Felsöka din Xbox 360-handkontroll för Windows

Om du har följt anvisningarna i Så här konfigurerar du en Xbox 360-handkontroll för Windows och ändå har problem med att ansluta handkontrollen till Windows läser du felsökningsstegen nedan.

Lösningar

Kontrollera att ditt system uppfyller kraven för Xbox 360-handkontroll för Windows

Vilken Windows-version använder du?

Xbox 360-handkontroll för Windows är anpassad för Windows XP med Service Pack 2 (SP2) och senare versioner av Windows.

Har programvaran för handkontrollen installerats?

Se till att programvaran för handkontrollen har installerats. Det krävs en drivrutin för att handkontrollen ska fungera på en Windows-baserad dator. En skiva med drivrutinen medföljer handkontrollen. Du kan också ladda ned drivrutinen från webbplatsen för Microsofts maskinvara.

Anmärkningar

• En drivrutin är en programvara som gör att enheten, i det här fallet Xbox 360-handkontroll för Windows, fungerar med operativsystemet Windows och spelet.
  • På en dator med Windows 7 kommer drivrutinen att laddas ned och installeras automatiskt när du ansluter handkontrollen. I Windows 8.1 ingår drivrutinen som en del av operativsystemet.

Uppdatera enhetsdrivrutinen för din handkontroll

Du laddar ned de senaste drivrutinerna för Xbox 360-handkontroll för Windows från webbplatsen för Microsoft-maskinvara.

Du bör också ladda ned och installera viktiga uppdateringar för Windows genom att köra Windows Update.

Felsökning av USB-port

Xbox 360-handkontroll för Windows behöver en USB-port med tillräcklig strömförsörjning. Om handkontrollen inte fungerar korrekt ansluter du den till en annan USB-port. Undvik att använda USB-hubbar eller portarna på datorns framsida. Det kan hända att hubbar eller portar utan strömförsörjning inte kan ge handkontrollen tillräckligt med ström. Koppla in handkontrollen i en annan USB-port på datorns baksida för bästa resultat.

Portarna på datorns baksida har vanligtvis strömförsörjning. Portarna på datorns framsida kanske inte har strömförsörjning. En extern USB-hubb har inte portar med strömförsörjning om den inte har en egen separat strömförsörjningsenhet eller nätadapter.

Felsöka alla problem

Obs! Information om hur du installerar Xbox 360-handkontroll för Windows hittar du i Konfigurera din Xbox 360-handkontroll för Windows.

Windows 8.1

På en dator med Windows 8.1 kan du använda Enheter och skrivare i Kontrollpanelen för att felsöka handkontrollen. Så här gör du:

1. Startskärmen väljer du Kontrollpanelen.
  2. Välj Visa enheter och skrivare.
  3. Kontrollera att handkontrollen visas under Enheter och högerklicka på handkontrollen och välj Inställningar för handkontroll.
  4. Kontrollera handkontrollens Status och välj sedan Egenskaper.
  5. På fliken Test testar du att handkontrollen fungerar som den ska. Om det uppstår några problem väljer du Kalibrera på fliken Inställningar.
  6. Om problemen kvarstår högerklickar du på handkontrollen under Enheter i Enheter och skrivare och väljer sedan Felsök.

Windows 7 och äldre versioner av Windows

På Windows 7 och äldre versioner av Windows kan du använda Enhetshanteraren för att felsöka problem med handkontrollen, se om rätt saker är listade och kontrollera att det inte finns några konflikter.

Obs! Ett konflikt markeras med ett gult utropstecken i Enhetshanteraren.

Följ de här stegen för att öppna Enhetshanteraren:

1. Välj Start, sedan Kör, skriv sysdm.cpl och välj OK.
  2. På fliken Maskinvara väljer du Enhetshanteraren.
  3. När handkontrollen är installerad visas tre poster i enhetshanteraren. Det bör finnas två poster under Human Interface Devices:
    • HID-kompatibel handkontroll
    • USB Human Interface Device (styrdon)
    Det bör även finnas en tredje post under Microsoft Common Controller for Windows Class:
    • Xbox 360 handkontroll för Windows
  4. Om gula utropstecken visas bredvid några av dessa poster finns det något problem med installationen. Om det finns ett problem med någon av posterna under HID (Human Interface Devices) verifierar du först att problemet inte orsakas av handkontrollen genom att koppla ur den. Om problemet orsakades av en maskinvarukonflikt med handkontrollen visas inte det gula utropstecknet längre när handkontrollen är urkopplad.

Du löser problem med handkontrollen i enhetshanteraren genom att testa de hör lösningarna, en åt gången (fortsätt till nästa lösning om den du testade inte löste problemet):

1. Använd den inbyggda felsökaren:
    1. Dubbelklicka på Xbox 360-handkontroll för Windows i Enhetshanteraren.
    2. Välj Felsök och följ sedan anvisningarna.
  2. Ta bort och återidentifiera handkontrollen:
    1. Högerklicka på Xbox 360-handkontroll för Windows och välj sedan Avinstallera.
    2. På menyn Åtgärd väljer du Sök efter maskinvaruändringar.
  3. Försök uppdatera drivrutinen:
    1. Dubbelklicka på Xbox 360-handkontroll för Windows.
    2. På fliken Drivrutin väljer du Uppdatera drivrutin.

Obs! Den här informationen gäller bara för Xbox 360-handkontroll för Windows. Om du behöver hjälp med andra knappar eller styrspakar går du till webbplatsen eller supportcentret för tillverkaren av kringutrustningen. Mer information om konfigurering av ett specifikt spel för spel med handkontroll går du till spelutgivarens webbplats eller supportcenter.

Testa handkontrollen på en Xbox 360-konsol

Försök att eliminera möjliga maskinvaruproblem genom att använda handkontrollen på en Xbox 360-konsol.