Redigera och dela spelklipp med Spel-DVR i Xbox-appen på Windows 10

Skapa videor och skärmbilder av ditt spel med Spel-DVR. Redigera sedan och dela de bästa momenten med dina kompisar.

På den här sidan

Så här redigerar du dina spelklipp

Du kan skapa ett perfekt spelmontage genom att redigera klipp från din Xbox One och din dator i ett program för videoredigering.

Om du bara behöver trimma början eller slutet av ett klipp för att framhäva det bästa momentet använder du trimningsverktyget i Xbox-appen.

Dela sedan dina redigerade klipp på sociala medier, inklusive Xbox Live via Xbox-appen.

Trimma ett spelklipp

1. Öppna Xbox-appen och välj Spel-DVR.
    Obs! Redigeringsfunktionen i Xbox-appen är för närvarande begränsad till Trimma, men den passar perfekt för att beskära lite i början och slutet och fokusera på ett moment.
  2. Välj det klipp du vill redigera. Du kan välja mellan På den här datorn och klipp under Delad från Xbox One.
  3. Om du väljer ett klipp från Delad som du inte har laddat ned än väljer du Ladda ned.
  4. Välj Trimma för att korta ned klippet.
  1. Flytta det vänstra fältet för att korta ned början eller det högra fältet för att korta ned slutet av inspelningen.
  2. När du är färdig avslutar du genom att välja Spara kopia.

Lägga till etiketter och byta namn på ett klipp

Spelklipp namnges med speltitel, datum och tid så att du snabbt kan hitta det, men du kan ändra namnet innan du delar klippet med andra.

Välj det klipp du vill byta namn på och välj sedan Byt namn. Skriv det namn du vill använda och tryck sedan på Retur. Tänk på att de videoklipp du delar ska uppfylla användningsvillkoren för Xbox Live, så håll dem anständiga.

Dela spelklipp och skärmbilder på Xbox Live och andra platser

Spelklipp (under 30 minuter långa) och skärmbilder av populära datorspel samt alla spel som finns i Windows Store kan delas på Xbox Live. De laddas inte upp automatiskt från Windows 10.

1. Välj Spel-DVR i Xbox-appen.
  2. Välj På den här datorn.
  3. Välj det spelklipp eller den skärmbild som du vill dela.
  4. Välj Dela.

Obs! Innehåll som laddas upp granskas för att se om det bryter mot etikettsreglerna för Xbox Live. Det kan ta ett tag innan ditt klipp eller din skärmbild kan ses av någon annan.

Om du vill dela dina klipp på andra sociala nätverk eller via e-post så hittar du filerna i mappen Klipp, som finns i din videomapp som standard. Från Xbox-appen väljer du Öppna mapp under det klipp du vill dela. Utforskaren öppnas då där den videon är sparad. Använd sedan det sociala nätverkets webbplats eller app för att dela klippet eller skärmbilden.

Vem kan se mina klipp?

Spelklipp som laddas upp till din aktivitetsfeed på Xbox Live kan ses av andra Xbox Live-användare i enlighet med dina inställningar för sekretess och säkerhet online. Så här gör du ändringar:

1. Gå till dina inställningar för sekretess och onlinesäkerhet.
  2. Välj fliken Sekretess.
  3. Bredvid Visa dina spelklipp (endast Xbox One) väljer du vem du vill dela med, t.ex. Alla eller bara Kompisar, eller du kan välja Blockera så att andra inte kan se dina spelklipp.