Felsöka trådburet Xbox 360-headset för Windows 10

Symptom

När du använder ditt trådbundna Xbox 360-headset hörs inget ljud i hörluren.

Obs! Det trådbundna Xbox 360-headsetet är utformat för att bara användas med licensierade Xbox 360-enheter. Headsetet ska inte användas med andra enheter. Xbox 360-konsolen skickar inga spelljud eller musik via det trådbundna Xbox 360-headsetet.

Orsaker

Det här problemet kan uppstå om:

• Anslutningsporten är smutsig.
  • Sekretess- eller trygghetsinställningarna inte konfigurerats korrekt.
  • Ditt trådbundna Xbox 360-headset är trasigt.

Prova det här

Pröva först dessa allmänna lösningar: Om du fortfarande har problem med ditt trådbundna Xbox 360-headset går du till Mer information nedan.

Kontrollera och rengör din Xbox-enhet

Gör så här:

1. Kontrollera att headset, kabel och kontakt inte har några synliga defekter.
  2. Kontrollera att det inte finns smuts och damm på headsetets kontakt. Använd en bomullstrasa och rengöringssprit för att rengöra headsetets kontakt.
  3. Kontrollera att din Xbox 360-handkontroll fungerar som den ska. Kontrollera att det går att sätta på och stänga av konsolen med handkontrollen.
  4. Anslut kontakten för det trådbundna Xbox 360-headsetet i expansionsporten som finns under styrknappen och höger styrspak på handkontrollen.

Om dessa åtgärder inte löser problemet går du till nästa avsnitt.

Testa headsetet:

För att göra det måste du ladda ned Skype:

1. Slå på din Xbox 360-handkontroll och kontrollera att Xbox Guide-knappen lyser grönt i första kvadranten för att indikera att den är påslagen och tilldelad till en användare.
Ett finger sträcks ut för att trycka på Guide-knappen på en Xbox 360-handkontroll.
  1. Ladda ned Skype-klienten om du inte redan har den installerad.
  2. Vid första installationen ombeds du kontrollera ljud- och videokvaliteten. Om du redan har Skype installerat kan du komma till ljud- och videotestet genom att välja Verktyg och sedan Alternativ.
  3. Välj Ljudinställningar för att testa mikrofon och högtalare.
Skype-skärmen
  1. Innan du testar headsetet ska du kontrollera att ditt Xbox 360-headset är valt i den nedrullningsbara listan med enheter. Mer information finns i Skype: Lösa problem med högtalare eller hörlurar (Windows-skrivbord) .

Läs avsnittet "Mer information" nedan om problemet kvarstår.

Mer information

Om du upplever något av problem nedan provar du följande lösningar.

Inget ljud hörs i luren

1. Öka headsetets volym. Det gör du genom att rotera volymreglaget på headsetkabelns kontakt.
  2. Kontrollera att volymnivån är rätt inställd och att volymen inte stängts av med datorns volymreglage.

Om dessa åtgärder inte löser problemet kanske du behöver byta ut ditt trådbundna Xbox 360-headset.

Ett eko eller brus hörs när du spelar

Obs! Eko-effekten kommer från personen som pratar och inte nödvändigtvis från personen som hör ekot. Om du till exempel bara hör ett eko när någon annan pratar kan problemet bero på headsetanslutningen hos den personen, inte hos dig.

Följande omständigheter kan orsaka eko eller brus under spel:

• Mikrofonen fångar upp ljud och brus från omgivningen. Detta innefattar röstöverföringar från luren.
  • Headsetkontakten är inte korrekt insatt i handkontrollen.
  • Du använder Xbox 360 trådlös handkontroll och enhetens batteri är dåligt laddat.

Om du eller andra spelare hör ett eko eller brus när ni spelar provar du följande:

• Sänk volymen på din dator.
  • Koppla från headsetet från handkontrollen och återanslut det.
  • Rengör pluggen på headsetkabeln med en ren trasa och återanslut sedan headsetet till handkontrollen.
  • Testa headsetet genom att ansluta det till en annan handkontroll, om du har möjlighet att göra det.
  • Om du använder Xbox 360 trådlös handkontroll byter du ut AA-batterierna eller laddar de laddningsbara batterierna för Xbox 360.