Så här startar du en grupp i Xbox-appen

Med grupper kan du samla och chatta med människor via Xbox-appen i Windows 10. Din grupp kan ha upp till 16 medlemmar, värden inräknad.

Obs! Om du vill starta eller gå med i en grupp måste du (och de som deltar) ha en aktuell Xbox Live Guld-prenumeration och vara inloggade med den gamertag som hör till prenumerationen.

Starta en grupp med dina kompisar

Det finns flera sätt att starta en grupp.

Bjud in personer från din lista med kompisar och klubbar

1. I listan Kompisar och klubbar väljer du de kompisar du vill ha med i gruppen.
  2. Högerklicka på en gamertag och välj Bjud in till grupp.

Nu kan du se din grupp på fliken Grupp.

Gå med i en grupp där dina kompisar redan är med

1. I listan Kompisar och klubbar väljer du den kompis du vill ha med i gruppen.
  2. Välj Gå med i grupp på kompisens gamercard.

Starta din egen grupp och bjud in flera kompisar

1. Gå från startsidan till fliken Grupp i det övre högra hörnet.
  2. Klicka på Starta en grupp.
  3. Klicka på lägg-tillknappen (+) längst ned på sidan.
  4. Välj de Kompisar du vill ha med i gruppen (upp till 15 kompisar).
  5. Klicka på Grupp för att skicka inbjudningarna.
  6. Klicka på OK i popup-rutan Inbjudningar skickade.