Så här ansluter du en Xbox One trådlös handkontroll till en Windows-dator

Video: Använd Bluetooth för att ansluta din Xbox One-handkontroll

Titta på videon Use Bluetooth to connect your Xbox One controller. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Översikt

I många datorspel kan du spela med en Xbox trådlös handkontroll istället för tangentbord eller mus. Du kan ansluta din handkontroll till en Windows-dator med en USB-kabel eller med den trådlösa Xbox-adaptern för Windows eller via Bluetooth.

Se scenarier som stöds nedan.

Antal Xbox-handkontroller som kan anslutas samtidigt

Enhet

Via Xbox trådlöst och USB

Via Bluetooth

Xbox One

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8

Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4

Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Stöds inte

Windows 10-dator

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8

Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4

Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows. Kanske inte är tillgänglig på alla marknader.

Bara Xbox trådlös handkontroll – 1 (rekommenderas)

Obs!

Det kan gå att ansluta mer än en handkontroll till din enhet med Bluetooth, men prestanda kan variera beroende på dator.

Kräver Windows 10 Anniversary Edition och Xbox trådlös handkontroll med Bluetooth. Se Windows Update: Vanliga frågor om du behöver hjälp med att uppdatera Windows.

Uppdatera din handkontroll för bästa prestanda. Se Så här uppdaterar du din Xbox One-handkontroll på Windows 10.

Windows 8.1

Bara Xbox trådlös handkontroll - 4
(ljud via handkontroll stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows. Kanske inte är tillgänglig på alla marknader.

Stöds inte

Windows 7

Bara Xbox trådlös handkontroll - 4
(ljud via handkontroll stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows. Kanske inte är tillgänglig på alla marknader.

Stöds inte

Obs! Den här informationen gäller bara för Xbox One trådlös handkontroll. För hjälp med andra spelkontroller och styrspakar samt information om hur du konfigurerar ett specifikt spel för spel med handkontroll går du till spelutgivarens webbplats.

Xbox One trådlös handkontroll

Installera de rätta drivrutinerna

Windows 10

För Windows 10 är de senaste drivrutinerna förinstallerade med operativsystemet och uppdateras automatiskt via tillbehörsappen för Xbox. Se Uppdatera Xbox One-handkontrollen.

Windows 8.1 och Windows 7

När du ansluter en Xbox trådlös handkontroll till din Windows 8.1- eller Windows 7-dator med en mikro-USB-kabel kommer Windows automatiskt att ladda ned och installera drivrutinerna för handkontrollen. Om Windows inte är inställt på att automatiskt ladda ned enhetsprogramvara kan du kontrollera i Enhetshanteraren om det finns uppdateringar.

Uppdatera drivrutiner via enhetshanteraren

Så här kontrollerar du uppdateringar manuellt i enhetshanteraren:

1. Peka i det nedre vänstra hörnet på skärmen, flytta muspekaren uppåt och välj Sök.
  2. Skriv Enhetshanteraren i sökrutan och välj sedan Enhetshanteraren.

Obs! Windows kanske ber dig ange ett administratörslösenord för att bekräfta ditt val.

3. Leta rätt på och expandera Microsoft Xbox One-handkontroll.
  4. Högerklicka på expanderade Microsoft Xbox One-handkontroll och välj Uppdatera drivrutin.
  5. Välj Sök automatiskt efter uppdaterad programvara.

Ladda ned och installera drivrutiner för Xbox trådlös handkontroll

Du kan också ladda ned de senaste drivrutinerna för Windows 8.1 och Windows 7 från Microsoft Update-katalogen. Så här gör du:

1. Gå till sökresultatsidan för Xbox One-handkontroll.
  2. Du kan uppmanas att installera Microsoft Update Catalog-appen. Välj i så fall Installera och sedan Ja när du ombeds bekräfta installationen av appen.
  3. Fyra drivrutiner kommer att visas. Drivrutinerna du behöver installera är märkta Microsoft – Annan maskinvara – Microsoft Xbox One-handkontroll. De är drivrutiner för CPU:erna AMD64 och X86.

Obs! Du kan bortse från drivrutinerna märkta med (DFU).

4. Välj Microsoft – Annan maskinvara – Microsoft Xbox One-handkontroll.
  5. På fliken Översikt i fönstret Uppdatera information markerar du posten Arkitektur. Du kommer se endera XMD64 eller X86.
    1. Om detta motsvarar din dators CPU väljer du Lägg till i korgen och sedan Stäng.
    2. Om så inte är fallet väljer du Stäng och sedan Lägg till för den andra drivrutinsposten.
  6. Välj Visa korg.
  7. På sidan Uppdateringar i korgen väljer du Ladda ned.
  8. I fönstret för nedladdningsalternativ väljer du Bläddra, mappen du vill ladda ned drivrutinen till och sedan OK.
  9. Välj Fortsätt.
  10. När filen är nedladdad till angiven mapp visas skärmen Klar i kolumnen Framsteg. Välj Stäng.
  11. Öppna mappen du angav i steg 8. En ny mapp som heter Microsoft – Annan maskinvara – Microsoft Xbox One-handkontroll visas. Öppna den mappen. Inuti hittar du en CAB-fil. Du behöver extrahera filens innehåll för att installera drivrutinen:
    1. Öppna mappen som innehåller den uppdatering du vill extrahera och högerklicka medan du trycker på Shift för att få upp en utökad innehållsmeny.
    2. Klicka på Öppna kommandofönstret här för att öppna Kommandotolken.
    3. Ange följande kommando för att extrahera CAB-filen från uppdateringen:

expand -f:* Uppdateringsnamn.cab Målmapp

Uppdateringsnamnet är namnet på CAB-filen och Målmappen är fullständig sökväg till mappen du vill extrahera filerna till. Till exempel: C:\Användare\användarnam\Nedladdningar\Extraherade.

12. I mappen du extraherade filerna till högerklickar du på filen xb1usb.inf, väljer Installera och sedan Ja.

Drivrutinen är nu installerad.

Anmärkningar

• Om handkontrollen inte svarar provar du en annan micro USB-kabel.
  • Om du vill använda Xbox trådlös handkontroll med konsolen när du har använt den med en dator måste du synka handkontrollen med konsolen igen. Det kan du göra med knappen för trådlös synkning eller en USB-sladd. Mer information hittar du i Ansluta en Xbox One trådlös handkontroll till konsolen.
  • För Windows 10-användare är Xbox-chattheadsetet och Xbox-stereoheadsetet kompatibla med en dator när de ansluts via Xbox trådlös handkontroll om den inbyggda programvaran har uppdaterats till den senaste versionen och du har anslutit med USB-kabel eller den trådlösa Xbox-adaptern för Windows. För att säkerställa att du har den senaste inbyggda programvaran för handkontrollen och headsetet läser du Uppdatera din Xbox One-handkontroll.

Konfigurera en handkontroll med hjälp av en USB-kabel

Du kan ansluta din Xbox trådlös handkontroll till surfplatta, bärbar dator eller stationär dator med Windows 10, 8.1 eller 7. För att göra det måste du se till att du har de senaste datordrivrutinerna (se Installera de rätta drivrutinerna ovan).

När du har bekräftat att du har de rätta drivrutinerna kopplar du in en USB-laddningskabel framtill på handkontrollen och ansluter den andra änden till datorn.

Konfigurera en handkontroll trådlöst

Vissa datorer, t.ex. Microsoft Surface Studio, har trådlöst stöd för Xbox inbyggt. Det gör att du kan ansluta handkontrollen trådlöst via Lägg till en enhet i Inställningar. Du kan också använda den här metoden om du har en Xbox trådlös adapter för Windows kopplad till din Windows 10-, 8.1- eller 7-dator.

Obs! Xbox trådlös adapter för Windows kanske inte är tillgänglig på alla marknader.

1. På din dator går du till Inställningar > Enheter > Anslutna enheter.
Avsnittet Lägg till enheter på menyn Datorinställningar.
  1. Välj Lägg till en enhet. Windows söker efter handkontrollen.
  2. Tryck på bindningsknappen på Xbox-handkontrollen. Windows hittar och lägger till handkontrollen.

När din Xbox trådlös handkontroll visas i listan under Andra enheter är den klar att användas.

Mer information finns i Konfigurera den trådlösa Xbox-adaptern för Windows. Den här adaptern säljs antingen separat eller i ett paket med en Xbox trådlös handkontroll. Korrekta drivrutiner bör installeras automatiskt, men om inte läser du Installera de rätta drivrutinerna ovan.

Konfigurera en handkontroll med Bluetooth

Xbox One trådlös handkontroll kan ha stöd för anslutning till din dator via Bluetooth. Din handkontroll har den funktionen om den ser ut som den nedtill på den här bilden:

Handkontrollen upptill saknar Bluetooth och plasten runt Xbox-knappen är en del av ovansidan, där kantknapparna sitter. På handkontroller nedtill, som stöder Bluetooth, är plasten runt Xbox-knappen en del av handkontrollens framsida.

På handkontroller som stöder Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av handkontrollens framsida. På handkontroller utan Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av översidan, där kantknapparna sitter.

Anmärkningar

Följ de här stegen om du vill koppla ihop handkontrollen med din dator via Bluetooth:

1. Se till att du har uppdaterat din dator till Windows 10 Anniversary Update. Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill veta hur du skaffar den senaste Windows-uppdateringen.
  2. Uppdatera din handkontroll för bästa prestanda. Se Så här uppdaterar du din Xbox One-handkontroll på Windows 10.
  3. Starta din Xbox trådlös handkontroll genom att trycka på Xbox-knappen .
  4. Tryck på handkontrollens bindningsknapp i tre sekunder och släpp den.
  1. På datorn väljer du Start, sedan Inställningar > Enheter > Bluetooth.
  2. Aktivera Bluetooth så att datorn kan upptäcka Bluetooth-enheter.
  1. Välj Xbox trådlös handkontroll > Koppla.

Om du vill ha hjälp med Bluetooth läser du Ansluta och felsöka Bluetooth på en Xbox One trådlös handkontroll.