Ansluta och felsöka Bluetooth på en Xbox One trådlös handkontroll

Xbox One trådlös handkontroll kan ha stöd för anslutning till din dator via Bluetooth. Din handkontroll har den funktionen om den ser ut som den till vänster nedan:

Bluetooth stöds Bluetooth stöds inte

Ett annat sätt att se det på: På handkontroller som stöder Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av handkontrollens framsida. På handkontroller utan Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av översidan, där kantknapparna sitter.

Anmärkningar

Antal Xbox-handkontroller som kan anslutas samtidigt

Plattform

Via Xbox trådlöst och USB

Via Bluetooth

Xbox One-konsol

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8
Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4
Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Stöds inte

Windows 10

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8
Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4
Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows

Bara Xbox trådlös handkontroll – 1 (rekommenderas)

Anmärkningar

Det kan gå att ansluta mer än en handkontroll till din enhet med Bluetooth, men prestanda kan variera beroende på dator.

Kräver Windows 10 Anniversary Edition och Xbox trådlös handkontroll med Bluetooth. Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill veta hur du skaffar den senaste Windows-uppdateringen.

Uppdatera din handkontroll för bästa prestanda. Se Så här uppdaterar du din Xbox One-handkontroll på Windows 10.

Windows 8.1

Bara Xbox trådlös handkontroll - 4
(ljud via handkontroll stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows

Stöds inte

Windows 7

Bara Xbox trådlös handkontroll - 4
(ljud via handkontroll stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows

Stöds inte

Anslut din Xbox One trådlös handkontroll till din dator via Bluetooth

Följ de här stegen om du vill koppla ihop handkontrollen med din dator via Bluetooth:
  1. Se till att du har uppdaterat din dator till Windows 10 Anniversary Update. Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill veta hur du skaffar den senaste Windows-uppdateringen.
  2. Uppdatera din handkontroll för bästa prestanda. Se Så här uppdaterar du din Xbox One-handkontroll på Windows 10.
  3. Starta din Xbox trådlös handkontroll genom att trycka på Xbox-knappen.
  4. Tryck på handkontrollens bindningsknapp i tre sekunder och släpp den.
  1. På datorn väljer du Start-knappen och sedan Inställningar > Enheter > Bluetooth.
  2. Aktivera Bluetooth så att Bluetooth-enheter kan upptäckas.
  1. Välj Xbox trådlös handkontroll > Koppla.

Felsöka Bluetooth-problem på Windows 10

Min handkontroll går inte att ansluta eller kopplas bort oväntat när jag använder Bluetooth

Lösning 1: Starta om handkontrollen

1. Stäng av handkontrollen genom att trycka på och hålla ned Xbox-knappen på handkontrollen i 6 sekunder.
  2. Tryck på Xbox-knappen en gång till för att slå på den igen.

Lösning 2: Koppla enheten igen

1. Gå till Inställningar > Enheter > Bluetooth.
  2. Markera handkontrollen och välj sedan Ta bort enhet.
  3. Tryck på bindningsknappen på handkontrollen.
  1. Markera handkontrollen och välj sedan Koppla.

Lösning 3: Starta om din dator

1. Välj Windows-ikonen.
  2. Välj Ström.
  3. Välj Starta om.

Obs! Om din dators resurser används för andra aktiviteter kan det ta upp till 2 minuter för din dator att känna av och/eller binda din handkontroll via Bluetooth. Om det verkar ta tid för din dator att känna av och/eller binda din handkontroll via Bluetooth väntar du upp till 2 minuter för att se om det åtgärdar problemet.

Jag kan inte höra något i mitt stereo- eller chattheadset

När din handkontroll är ansluten via Bluetooth stöds inte ljudenheter. Om du vill använda ett headset ansluter du handkontrollen direkt till datorn med en USB-kabel eller den trådlösa Xbox-adaptern för Windows eller så ansluter du din ljudenhet direkt till datorn.

Xbox-knappen på handkontrollen blinkar sakta och svarar inte när Bluetooth används

Lösning 1: Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på datorn

På datorn väljer du Start-knappen och sedan Inställningar > Enheter > Bluetooth.

Om Bluetooth inte är aktiverat ska du slå på det så att datorn kan upptäcka Bluetooth-enheter.

Lösning 2: Ta bort störningar

Flytta dig närmare datorn för att eliminera potentiella störningar (till exempel från mobiltelefoner eller andra Bluetooth-enheter).

Lösning 3: Koppla enheten igen

1. Gå till Inställningar > Enheter > Bluetooth.
  2. Välj Xbox trådlös handkontroll och välj sedan Ta bort enhet.
  3. Tryck på bindningsknappen på handkontrollen.

Lösning 4: Försök ansluta igen

Prova att ansluta din Xbox trådlös handkontroll igen och se till att trycka på och släppa bindningsknappen.

Xbox-knappen på handkontrollen blinkar snabbt och kontinuerligt och svarar inte när Bluetooth används

Lösning 1: Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på datorn

På datorn väljer du Start-knappen och sedan Inställningar > Enheter > Bluetooth.

Om Bluetooth inte är aktiverat ska du slå på det så att datorn kan upptäcka Bluetooth-enheter.

Lösning 2: Ta bort störningar

Flytta dig närmare datorn för att eliminera potentiella störningar (till exempel från mobiltelefoner eller andra Bluetooth-enheter).

Lösning 3: Försök ansluta igen

Vänta 2 minuter så att datorn kan frigöra resurser och prova sedan att ansluta handkontrollen till datorn igen.

Jag ombes ange en lösenordskod vid koppling via Bluetooth

Lösning 1: Starta om handkontrollen

1. Stäng av handkontrollen genom att trycka på och hålla ned Xbox-knappen på handkontrollen i 6 sekunder.
  2. Tryck på Xbox-knappen en gång till för att slå på den igen.
  3. Anslut din Xbox trådlös handkontroll till datorn via en USB-kabel eller den trådlösa Xbox-adaptern för Windows.

Det jag gör känns inte av vid anslutning via Bluetooth

Lösning 1: Prova att använda handkontrollen med en annan app

1. Se om handkontrollen fungerar som den ska med en annan app. Om handkontrollen fungerar som den ska är det troligt att den app du försöker använda inte stöder Bluetooth.
  2. Kontrollera hos appens utvecklare om den är Bluetooth-kompatibel.

Lösning 2: Använd en USB-kabel

Prova att använda handkontrollen med en USB-kabel. Om handkontrollen fungerar beror problemet på din Bluetooth-anslutning.

Lösning 3: Försök ansluta igen

Prova att ansluta din Xbox trådlös handkontroll igen och se till att trycka på och släppa bindningsknappen.