas meddelandet ”Attention required. Tap here.” när jag försöker ladda ned ett spel?

Detta kan hända om du försöker ladda ned ett stort spel, vanligtvis 20 MB eller större, till telefonen via mobilanslutningen. Prova att ladda ned artikeln via en Wi-Fi-anslutning. Lär dig hur du laddar ned med en Wi-Fi-anslutning.

Kan jag ändra min gamertag?

Ja. Du kan ändra din gamertag från konsolen. Lär dig hur du ändrar din gamertag.

Jag har problem med ett spel som jag har laddat ned.

Om du har problem med att spela Xbox Live-spel med dina kompisar på telefonen kontrollerar du Xbox Live-tjänstens status. Om Xbox Live-tjänsten är tillgänglig kontrollerar du att mobil- eller Wi-Fi-anslutningen är tillräckligt stark.

Om du har problem med att spela ett spel provar du att göra följande:

1. Ta bort och installera om spelet.

2. Starta om telefonen.

Om du fortfarande har problem med ett spel kontaktar du speltillverkaren.

Hur visar eller ändrar jag trygghetsinställningarna?

Du kan inte visa eller ändra Xbox Live trygghetsinställningar från din Windows Phone. Lär dig hur du ändrar trygghetsinställningar från konsolen.