Justera inställningarna för Spel-DVR på Windows 10

Vi har tagit fram inställningar för snabbkommandon, bakgrundsinspelning, videokodning m.m. så att du ska kunna skapa videor, ljud och skärmbilder som du vill ha dem. Den här artikeln handlar om de inställningar som är tillgängliga via Xbox-appen och Spelfältet.

På den här sidan

Inställningar för Spel-DVR i Xbox-appen

När du ska öppna inställningarna för Spel-DVR i Xbox-appen öppnar du först Xbox-appen. Välj Inställningar och sedan Spel-DVR. Följande kategorier visas:

Snabbkommandon
Bakgrundsinspelning
Spelklipp
Spara klipp
Ljud
Videokodning

Snabbkommandon

Det finns standardsnabbkommandon för Spel-DVR i Windows 10, och du kan också göra egna inställningar. När du skapar ett eget snabbkommando fungerar fortfarande det snabbkommando som är standard.

Du kan bl.a. ange följande snabbkommandon:

Öppna Spelfältet öppnar Spelfältet medan du spelar spelet.
Spela in det här sparar de senaste sekundernas spel som ett videoklipp, om bakgrundsinspelning är aktiverad.
Starta/stoppa inspelning startar en videoinspelning, eller avslutar en pågående inspelning.
Ta en skärmbild tar en skärmbild.
Visa/dölj inspelningstimern visar den pågående inspelningens längd, eller döljer den så att du inte distraheras.
Inspelning med mikrofon på/av hjälper dig spela in ljud med mikrofon, så att du kan lägga till en kommentar i videon.

Så här sparar du egna snabbkommandon:

1. När du skapar ett anpassat snabbkommando markerar du fältet Ditt snabbkommando och trycker på de knappar du vill använda för funktionen. Snabbkommandon måste innehålla minst en av tangenterna Ctrl, Skift, och Alt, plus minst en tangenttryckning till.
  2. Om du trycker på tangenter som redan är tilldelade en vanlig funktion, såsom Ctrl + C för att kopiera, så visas de inte i fältet.
  3. Om du vill ta bort något av dina snabbkommandon väljer du ikonen för att avbryta intill snabbkommandot.
  4. Spara dina snabbkommandon genom att välja Spara i slutet av avsnittet Snabbkommandon.

Obs!
Om du vill visa eller ändra dina snabbkommandon i Spelfältet öppnar du Spelfält, sedan Inställningar och väljer sedan fliken Snabbkommandon. Gå till inställningarna för Spel-DVR i Spelfältet.

Bakgrundsinspelning

Bakgrundsinspelning används när något häftigt händer som du önskar att du hade spelat in. När du aktiverar denna funktion (den är inaktiverad som standard) övervakas de senaste momenten i spelet så att du kan fånga tillfället innan det är borta för alltid.

Obs!
Bakgrundsinspelning kan påverka spelets prestanda eftersom en del av datorns resurser används för att spela in i bakgrunden.

När bakgrundsinspelning är aktiverad kan du justera:

• Hur långt klippet blir, med hjälp av Spela in senaste [tidsperiod]. Välj tidsperiod för att visa tillgängliga alternativ.
  • Om Bakgrundsinspelning ska vara aktivt när du använder batteri, eftersom funktionen använder mer ström än vanlig inspelning.
  • Om Bakgrundsinspelning ska vara aktivt när du använder en trådlös display, eftersom funktionen använder GPU-resurser.

Obs!
Om du vill visa eller ändra dina inställningar för bakgrundsinspelning i Spelfältet öppnar du Spelfält. Du hittar Bakgrundsinspelning på fliken Allmänt. Gå till inställningarna för Spel-DVR i Spelfältet.

Spelklipp

Ange maximal inspelningstid för ett klipp så att det sparas automatiskt när det når den längden. Välj tidsperiod för att visa tillgängliga alternativ.

Obs!
Om du vill ändra din maximala inspelningstid i Spelfältet öppnar du Spelfält. Du hittar Klipp på fliken Allmänt. Gå till inställningarna för Spel-DVR i Spelfältet.

Spara klipp

När du sparar klipp visas den mapp som dina skärmbilder och spelklipp sparas till. Om du vill visa dessa filer väljer du Öppna mapp.

Ljud

Ljud ger dig möjlighet att spela in med eller utan ljud från ditt spel och din mikrofon, och att välja ljudkvalitet.

• Om du vill spela in ljud med dina spelklipp aktiverar du Spela in ljud när jag spelar in spelklipp.
  • Om du vill använda en annan ljudkvalitet än standardinställningen väljer du alternativet bredvid Ljudkvalitet.
  • Om du vill spela in kommentarer via mikrofonen aktiverar du Spela in med mikrofonen när jag spelar in spelklipp.

Obs! Om du vill ändra dina ljudinställningar i Spelfältet öppnar du Spelfält. Du hittar alla ljudinställningar på fliken Ljud. Gå till inställningarna för Spel-DVR i Spelfältet.

Videokodning

Videokodning låter dig välja videokvalitet och upplösning. Videokvaliteten kontrollerar både antalet bildrutor per sekund (br/s) och bithastighet (mbps, eller megabit per sekund). Spelklippens kvalitet är som standard 10 mbps vid 1080p och 4,5 mbps vid 720p, och bildhastigheten 30 br/s.

Välj alternativ för Videokvalitet: Standard (30 br/s, lägre bithastighet), Hög (30 br/s, högre bithastighet) eller Mycket hög (60 br/s, högre bithastighet). Inspelning vid 60 br/s är endast tillgänglig i Windows 10 Anniversary Edition.

Högre kvalitet och upplösning innebär vanligen att datorn får arbeta hårdare, vilket kan ge försämrade prestanda. Mycket hög rekommenderas endast för kraftfulla speldatorer. Du kan fastställa de bästa inställningarna för ditt system genom att prova dig fram.

Maximal videoupplösning är spelets upplösning, upp till 1080p. Spelklipp spelas in med den upplösning som anges i spelet, upp till 1080p. Spelklipp från spel som spelas med högre upplösning skalas ned till den valda nivån.

Så här fungerar videokvalitet och videoupplösning tillsammans:

Upplösning

720p

1080p

Kvalitet

Standard
(30 br/s, lägre bithastighet)

4,5 mbps

10 mbps

Hög
(30 br/s, högre bithastighet)

9 mbps

20 mbps

Mycket hög
(60 br/s, högre bithastighet)

9 mbps

20 mbps

Inställningarna för Spel-DVR i Spelfältet

Du öppnar inställningarna i Spelfältet genom att trycka på Windows-tangenten + G och sedan välja Inställningar. Spelfältet har några inställningar som du också ser i Xbox-appens inställningar. Inställningar på ena stället påverkar inställningarna på det andra.

Skärmen Inställningar har tre flikar: Allmänt, Snabbkommandon och Ljud.

Allmänt

Inställningarna för Bakgrundsinspelning i Spelfältet är desamma som inställningarna som visas i Xbox-appen, och som beskrivs ovan. Avsnittet Bakgrundsinspelning innehåller mer information.

Inställningen Klipp i Spelfältet är densamma som inställningen Spelklipp som visas i Xbox-appen, och som beskrivs ovan. Avsnittet Spelklipp innehåller mer information.

Välj Visa tips när jag startar ett spel för att lära dig mer om hur du använder Spelfältet varje gång du startar det.

Om du vill ha snabb, enkel åtkomst till Spelfältet från din Xbox One-handkontroll väljer du Öppna Spelfält med hjälp av på handkontrollen.

Välj Visa Spelfältet när jag spelar helskärmsspel som Microsoft har verifierat om du vill att Spelfältet ska visas över ditt helskärmsspel medan du spelar.

Välj Kom ihåg detta spel om du vill att Spelfältet ska fortsätta identifiera det program du öppnade det med som ett spel som kan spelas in med Spelfältet.

Snabbkommandon

Snabbkommandona i Spelfältet är desamma som inställningarna för Snabbkommandon som visas i Xbox-appen, och beskrivs ovan. Avsnittet Snabbkommandon innehåller mer information.

Ljud

Inställningarna för Ljud i Spelfältet är desamma som inställningarna för Ljud som visas i Xbox-appen, och som beskrivs ovan. Avsnittet Ljud innehåller mer information.