Så här administrerar du kompisar, följare och favoriter i Xbox-appen

Lär dig att skapa och administrera din kompislista i Xbox-appen.

• Kompisar är personer du vill få aktivitetsfeeduppdateringar för och interagera med genom gruppchatt och meddelanden. Genom att lägga till spelare som kompisar blir du deras följare tills de också lägger till dig som kompis.
  • Följare är personer som vill få aktivitetsfeeduppdateringar om dig. De väljer att lägga till dig som kompis. De visas dock som följare i din lista tills du också lägger till dem som kompisar. Då ändras deras status från följare till kompis i din lista.
  • Favoriter är en beteckning som hjälper dig att hitta de personer du spelar mest med (eftersom du kan ha upp till 1 000 kompisar).

På den här sidan

Lägga till kompisar

En av de bästa funktionerna med Xbox Live möjligheten att hitta kompisar för ett onlinespel. Allteftersom du skapar en lista över kompisar genom att skicka och acceptera kompisförfrågningar, visas samma lista oavsett vilket spel du spelar. Du kan ha upp till 1 000 kompisar. Om du har personer i din kompislista kan du snabbt hitta kompisar online och göra dig redo för nästa speläventyr.

Hitta personer att lägga till som kompisar

Använd rutan Sök efter personer eller klubbar ovanför kompislistan till höger på skärmen för att snabbt hitta befintliga kompisar med hjälp av deras gamertag eller deras riktiga namn om de låter dig veta det. Dessutom kan du söka på spelnamn för att snabbt se vilka av dina kompisar som spelar ett visst spel.

Om du söker efter en gamertag för en spelare som för närvarande inte är din kompis kommer din kompislista att visa meddelandet "Hittade inga kompisar. Välj sök-knappen för att söka genom hela Xbox."

Meddelandet
  1. Välj Sök efter personer eller klubbar bredvid sökikonen.
  2. Ange kompisens gamertag. Om sökningen hittar en spelare med denna gamertag visas spelarens profil.
  3. Välj +Lägg till kompis för att följa den spelaren.

Den spelaren visas då omedelbart i din kompislista, men för spelaren visas du bara som följare tills han eller hon också lägger till dig som kompis.

Kompisar till kompisar

Du kan också hitta nya kompisar genom att titta på dina nuvarande kompisars följare:

1. Välj en av dina kompisar i din kompislista. Den kompisens profil kommer att visas.
  2. Välj fliken Följer för att visa din kompis lista med kompisar, följare och favoriter.
Fliken Följer visar en kompis lista med kompisar, följare och favoriter.
  1. Välj den kompis i listan som du vill lägga till. Den spelarens profil kommer att visas.
  2. Välj +Lägg till kompis för att följa den spelaren. Den personen visas då omedelbart i din kompislista, men för spelaren visas du bara som följare tills han eller hon också lägger till dig som kompis.

Förslag på kompisar

Ovanför din kompislista visas en kort lista med föreslagna kompisar. Det är personer du känner, har spelat med nyligen eller som nyligen börjat följa dig. Den innehåller också några av de som är mest aktiva i communityn på Twitch. Listan är utformad så att du snabbt kan lägga till föreslagna spelare som kompisar eller ta bort dem från listan med förslag.

En skärm visar en lista med förslag på kompisar.

Följande alternativ finns för förslagen:

• Välj X för att dölja förslagen.
  • Välj + (plus) om du vill lägga till en spelare i din kompislista.
  • Välj (minus) för att visa att du är Inte intresserad.
  • Välj Visa mer för att visa fler förslag.

Ändra din relation till en kompis

Så här ändrar du din relation till en kompis i Xbox-appen:

1. Välj din kompis i din kompislista. Då visas kompisens profil.
  2. Välj Mer och välj sedan Ändra vänskap.
En skärm visar kompislistan med en kompis vald. Över kompisens information finns en sammanhangsberoende meny med alternativen
  1. Välj om du vill att den här spelaren ska vara kompis eller favorit. Du kan även ändra om han eller hon ska kunna se ditt riktiga namn eller så kan du ta bort spelaren helt från din kompislista.
En skärm ger dig alternativen att göra den valda spelaren till kompis eller favorit eller ta bort den kompisen.

Obs! Om du tar bort en kompis från din kompislista tas du inte automatiskt bort från den personens kompislista. Om du inte vill att den spelaren ska se dina aktiviteter eller interagera med dig kan du blockera den spelaren.

Blockera eller rapportera en spelare

Du kan Blockera eller Anmäla en spelare från Xbox-appen om det är nödvändigt. Blockeringen gör att spelaren inte kan se din aktivitetsfeed och inte interagera med dig. Anmälan är ett sätt att göra Xbox Enforcement medvetna om en störande spelare. Mer information i dessa guider: