Så här lägger du till musik till Xbox Music i Windows 8 eller 8.1 eller Windows RT 8.1

Så här lägger du till din musik i Musik-appen

Så här lägger du till lokalt lagrad musik i musik-appen i Windows 8.1 eller Windows RT 8.1:

1. Starta Music-appen.
  2. Flytta markören till övre högra eller nedre högra hörnet på skärmen eller svep från höger sida av skärmen för att ta fram startskärmen.
  3. Klicka eller tryck på Settings, Preferences och sedan Choose where we look for music on this PC.
  4. Tryck eller klicka på ”+”-knappen om du vill visa dina lokala mappar. Välj en mapp och sedan Add this folder to music om du vill lägga till mappen. Fortsätt tills du lagt till alla mappar som innehåller din musik.
  5. När du har lagt till alla dina musikmappar trycker eller klickar du på Done.

Om du vill ta bort en musikmapp i Windows 8.1 trycker eller klickar du på ”X” i övre högra hörnet av mappen. Tryck eller klicka sedan på Remove Folder för att bekräfta.
Obs! Du kan inte ta bort den sista mappen. Den behövs minst en mapp för att samlingen ska fungera.

Om du har lagrat musik externt (till exempel på ett USB-flashminne eller en extern hårddisk): Du kan lägga till musik från ett USB-flashminne eller en extern hårddisk direkt till biblioteket.

Om du har lagrat musik på ett nätverk eller en nätverksansluten lagringsenhet (NAS): Music-appen stöder för närvarande endast innehåll som lagras på Windows-baserade nätverksutrymmen. Funktionerna Windows Search och Skrivbordsmiljö måste installeras och indexeringen måste aktiveras för lagringsenheten. När dessa installerats och aktiverats kan du behöva återskapa indexet för att nätverksenheterna ska fungera med musik-appen.