Vanliga frågor och svar om Xbox-appar på Windows 8 och Windows 8 RT

Få svar på vanliga frågor om Xbox-appar på Windows 8 och Windows RT.

Xbox on Windows

Vad är Xbox-appar på Windows 8 och Windows RT?

Xbox-appar på Windows 8 och Windows RT inkluderar Video-, Music-, Games-, och SmartGlass-apparna. Apparna är utformade så att du har tillgång till och kan interagera med Xbox-systemet från din dator.

Vilka funktioner är tillgängliga i Xbox SmartGlass-appen?

Med den kostnadsfria Xbox SmartGlass-appen får du tillgång till medieinnehåll via ditt Xbox Live-konto genom att använda din Windows 8- eller Windows RT-baserade dator eller surfplatta och sedan spela upp det på din tv via Xbox 360-konsolen. Du kan använda vilket tillbehör som helst, som pekning, mus eller tangentbord, för att navigera och kontrollera uppspelningen av innehållet med appen. Dessutom visar appen detaljerad information om filmer, TV-serier, spel och musik som du ägnar dig åt.

Spel, musik och video

Vad är "Musik"- och "Video"-tiles?

Panelerna Musik och Video på Windows 8 och Windows RT är Xbox Live-program du kan använda för att spela dina lokala mediefiler.

Jag har redan en gamertag. Kommer den att fungera med Music-, Video- and Games-apparna på Windows 8 och Windows RT? Måste jag skapa ett nytt konto?

Du behöver inte skapa ett nytt konto men du kan göra det om du vill. När du går till Datorns inställningar på din dator och loggar in med det Microsoft-konto för din gamertag loggas du automatiskt in till den Xbox Live-app du öppnar din Windows 8- eller Windows RT-dator.

Hur skapar jag en Xbox-profil för mitt barn på Windows 8?

Både du och ditt barn behöver ett (gratis) Microsoft-konto. Har ditt barn gått med i Xbox Live (medlemskap är gratis). Du måste logga in med ditt Microsoft-konto för att slutföra processen. När ditt barn har registrerat sig för Xbox Live kan han eller hon logga in och använda Xbox-apparna i Windows 8. Tänk på att du kan kontrollera ditt barns åtkomst av online-innehåll. Mer information om Föräldrakontroll finns i Säkerhet och sekretess online för Xbox Live och Zune.

Hur tar jag reda på hur mycket jag har kvar innan jag överstiger gränsen för direktuppspelning?

1. Starta Xbox Music-appen i Windows 8 eller Windows RT.
  2. Svep från höger eller gå till övre högra eller nedre högra hörnet för att öppna startskärmen.
  3. Tryck eller klicka på Settings och sedan Preferences.
picture
  1. Under Monthly streaming limit finns ett fält som visar hur mycket tid du har kvar.
    Obs! Fältet visas bara om du inte har ett aktivt Xbox Music Pass.

Hur lägger jag till musik till musik-appen?

Så här lägger du till musik till musik-appen i Windows 8 eller Windows RT:

1. Från startskärmen för Windows 8 eller Windows RT på din dator trycker eller klickar du på Skrivbordet. Du kommer då till den klassiska skrivbordsvyn.
  2. Välj Windows Explorer (den bruna mappen bredvid Internet Explorer-ikonen).
  3. Under Bibliotek väljer du Musik.
  4. Högerklicka på Musik och välj sedan Egenskaper.
  5. Klicka på Lägg till.
  6. Inkludera mapparna där din musik finns sparad.
  7. Klicka på OK.
  8. Stäng Music-appen och öppna den sedan igen.

Obs! Om musikinnehåll har sparats externt (exempelvis på ett USB-flashminne eller en extern hårddisk) kopierar du eller flyttar innehållet till någon mapp i fältet Biblioteksplatser och musik-appen hämtar innehållet.

Om du lagrar musik på ett nätverk eller en NAS-enhet (Network Access Storage) behöver du observera att musik-appen för tillfället bara stöder innehåll som lagras på nätverksdelningar som drivs av Windows-operativsystem. Windows Search- och Desktop Experience-funktionerna måste installeras och indexeringen måste aktiveras för delningen. När dessa installerats och aktiverats kan du behöva återuppbygga index för att nätverksdelningar ska fungera med musik-appen.

Vad gör jag om musikinnehåll inte visas efter att jag lagt till det i min musiksamling?

Försök åtgärda problemet med följande steg:

1. Tryck på Windows-tangenten och E-tangenten samtidigt för att öppna Windows Explorer.
  2. Under Bibliotek expanderar du Musik.
  3. Högerklicka på Min musik och klicka sedan på Egenskaper.
  4. Klicka på Avancerad.
  5. Gör något av följande:
    • Om kryssrutan Tillåt att innehåll i filer i den här mappen indexeras utöver filegenskaperna markerats går du till steg 6.
    • Om kryssrutan Tillåt att innehåll i filer i den här mappen indexeras utöver filegenskaperna inte markerats går du till steg 10.
  6. Klicka för att rensa kryssrutan Tillåt att innehåll i filer i den här mappen indexeras utöver filegenskaperna.
  7. Klicka på OK och sedan Verkställ.
  8. I dialogrutan Bekräfta attributändringar klickar du på Tillämpa ändringar på den här mappen och alla undermappar och filer och sedan på OK.
  9. I fönstret Egenskaper för Min musik klickar du på Avancerad.
  10. Klicka för att välja kryssrutan Tillåt att innehåll i filer i den här mappen indexeras utöver filegenskaperna, klicka på OK, och sedan Verkställ.
  11. I dialogrutan Bekräfta attributändringar klickar du på Tillämpa ändringar på den här mappen och alla undermappar och filer och sedan på OK.
  12. Klicka på OK.
  13. Repetera steg 2-12 för varje mapp som visas under Musik.
    Obs! Fönstertitlarna kommer att ändras så att de reflektera namnet på mappen.

När du gjort detta för dina musikbiblioteksmappar stänger du och öppnar musik-appen igen.

När musik-appen öppnas börjar den kontrollera musikbiblioteket och tar emot album- och artistdata.

Obs! Windows 8 och Windows RT stänger normalt sett av appar som är i bakgrunden. Om du vill se till att musik-appen fortsätter bearbetningen måste den vara i förgrunden eller fäst på sidan.

Hur lägger jag till videofiler till video-appen?

Så här lägger du till videofiler till video-appen i Windows 8 eller Windows RT:

1. På startskärmen i Windows 8 eller Windows RT på datorn letar du upp och klickar på Desktop. Du kommer då till den klassiska skrivbordsvyn.
  2. Välj Windows Explorer (den bruna mappen bredvid Internet Explorer-ikonen).
  3. Under Bibliotek väljer du Video.
  4. Högerklicka på Video och välj sedan Egenskaper.
  5. Klicka på Lägg till.
  6. Inkludera mapparna där dina videofiler finns sparad.
  7. Klicka på OK.
  8. Stäng Music-appen och öppna den sedan igen.

Obs! Om videoinnehållet har sparats externt (exempelvis på ett USB-flashminne eller en extern hårddisk) kopierar du eller flyttar innehållet till någon mapp i fältet Biblioteksplatser och video-appen hämtar innehållet.

Om du lagrar videoinnehåll på ett nätverk eller en NAS-enhet (Network Access Storage) ska du veta att video-appen för tillfället bara stöder innehåll som lagras på nätverksenheter i Windows-operativsystem. Windows Search- och Desktop Experience-funktionerna måste installeras och indexeringen måste aktiveras för delningen. När dessa installerats och aktiverats kan du behöva återuppbygga index för att nätverksenheter ska fungera med video-appen.

Vad kan jag göra mer i video-appen?

• Bläddra i film- och TV-butikerna för att köpa (på platser som stöds) valfria TV-avsnitt eller filmer
  • Titta på videofiler i din personliga samling i en tryckoptimerad uppspelningsupplevelse
  • Använda Play to Xbox för att förbereda filmen eller TV-avsnittet på Xbox 360-konsolen
  • Använda Share Charm-funktionen och dela dina favoriter med kompisarna