Så här konfigurerar du din Xbox 360-handkontroll för din Windows-dator

I många datorspel kan du spela med en handkontroll istället för bara ett tangentbord eller en mus. Du installerar snabbt och enkelt Microsoft Xbox 360 handkontroll för Windows på datorer som har en ledig USB-port och Windows XP Service Pack 2 eller en senare version av Windows.

Obs! Den här informationen gäller bara för Xbox 360 handkontroll för Windows. Om du behöver hjälp med andra knappar eller styrspakar går du till tillverkarens webbplats eller supportcenter. Mer information om hur du konfigurerar ett specifikt spel för spel med handkontroll går du till spelutgivarens webbplats eller supportcenter.

Xbox 360 handkontroll för Windows

Konfigurera en kabelansluten handkontroll

Steg 1: Installera programvaran för Xbox 360 handkontroll för Windows

Använd den installations-CD som följde med din Xbox 360 handkontroll för Windows innan du ansluter handkontrollen för Windows till datorn:

1. Sätt in installationsskivan i datorns CD- eller DVD-enhet. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt går du till CD- eller DVD-enheten och kör installationsprogrammet.
  2. Klicka på Install på installationsskärmen.
  3. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn.

Obs! Du kanske ombeds starta om datorn när installationen är klar.

Om du saknar installationsskiva för din Xbox 360 handkontroll för Windows laddar du ned och installerar programvaran online:

1. Gå till avsnittet för nedladdning av programvara på webbplatsen för Microsofts maskinvara.
  2. Välj Gaming som produkttyp.
  3. Välj Xbox 360 handkontroll för Windows som produkt.
  4. Välj den version av Microsoft Windows du använder på datorn, välj språk för operativsystemet och klicka sedan på Download.
  5. Klicka på Run.
  6. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn.

Obs! Du kanske ombeds starta om datorn när installationen är klar.

Steg 2: Anslut handkontrollen till datorn

När du har installerat programmet kopplar du in den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollens USB-kontakt till USB 2.0-porten på datorn.

Steg 3: Testa handkontrollen

Följ dessa steg om du vill testa den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen på datorn:

1. Klicka på Start på datorn, skriv Kör, joy.cpl och tryck sedan på RETUR.
  2. Välj Xbox 360-handkontroll och klicka sedan på Egenskaper.
  3. Testa den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen genom att trycka på en knapp, en avtryckare eller röra på en styrspak på handkontrollen. Om handkontrollen fungerar som den ska kommer motsvarande åtgärd att tändas i programmet. Om programmet inte känner av handkontrollen läser du Felsöka din Xbox 360 handkontroll för Windows.

Konfigurera en trådlös handkontroll

Steg 1: Ansluta Xbox 360 trådlös spelmottagare till datorn

1. Ta bort den gröna etiketten från USB-kontakten på mottagaren.
  2. Sätt i USB-kontakten i en USB 2.0-port med tillräcklig strömförsörjning på datorn.
picture

Obs! USB-portarna på datorns framsida kan vara USB 2.0-portar utan strömförsörjning. Prova att använda en av portarna på datorns baksida.

En grön lampa på mottagaren innebär att enheten fungerar.

1. Om guiden Lägg till ny maskinvara startar automatiskt väljer du Installera programvaran automatiskt (rekommenderas) och klickar på Nästa. Om programvaran installeras utan problem klickar du på Slutför och går till ”Steg 3: Ansluta ett trådlöst Xbox 360-tillbehör till datorn” nedan.

Om guiden inte kan installera programvaran går du till ”Steg 2: Installera Xbox-mottagarprogramvaran” nedan.

Steg 2: Installera Xbox-mottagarprogramvaran

Innan du kan använda trådlösa tillbehör med datorn kanske du måste installera en del program. Om du har kvar installationsskivan som medföljde Xbox 360 trådlös spelmottagare kan du installera programvaran från den skivan. Om du saknar den skivan installerar du programvaran genom att ladda ned den.

Installera programvaran från en skiva:

1)   Sätt in installationsskivan i datorns CD- eller DVD-enhet. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt går du till CD- eller DVD-enheten och kör installationsprogrammet.
2)  Följ stegen i guiden för att installera programvaran.

Obs! Du kanske ombeds starta om datorn när installationen är klar.

Gör så här för att installera programvaran genom att ladda ned den:

1. Gå till avsnittet för nedladdning av programvara på webbplatsen för Microsofts maskinvara.
  2. Välj Gaming som produkttyp.
  3. Välj Xbox 360 Wireless Controller for Windows som produkt.
  4. Välj den version av Microsoft Windows du använder på datorn, välj språk för operativsystemet och klicka sedan på Download.
  5. Klicka på Run.
  6. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn.
  7. Obs! Du kanske ombeds starta om datorn när installationen är klar.

Steg 3: Anslut ett trådlöst Xbox 360-tillbehör till datorn

1)  Slå på det trådlösa Xbox 360-tillbehör som du vill använda med mottagaren.

Om du till exempel vill slå på en handkontroll trycker du på och håller ned Guide-knappen mitt på handkontrollen. Om du inte vet hur du startar tillbehör läser du dokumentationen till tillbehöret.

picture

2)  Tryck på anslutningsknappen på mottagaren. Lampan blinkar grönt.

picture

3)  Tryck på anslutningsknappen på det trådlösa tillbehöret. På till exempel handkontrollen finns anslutningsknappen på baksidan.

picture

Gröna blinkande lampor på tillbehöret och mottagaren anger att enheten försöker upprätta en anslutning. När lampan slutar blinka och börjar lysa, är tillbehöret anslutet. På en trådlös handkontroll börjar till exempel en av lamporna runt Guide-knappen att lysa. Om det trådlösa tillbehöret inte går att ansluta läser du Felsöka din Xbox 360 handkontroll för Windows.

picture