Lägg till videofiler till Xbox Video i Windows 8.1 eller Windows 8.1 RT

Lägg till egna videofiler i Video-appen

Så här lägger du till sparade videofiler till Xbox Video:

1. Starta Video-appen.
  2. Flytta pekaren till det övre eller nedre högra hörnet på skärmen eller svep från höger sida av skärmen för att ta fram startskärmen.
  3. Klicka eller tryck på Settings, Preferences och sedan Choose where we look for video on this PC.
  4. Tryck eller klicka på ”+”-knappen om du vill se dina lokala mappar, välj den mapp du vill ha och välj sedan Add this folder to Videos. Gör detta tills du lagt till alla mappar som innehåller dina videofiler.
  5. När du har lagt till alla dina videomappar trycker eller klickar du på OK och sedan på Done.

Om du har lagrat videoinnehåll externt (till exempel på ett USB-flashminne eller en extern hårddisk): I Windows 8.1 kan du lägga till videoinnehåll från ett USB-flashminne eller en extern hårddisk direkt till biblioteket.

Om du förvarar videofiler på ett nätverk eller en nätverksansluten lagringsenhet (NAS): Video-appen stöder för närvarande endast innehåll som lagras på Windows-baserade nätverksutrymmen. Funktionerna Windows Search och Skrivbordsmiljö måste installeras och indexeringen måste aktiveras för lagringsenheten. När dessa krav är uppfyllda kan du behöva återskapa indexet för att nätverksutrymmena ska fungera med Video-appen.