Stänga av ljudet för eller blockera andra spelare i Xbox-appen på Windows 10

Du kan styra hur andra personer kommunicerar med dig när du använder Xbox-appen på Windows 10. Om du inte vill höra eller bli kontaktad av specifika spelare kan du stänga av ljudet för dem eller blockera deras kommunikation med dig.

Obs! Om du tycker att spelaren har brutit mot villkoren för Microsoft-tjänster eller etikettsreglerna kanske du också vill lämna in klagomål.

Stänga av ljudet för andra spelare i Xbox-appen på Windows 10

Om en annan spelare är störande eller uppför sig olämpligt i röstchatt eller annan röstkommunikation kan du stänga av ljudet för spelaren. Då kan spelaren inte prata med dig i spelet eller i en chattsession. Så här gör du:

1. Gå till Kompisar och klubbar. Om spelaren inte är en kompis väljer du Följare eller Nyligen spelade spelare på den nedrullningsbara menyn för att få fram en relevant lista. Du kan också söka efter spelaren genom att skriva en gamertag i sökfältet.
  2. Välj rätt gamertag för den spelare du vill stänga av ljudet för.
  3. Välj Mer och välj sedan Ljud av i chatt.

Om du vill slå på ljudet för en spelare väljer du rätt gamertag för den spelare du vill slå på ljudet för. Välj sedan Mer och därefter Ljud på.

Blockera en annan spelare i Xbox-appen på Windows 10

Om du blockerar en annan spelare får du inga meddelanden, spelinbjudningar eller inbjudningar till grupper från den spelaren. Den spelaren kan heller inte se dina onlineaktiviteter och tas bort från din kompislista, om hen finns där. Blockera en annan spelare i Xbox-appen på Windows 10:

1. Gå till Kompisar och klubbar. Om spelaren inte är en kompis väljer du Följare eller Nyligen spelade spelare på den nedrullningsbara menyn för att få fram en relevant lista. Du kan också söka efter spelaren genom att skriva en gamertag i sökfältet.
  2. Välj rätt gamertag för den spelare du vill blockera.
  3. Välj Mer och sedan Blockera.
  4. Välj OK för att bekräfta.

Om du vill ta bort blockeringen av en spelare väljer du rätt gamertag för den spelaren. Välj sedan Mer och därefter Avblockera eller högerklicka eller tryck på och håll ned meddelandekonversationen och välj Avblockera. Du kan också avblockera en spelare genom att skicka ett meddelande eller en kompisförfrågan.

Blockera en annan spelares meddelanden i Xbox-appen på Windows 10

Du kan också blockera en spelare efter att du har fått ett stötande eller olämpligt meddelande. Så här blockerar du en spelare från fliken Meddelanden:

1. Välj ikonen Meddelanden.
  2. Högerklicka på eller, om du använder en pekenhet, tryck på och håll ned meddelandekonversationen med den spelare du vill blockera.
  3. Gå till spelarens meddelande och tryck på menyknappen på handkontrollen.
  4. Välj Blockera.
  5. Välj OK för att bekräfta.