Konfigurera den trådlösa Xbox-adaptern för Windows

Du kan ställa in den trådlösa Xbox-adaptern för Windows på en surfplatta, bärbar dator eller stationär dator med Windows 10, 8.1 eller 7. konfigurationen av adaptern sker i två steg: ansluta adaptern till din enhet och binda din handkontroll.

Anslut adaptern till enheten

Se till att din Windows-enhet är uppdaterad och ansluten till internet.

Koppla in adaptern i en USB 2.0- eller 3.0-port på din Windows-enhet. Installationen sker sedan automatiskt. Drivrutinerna för adaptern ingår i Windows-operativsystemet.

Obs! Mer information finns i Funktioner hos Xbox One trådlös handkontroll i olika operativsystem.

En ritad bild visar en trådlös Xbox-adapter för Windows ansluten till en USB-port på sidan av en bärbar dator.

Om du använder adaptern på en stationär dator eller en annan enhet där USB-porten inte är riktad mot handkontrollen eller är blockerad av metallobjekt, bör du använda den medföljande USB-utökaren så att du undviker störningar och det inte står något i vägen för handkontrollen.

Den trådlösa Xbox-adaptern för Windows visas bredvid en bildskärm på ett skrivbord. Den är ansluten via en USB-utökare till en stationär dator som står under skrivbordet

Bind handkontrollen

Om du har använt en Xbox One trådlös handkontroll tidigare är du bekant med bindningsprocessen som ger en parkoppling mellan handkontrollen och konsolen, eller i det här fallet den trådlösa Xbox-adaptern för Windows.

På en ritad bild visar en streckad linje hur en Xbox-handkontroll kommunicerar med en bärbar dato via den trådlösa Xbox-adaptern för Windows.

Följ de här anvisningarna för att binda handkontrollen till den trådlösa Xbox-adaptern för Windows:

1. Anslut den trådlösa Xbox-adaptern till enheten med Windows 10 (så att den är strömsatt) och tryck sedan på knappen på den trådlösa Xbox-adaptern.
  2. Se till att handkontrollen är påslagen och tryck sedan på bindningsknappen på handkontrollen. Indikatorn på handkontrollen blinkar medan den ansluter. När den är ansluten lyser indikatorn på adaptern och handkontrollen med ett fast sken.

Vissa datorer, t.ex. Microsoft Surface Studio, har trådlöst stöd för Xbox inbyggt. Det gör att du kan ansluta handkontrollen trådlöst via Lägg till en enhet i Inställningar. Du kan också använda den här metoden för att ansluta med Xbox trådlös adapter för Windows i stället för att trycka på knappen på adaptern.

1. På din dator går du till Inställningar > Enheter.
Avsnittet Lägg till enheter på menyn Datorinställningar.
  1. Välj Lägg till Bluetooth eller annan enhet.
Bindningsknappen på baksidan av Xbox One-handkontrollen.
  1. Välj Allt annat.
  1. Välj Xbox trådlös handkontroll.
  1. Klicka på Klart.

Om du har problem med att ställa in adaptern eller handkontrollen kan du läsa Felsöka den trådlösa Xbox-adaptern för Windows.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Konfigurera den trådlösa Xbox-adaptern för Windows" som du läste om eller ett annat problem?