Använda Xbox One stereoheadset-adaptern med Windows 10

Med Xbox One stereoheadset-adaptern kopplar du in ett kompatibelt chatt- eller stereoheadset i Xbox One-handkontrollen så att du kan styra ljudupplevelsen på en Windows 10-enhet utan att ta händerna från handkontrollen.

Xbox One stereoheadsetadapterpaketet innehåller:

• Xbox One stereoheadsetadapter
  • 2,5 mm till 3,5 mm adapter
  • USB-kabel för att uppdatera handkontrollen
  • Snabbstartsguide och handbok
En bild på Xbox One stereo headset-adapter

Anmärkningar

• Från juni 2015 har Xbox One trådlös handkontroll en 3,5 mm-port där du direkt kan ansluta en standard 3,5 mm-ljudkabel.
  • Inte alla headsets är kompatibla med Xbox One stereoheadsetadaptern. Mer information hittar du i Ansluta ett kompatibelt headset till Xbox One.
  • Bluetooth stöder inga tillbehör, inklusive headset. För bästa resultat ansluter du headsetet direkt till datorns ljudport när du anslutit med Bluetooth.

Antal Xbox-handkontroller som kan anslutas samtidigt

Plattform

Via Xbox trådlöst och USB

Via Bluetooth

Xbox One-konsol

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8

Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4

Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Stöds inte

Windows 10

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8

Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4

Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows.

Bara Xbox trådlös handkontroll – 1

Obs! Kräver Windows 10 Anniversary Edition och Xbox trådlös handkontroll med Bluetooth.

Windows 8.1

Bara Xbox trådlös handkontroll – 4

(ljud via handkontrollen stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows

Stöds inte

Windows 7

Bara Xbox trådlös handkontroll – 4

(ljud via handkontrollen stöds inte)

Obs!
Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows

Stöds inte

På den här sidan

Konfigurera stereoheadset-adaptern och ett headset

Följ de här stegen om du vill installera Xbox One stereoheadsetadaptern med ett headset:

1. Följ anvisningarna i Uppdatera din Xbox One-handkontroll för att se till att handkontrollen är klar för användning med stereoheadset-adaptern.
  2. Sätt i stereoheadsetadaptern i nederkanten på Xbox One-handkontrollen.
  3. Sätt i headsetets ljudkontakt i headsetadapterns nederkant. Adaptern stöder följande 3,5 mm-headsetstyper:
    • Ett enda 3,5 mm-ljudkabelheadset.
    • Ett dubbelt 3,5 mm-ljudkabelheadset med 3,5 mm CTIA-ljudkablar.
    • Ett headset med chattljud med en 3,5 mm ljudkabel och spelljud med en separat kabel med RCA-kontakter eller optiska kontakter. (Endast chattljud kommer att aktiveras via stereoheadsetadaptern. För RCA-kontakter/optiska kontakter [spelljud] följer du tillverkarens anvisningar för att ansluta till konsolen.)
    • Ett Xbox 360 kabelanslutet headset med en 2,5 mm ljudkabel. Anslut stereoheadsetadaptern med en 2,5 mm till 3,5 mm adapter som medföljer Xbox One stereoheadsetadaptern.

Anmärkningar

• Xbox 360 trådlöst headset är inte kompatibelt med Xbox One.
  • Tidiga utgåvor av Xbox 360-headsetet med följande adapter fungerar inte på grund av kontaktens utformning.
En bild på en tidig Xbox 360-headsetadapter

Använda stereoheadset-adaptern

Knappar för Xbox One stereoheadsetadapter
En bild på Xbox One stereo headset-adapter med kontrollerna numrerade för texten som följer bilden
  1. Spelbalans
  2. Chattbalans
  3. Volym upp
  4. Volym upp
  5. Ljud av

Spel-/chattbalans: Med dessa två knappar justeras mixen av spelljud och chattljud. Mixen är som standard 50/50, men kan justeras till vad som helst mellan 100/0 till 0/100. Om du till exempel vill ha mer spelvolym än chattvolym trycker du på knappen med handkontrollsikonen tills du får den nivå du vill ha. En ton hörs vid 100 procent.

Ljud av: Med den här knappen stängs chattljudet av så att inga andra användare kan höra dig. Spel-/musik-/app-ljud stängs inte av. Den här knappen har en orange LED-lampa som visar att ditt ljud är avstängt. LED-lampan lyser endast om ett headset är isatt i adaptern.

Volym: Knapparna för volym upp och ned styr allt ljud som kommer till ditt headset, inklusive spel- och chattljud. Om du inte vill höja både spel- och chattljudet till samma nivå justerar du spel-/chattljudsbalansen (se "Spel-/chattbalans" ovan).

Problem med och frågor om stereoheadsetadaptern

Om du har frågor om eller problem med att använda stereoheadsetadaptern läser du följande ämnen.

Stereoheadsetadaptern fungerar inte

Om stereoheadsetadaptern inte fungerar som den ska kontrollerar du följande:

• Har du uppdaterat handkontrollens programvara för att stödja stereoheadset-adaptern?
  • Se till att handkontrollen har nya batterier. När batterierna blir svaga stängs vissa handkontrollsfunktioner som ljud och vibrationer av för att spara på den återstående strömmen.
  • Se till att headsetadaptern är ordentligt isatt i handkontrollen samt att stereoheadsetets 3,5 mm-kabel är ordentligt isatt i headsetadaptern. Du ser om den är ordentligt isatt om du trycker på ljudavstängningsknappen och LED-lampan tänds. Om ljudavstängningslampan tänds och du har uppdaterat handkontrollen men headsetet inte fungerar läser du i handboken eller frågar tillverkaren.
  • Testa stereoheadsetadaptern på en annan handkontroll om du kan. Om adaptern fungerar på den andra handkontrollen testar du att uppdatera den första handkontrollen igen. Om detta inte fungerar måste handkontrollen bytas ut. Gå till Enhetssupport om du vill beställa ett utbyte.
  • Bluetooth stöder inga tillbehör, inklusive headset. För bästa resultat ansluter du headsetet direkt till datorns ljudport när du anslutit med Bluetooth.

Min handkontroll ansluter inte när jag har kopplat in min stereoheadsetadapter

Om din Xbox One-handkontroll inte fungerar eller kopplas från när du sätter in stereoheadset-adaptern ska du koppla ur adaptern och sedan uppdatera handkontrollen utan adaptern. När handkontrollen har uppdaterats kan du sätta in stereoheadsetadaptern i handkontrollen igen. Om du ombeds installera ännu en uppdatering för adaptern ska du göra det.

Obs! Den här korrigeringen uppdaterades i systemuppdateringen av Xbox One i juni 2014. Om du har försökt uppdatera handkontrollen tidigare men misslyckades, kan du försöka igen för att lösa problemet.

Om handkontrollen ändå kopplas bort efter att du har uppdaterat den, måste den bytas ut. Gå till Enhetssupport för att beställa ett utbyte.

Det är för mycket spel- eller chattljud

Om du har både spel- och chattljud inkopplat i adaptern använder du knappen Spelbalans eller Chattbalans för att höja eller sänka ljudnivåerna.

Stereoheadsetadaptern är trasig

Om din Xbox One stereo headset-adapter är trasig kan du beställa en ny från Enhetssupport.