Felsöka Xbox One chattheadset på Windows 10

Om du inte hör något ljud från ditt Xbox One chattheadset kontrollerar du att du följer något av scenarierna i tabellen nedan och sedan provar du felsökningsanvisningarna på den här sidan.

Anmärkningar

• Handkontroller som är anslutna via Bluetooth stöder inga tillbehör, inklusive chattheadset.
  • Om du vill använda ett chattheadset med din dator ansluter du handkontrollen med en USB-kabel eller den trådlösa Xbox-adaptern för Windows och sedan ansluter du ditt Xbox chattheadset direkt till handkontrollen. Se scenarier som stöds nedan.

Antal Xbox-handkontroller som kan anslutas samtidigt

Plattform

Via Xbox trådlöst och USB

Via Bluetooth

Xbox One-konsol

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8
Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4
Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Stöds inte

Windows 10

Bara Xbox trådlös handkontroll – 8
Xbox trådlös handkontroll och Xbox chattheadset – 4
Xbox trådlös handkontroll och Xbox stereoheadset – 2

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows

Bara Xbox trådlös handkontroll – 1

Obs! Kräver Windows 10 Anniversary Edition och Xbox trådlös handkontroll med Bluetooth

Windows 8.1

Bara Xbox trådlös handkontroll - 4
(ljud via handkontroll stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows

Stöds inte

Windows 7

Bara Xbox trådlös handkontroll - 4
(ljud via handkontroll stöds inte)

Obs! Trådlös anslutning kräver Xbox trådlös adapter för Windows

Stöds inte

Felsökningssteg

• Koppla från headsetet eller ta bort headsetkabeln nedtill på handkontrollen och sätt sedan in den igen ordentligt i handkontrollen (i expansionsporten för ett headset eller 3,5 mm-porten för ett 3,5 mm chattheadset).
En bild visar hur headsetkontrollerna tas bort från handkontrollen. En bild visar hur headsetkontrollerna ansluts till handkontrollen.
En bild visar hur en 3,5 mm-kontakt till ett chattheadset tas bort från handkontrollen. En bild visar hur en 3,5 mm-kontakt till ett chattheadset ansluts till handkontrollen.

Obs! Dra aldrig i headsetkabeln när du tar bort den från handkontrollen. Ta bort ditt headset från handkontrollen genom att dra i själva kontakten.

• Kontrollera att headsetets ljud inte är avstängt. Du gör det genom att kontrollera knappen Ljud av på headsetets kontroller.
En bild visar ljudavstängningsknappen på headsetets kontroller. En bild visar ljudkontrollerna på Xbox One-headsetkabeln.
  • Höj volymen. Om du använder ett headset som är anslutet till 3,5 mm-porten går du till Inställningar och väljer Enheter, Anslutna enheter och sedan din handkontroll för att ändra ljudalternativ.
  • Kontrollera om det är maskinvarufel genom att testa med en annan handkontroll eller ett annat headset.
  • Uppdatera din handkontroll så att du har den senaste programvaran. Se Koppla ett Xbox One chattheadset till en Xbox One trådlös handkontroll.

Om dessa steg inte åtgärdar problemet använder du följande felsökningslösningar.

Obs! Xbox One chattheadset är konstruerat för att enbart användas med Xbox One-handkontroller. Headsetet ska inte användas med andra enheter. Xbox One-konsolen skickar inga spelljud eller musik via det trådbundna Xbox One chattheadsetet. Om du letar efter ett Xbox-headset som ger både spel- och chattljud läser du Xbox One stereoheadset.

Lösningar

Kontrollera och rengör maskinvaran för din Xbox-enhet

Så här gör du:

1. Kontrollera att headset, kabel och kontakt inte har några synliga defekter.
  2. Kontrollera att det inte finns smuts och damm på headsetkontakterna. Använd en bomullstrasa och rengöringssprit för att rengöra headsetkontakterna.
  3. Kontrollera att Xbox One-handkontrollen fungerar korrekt och att du kan använda den för att starta och stänga av konsolen. Om du vill ha hjälp med att felsöka Xbox One-handkontrollen läser du Xbox One trådlös handkontroll kopplas från eller kan inte ansluta.
  4. Kontrollera att kontakten är ordentligt ansluten till Xbox One chattheadsetets expansionsport (sitter under styrknappen och höger styrspak på handkontrollen).

Konfigurera dina inställningar för sekretess och onlinesäkerhet

Om du konfigurerar en barnprofil på konsolen gör inställningarna för sekretess och onlinesäkerhet att innehavaren av en vuxenprofil kan kontrollera vem som kan kommunicera med barnprofilen på Xbox Live via chatt. I avsnittet sekretess och onlinesäkerhet för ditt konto kan du möjliggöra chattkommunikation för barnets profil. Standardinställningen för spelare under 17 år är Endast kompisar.

Ett eko eller brus hörs när du spelar

Obs! Om du hör en ekoeffekt kommer den från oftast från personen som pratar och inte från personen som hör ekot. Om du till exempel bara hör ett eko när någon annan pratar kan problemet bero på headsetanslutningen hos den som pratar.

Följande omständigheter kan orsaka eko eller brus under spel:

• Mikrofonen fångar upp ljud och brus från omgivningen. Detta innefattar röstöverföringar från luren.
  • Headsetkontakten är inte korrekt insatt i handkontrollen.
  • Du använder Xbox One trådlös handkontroll och enhetens batterier är dåligt laddade.

Om du eller andra spelare hör ett eko eller annat brus när ni spelar testar du följande:

• Sänk volymen på enhetens ljudutgång.
  • Koppla ifrån headsetet och återanslut det ordentligt till handkontrollens expansionsport.
    Obs! Dra aldrig i headsetkabeln när du tar bort den från handkontrollen. Ta bort headsetet från handkontrollen genom att dra i själva kontakten.
  • Rengör pluggen på headsetskabeln med en ren trasa och återanslut sedan headsetet till handkontrollen.
  • Testa headsetet genom att ansluta det till en annan handkontroll.
  • Om du använder en Xbox One trådlös handkontroll byter du AA-batterierna eller laddar om det laddningsbara batteriet för Xbox One.

Andra kan inte höra dig

Om du kan höra andra i gruppen eller spelet och de inte kan höra dig provar du dessa lösningar.

Lösning 1: Kontrollera att headsetets ljud inte är avstängt

Kontrollera att den orange LED-lampan bredvid ljudavstängningsknappen inte är tänd.

Lösning 2: Testa ditt Xbox One chattheadset

För att testa ditt headset måste du ladda ned Skype till din Windows-enhet:

1. Slå på Xbox One-handkontrollen och kontrollera att Xbox-knappen  lyser.
  2. Koppla ditt headset till handkontrollen.
  3. Ladda ned Skype om du inte redan har det installerat.
  4. Välj Verktyg och sedan Alternativ. Välj sedan Ljudinställningar i menyn Allmänt för att testa mikrofonen och högtalarna. Se till att du har markerat Xbox One chattheadset från den nedrullningsbara listan över enheter när du genomför testet.

Obs! När du installerar Skype för första gången kommer du uppmanas att kontrollera din ljud- och bildkvalitet.

Mer information om testning med Skype finns i Skype-artikeln Lösa problem med högtalare eller hörlurar.

Byt ut handkontrollen

Om du har utfört felsökning enligt de här stegen men chattheadsetet ändå inte fungerar kan det behöva bytas ut. Om du vill beställa ett utbyte går du till Enhetssupport.