Så här ansluter du en Xbox One trådlös handkontroll till en Windows-dator

I många datorspel kan du spela med en Xbox trådlös handkontroll istället för tangentbord eller mus. Du kan ansluta din handkontroll till en Windows-dator med en USB-kabel eller med den trådlösa Xbox-adaptern för Windows eller via Bluetooth. Vissa datorer har trådlös Xbox-anslutning inbyggd, så att du kan ansluta en handkontroll direkt utan att behöva en adapter.

Windows 10-dator

Alternativ 1: USB

Anslut en USB-laddningskabel till handkontrollens framsida och anslut den andra änden till datorn.

Med USB-anslutningar kan du ansluta 8 stycken Xbox trådlös handkontroll samtidigt eller 4 stycken handkontroller som har Xbox-chattheadset anslutna. Om handkontrollerna har Xbox-stereoheadset kan du bara ha 2 stycken anslutna samtidigt.

Alternativ 2: Trådlös Xbox-anslutning (inbyggd eller med Xbox trådlös adapter för Windows)

1. På din dator går du till Inställningar > Enheter.
  1. Välj Lägg till Bluetooth eller annan enhet.
  1. Välj Allt annat.
  1. Välj Xbox trådlös handkontroll.
  1. Klicka på Klart.

Med trådlösa Xbox-anslutningar kan du ansluta 8 stycken Xbox trådlös handkontroll samtidigt eller 4 stycken handkontroller som har Xbox-chattheadset anslutna. Om handkontrollerna har Xbox-stereoheadset kan du bara ha 2 stycken anslutna samtidigt.

För att säkerställa att du har den senaste inbyggda programvaran för handkontrollen och headsetet läser du Uppdatera din Xbox One-handkontroll.

Mer information finns i Konfigurera den trådlösa Xbox-adaptern för Windows. Den här adaptern säljs antingen separat eller i ett paket med en Xbox trådlös handkontroll.

Anmärkningar

• Xbox trådlös adapter för Windows kanske inte är tillgänglig på alla marknader.
  • När flygplansläget är aktiverat är Xbox-tillbehöret Radio inaktiverat som standard. Du måste aktivera funktionen igen om du vill använde den i flygplansläge.

Alternativ 3: Bluetooth

Xbox One trådlös handkontroll kan ha stöd för anslutning till din dator via Bluetooth. Din handkontroll har den funktionen om den ser ut som den nedtill på den här bilden:

På handkontroller som stöder Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av handkontrollens framsida. På handkontroller utan Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av översidan, där kantknapparna sitter.

Anmärkningar

• Bluetooth kräver en dator med Windows 10 Anniversary Update. Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill veta hur du skaffar den senaste Windows-uppdateringen.
  • Uppdatera din handkontroll för bästa prestanda. Se Så här uppdaterar du din Xbox One-handkontroll på Windows 10.
  • Bluetooth stöds på PC-datorer, surfplattor och bärbara datorer. Det stöds inte på mobila enheter.
  • Bluetooth stöder inga tillbehör, som headset, chatpads eller Xbox Stereo Adapter.
  • Vi rekommenderar att bara en handkontroll i taget ansluts via Bluetooth.

Följ de här stegen om du vill koppla ihop handkontrollen med din dator via Bluetooth:

1. Se till att du har uppdaterat din dator till Windows 10 Anniversary Update. Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill veta hur du skaffar den senaste Windows-uppdateringen.
  2. Uppdatera din handkontroll för bästa prestanda. Se Så här uppdaterar du din Xbox One-handkontroll på Windows 10.
  3. Starta din Xbox trådlös handkontroll genom att trycka på Xbox-knappen .
  4. Tryck på handkontrollens bindningsknapp i tre sekunder och släpp den.
  1. På datorn väljer du Start, sedan Inställningar > Enheter > Bluetooth och andra enheter.
  2. Aktivera Bluetooth så att datorn kan upptäcka Bluetooth-enheter.
  1. Välj Xbox trådlös handkontroll > Koppla.

Om du vill ha hjälp med Bluetooth läser du Ansluta och felsöka Bluetooth på en Xbox One trådlös handkontroll.

Windows 8.1 och Windows 7

När du ansluter en Xbox trådlös handkontroll till din Windows 8.1- eller Windows 7-dator med en mikro-USB-kabel kommer Windows automatiskt att ladda ned och installera drivrutinerna för handkontrollen. Om Windows inte är inställt på att automatiskt ladda ned enhetsprogramvara kan du kontrollera i Enhetshanteraren om det finns uppdateringar.

Uppdatera drivrutiner via enhetshanteraren

Så här kontrollerar du uppdateringar manuellt i enhetshanteraren:

1. Peka i det nedre vänstra hörnet på skärmen, flytta muspekaren uppåt och välj Sök.
  2. Skriv Enhetshanteraren i sökrutan och välj sedan Enhetshanteraren.
    Obs! Windows kanske ber dig ange ett administratörslösenord för att bekräfta ditt val.
  3. Leta rätt på och expandera Microsoft Xbox One-handkontroll.
  4. Högerklicka på expanderade Microsoft Xbox One-handkontroll och välj Uppdatera drivrutin.
  5. Välj Sök automatiskt efter uppdaterad programvara.

Med trådlösa Xbox-anslutningar eller USB-anslutningar kan du ansluta 4 stycken Xbox trådlös handkontroll samtidigt. Du får inga ljud via handkontrollen, så du behöver inte ansluta ett headset. Bluetooth-anslutningar stöds inte.

Obs!

• Om handkontrollen inte svarar provar du en annan micro USB-kabel.
  • Om du vill använda Xbox trådlös handkontroll med konsolen när du har använt den med en dator måste du synka handkontrollen med konsolen igen. Det kan du göra med knappen för trådlös synkning eller en USB-sladd. Mer information hittar du i Ansluta en Xbox One trådlös handkontroll till konsolen.
  • Den här informationen gäller bara för Xbox One trådlös handkontroll. För hjälp med andra spelkontroller och styrspakar samt information om hur du konfigurerar ett specifikt spel för spel med handkontroll går du till spelutgivarens webbplats.