Så här konfigurerar du en Xbox 360-handkontroll för Windows

I många datorspel kan du spela med en Xbox-handkontroll istället för tangentbord eller mus. Xbox 360-handkontrollen för Windows kan enkelt installeras på en dator som har en ledig USB-port och kör Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 eller Windows 7.

Obs! Den här informationen gäller bara för Xbox 360-handkontroll för Windows. Om du vill ha hjälp med Xbox One trådlös handkontroll läser du Så här ansluter du en Xbox One trådlös handkontroll till en Windows-dator. För hjälp med andra spelkontroller och styrspakar samt information om hur du konfigurerar ett specifikt spel för spel med handkontroll går du till spelutgivarens webbplats eller supportcenter.

Xbox 360-handkontroll för Windows

Konfigurera en trådburen handkontroll på Windows 10

Följ de här anvisningarna för att installera din trådburna Xbox 360-handkontroll på Windows 10:

1. Koppla den trådburna Xbox 360-handkontrollen till någon USB 2.0- eller 3.0-port på datorn.
  2. Windows 10 installerar automatiskt drivrutiner för handkontrollen, så du behöver inte ladda ned och installera någon annan programvara än Windows 10-uppdateringarna. När du får en avisering om att drivrutinerna har installerats kan du använda din handkontroll.
  3. Öppna ett spel eller Xbox-appen och testa handkontrollen genom att trycka på en knapp, dra i en avtryckare eller röra på en styrspak på handkontrollen.

Anmärkningar

• Om datorn inte kan hitta den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen kan du prova att koppla handkontrollen till en annan USB-port och försöka igen.
  • Om handkontrollen fortfarande inte fungerar kontrollerar du att Windows 10 är helt uppdaterat. Installera eventuella uppdateringar och prova igen.
  • Se din speldokumentation för information om hur du konfigurerar Xbox 360-handkontrollen för ett specifikt spel.

Konfigurera en trådburen handkontroll med Windows 8.1 eller Windows 8

Drivrutiner för Windows 8.1 och Windows 8 installeras som standard. Koppla handkontrollen till en USB-port, så installeras drivrutinen automatiskt.

Om du har problem med drivrutinerna kan du installera handkontrollens programvara på en Windows 8.1- eller Windows 8-dator genom att använda kompatibilitetsläget för Windows 7. Om du vill göra det följer du stegen nedan.

Steg 1: Installera programvaran för Xbox 360-handkontroll för Windows

1. Gå till Xbox 360-handkontroll för Windows.
  2. Rulla nedåt och välj Nedladdningar. Välj den version av Windows 7 som stämmer överens med processorn på din dator:
    • Windows 7 (endast 32-bitars)
    • Windows 7 (endast 64-bitars)
  3. Från den nedrullningsbara listan Språk väljer du operativsystemets språk.
  4. Klicka på programvarulänken under den nedrullningsbara listan för språk.
  5. Spara filen.
  6. På platsen för nedladdade filer på din dator högerklickar du på det nedladdade programmet och väljer Egenskaper.
  7. På fliken Kompabilitet markerar du kryssrutan Kör det här programmet i kompabilitetsläge för och väljer sedan Windows 7 från den nedrullningsbara listan.
  8. Välj Använd och sedan OK.
  9. Dubbelklicka på programmet för att köra det. Konfigurationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn. Du kanske blir ombedd att starta om när det är klart.

Steg 2: Anslut den trådburna Xbox 360-handkontrollen till datorn

Koppla den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen till någon USB 2.0- eller 3.0-port på datorn.

Steg 3: Testa handkontrollen

1. Öppna dialogrutan Spelenheter.
    • För Windows 8: På startskärmen på din dator skriver du joy.cpl. I sökresultatet väljer du joy.cpl.
  2. Välj Xbox 360-handkontroll och sedan Egenskaper.
  3. Testa den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen genom att trycka på en knapp, dra i en avtryckare eller röra på en styrspak på handkontrollen.
  4. Om datorn inte kan hitta handkontrollen kan du prova att koppla den till en annan USB-port och försöka igen.

Se din speldokumentation för information om hur du konfigurerar Xbox 360-handkontrollen för ett specifikt spel.

Konfigurera en trådburen handkontroll på Windows 7

Steg 1: Installera programvaran för Xbox 360-handkontroll för Windows

Du kan installera programvaran för Xbox 360-handkontroll för Windows på två olika sätt.

Obs! En vanlig kabelansluten Xbox 360-handkontroll kan anslutas till en Windows-dator via USB-porten, men drivrutiner måste installeras innan handkontrollen kan användas.

Installera med en installations-CD:

Så här installerar du programvaran med den installations-CD som medföljde Xbox 360-handkontrollen:

1. Sätt in installationsskivan i datorns CD- eller DVD-enhet. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt går du till CD- eller DVD-enheten och kör installationsprogrammet.
  2. installationsskärmen klickar du på Installera.
  3. Installationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn.
  4. Obs! Du kanske ombeds starta om datorn när installationen är klar.

Installera genom att ladda ned programvaran:

1. Gå till Xbox 360-handkontroll för Windows. Välj Nedladdningar under produktlistan.
  2. Under Programvara och drivrutiner väljer du den version av Windows du använder (endast 7, Vista eller XP) och ditt språk i de nedrullningsbara listrutorna. Om dina inställningar för region och språk till exempel är "Engelska (USA)" väljer du Engelska i listan.
  3. Välj den länk som tillhandahålls för nedladdningen under de nedrullningsbara listrutorna.
  4. Öppna .exe-filen som du laddade ned från din webbläsare och välj Ja för att godkänna installationen, om den frågan ställs.
  5. Välj Kör. Xbox 360-programmet installerar nödvändiga filer på datorn. Du kanske blir ombedd att starta om datorn när det är klart.

Steg 2: Anslut den trådburna Xbox 360-handkontrollen till datorn

När du har installerat programvaran ansluter du handkontrollens USB-kontakt till USB 2.0- eller 3.0-porten på datorn.

Steg 3: Testa handkontrollen

1. På datorn väljer du Start, skriver Kör, skriver joy.cpl och trycker på RETUR.
  2. Välj Xbox 360-handkontroll och sedan Egenskaper.
  3. Testa den kabelanslutna Xbox 360-handkontrollen genom att trycka på en knapp, dra i en avtryckare eller röra på en styrspak på handkontrollen. Om handkontrollen fungerar som den ska kommer motsvarande åtgärd att tändas i programmet.

Om programmet inte känner av handkontrollen kan du prova att koppla den till en annan USB-port och försöka igen. Om programmet fortfarande inte känner av den läser du Felsöka din Xbox 360-handkontroll för Windows.

Konfigurera en trådlös handkontroll på en Windows-dator

Obs! En vanlig Xbox 360 trådlös handkontroll kan anslutas till en Windows-dator, men du måste ha en Xbox 360 trådlös spelmottagare för att spela spel, även om du har ett Xbox 360 Play and Charge-kit.

Steg 1: Anslut Xbox 360 trådlös spelmottagare till datorn.

1. Ta bort den gröna etiketten från den trådlösa spelmottagaren.
  2. Sätt in spelmottagarens USB-kontakt i en USB 2.0-port på datorn (på datorns fram- eller baksida).
En bild visar hur den trådlösa Xbox 360-spelmottagarens USB-kontakt ansluts till en USB-port på framsidan av en dator.

Obs! USB-portarna på datorns framsida kan vara USB 2.0-portar utan strömförsörjning. Prova att använda en av portarna på datorns baksida.

En grön lampa på mottagaren innebär att enheten fungerar.

1. Om guiden Lägg till ny maskinvara startar automatiskt väljer du Installera programvaran automatiskt (rekommenderas) och sedan väljer du Nästa. Om guiden installerar programvaran utan problem väljer du Slutför och hoppar sedan till Steg 3: Anslut Xbox 360 trådlös handkontroll till datorn nedan.

Om guiden inte kan installera programvaran går du till Steg 2.

Steg 2: Installera Xbox-spelmottagarens programvara

Om du har kvar installationsskivan som medföljde Xbox 360 trådlös spelmottagare kan du installera programvaran från den skivan. Om du inte har någon skiva kan du installera programvaran genom att ladda ned den.

Installera med en installations-CD:

1. Sätt in installationsskivan i datorns cd- eller dvd-enhet. Om installationsprogrammet inte startar automatiskt går du till CD- eller DVD-enheten och kör installationsprogrammet.
  2. Så här installerar du programvaran:

Obs! Du kanske ombeds starta om datorn när installationen är klar.

Installera genom att ladda ned programvaran:

1. Gå till avsnittet för nedladdning av programvara på webbplatsen för Microsofts maskinvara.
  2. I fältet Sök efter nedladdning skriver du "Xbox" och väljer Spel som produkttyp.
  3. Välj Xbox 360 Wireless Controller för Windows som produkt (det här är programvaran för den trådlösa spelmottagaren).
  4. Välj den version av Microsoft Windows du använder på datorn, välj språk för operativsystemet och välj sedan Ladda ned.
  5. Välj Kör.
  6. Installationsprogrammet för Xbox 360-tillbehör installerar nödvändiga filer på datorn.

Obs! Du kanske ombeds starta om datorn när installationen är klar.

Steg 3: Anslut Xbox 360 trådlös handkontroll till datorn

1. Starta din Xbox 360 trådlös handkontroll genom att trycka på och hålla ned Guide-knappen .
  2. På mottagaren trycker du på anslutningsknappen, som är en rund knapp nära mitten på mottagaren. Lampan kommer att blinka grönt.
En bild visar den trådlösa Xbox 360-spelmottagaren med en pil som pekar på anslutningsknappen.
  1. Tryck på anslutningsknappen på handkontrollen. Det är en liten rund knapp på framkanten av handkontrollen när du håller den i dina händer.
En bild på ett finger som trycker på anslutningsknappen på en Xbox 360-handkontroll.

Gröna blinkande lampor på handkontrollen och mottagaren anger att enheten försöker upprätta en anslutning. När lamporna slutar blinka förblir en av lamporna runt Guide-knappen tänd, vilket indikerar att handkontrollen är ansluten.

En bild på en Xbox 360 trådlös handkontroll med en grön lampa tänd runt Guide-knappen.