Spela in spelklipp med Spel-DVR på Windows 10

Spela in spelklipp och skärmbilder för de spel du gillar att spela, på Xbox Live, Steam eller någon annan tjänst, och dela dem i alla dina sociala nätverk.

För att börja ta skärmbilder och spelklipp trycker du på Windows-tangenten och G på din Windows 10-dator.

Du hittar de spelklipp och skärmbilder du skapat med Spel-DVR på Xbox-appen > Spel-DVR > På den här datorn. Som standard sparas klippen i Video-mappen i en mapp som heter Klipp. Varje video och skärmbild identifieras med spelets titel och metadata som visar när bilden togs.

På den här sidan

Skapa spelklipp med Spel-DVR på Windows 10

Medan du spelar ett spel trycker du på Windows -tangenten + G för att öppna spelfältet. Om programmet redan har identifierats som ett spel öppnas spelfältet, som bilden nedan visar:

En ritad bild på spelfältet med kontrollerna numrerade 1 till 6 så att de motsvarar följande textbeskrivningar
  1. Xbox-knappen startar Xbox-appen, som alternerar med din spelarbild.
  2. Tryck på kameraikonen för att ta en skärmbild.
  3. Knappen Spela in det här omvandlar de senaste spelmomenten till ett spelklipp när bakgrundsinspelning är aktiverat. För att aktivera det går du till Spelfält > Inställningar > Spela in spelet i bakgrunden.
  4. Knappen Spela in startar och stoppar en inspelning. Under inspelningen visar en timer hur långt klippet blir.
  5. Knappen Inställningar öppnar ett popup-fönster där du kan styra inställningarna för Spel-DVR. Läs mer i Ändra inställningarna för Spel-DVR på Windows 10.
  6. Med knappen Flytta kan du ändra var spelfältet ska visas på skärmen.

Första gången du använder spelfältet med ett visst spel kommer du att tillfrågas om du vill öppna spelfältet. Markera kryssrutan för att bekräfta att programmet är ett spel.

En del spel kan blockera möjligheten till inspelning. I så fall visas aviseringen "Den här appen går inte att spela in".

Anmärkningar

• Spelfältet visas inte för en del datorspel i helskärmsläge. För att starta och stoppa inspelningar utan att använda spelfältet använder du snabbkommandot Windows-tangenten+Alt+R för att starta och stoppa inspelningen. Skärmen kommer att blinka för att indikera början och slut på inspelningen. Om bakgrundsinspelning är aktiverat kommer Windows-tangenten+Alt+G att spela in de senaste spelmomenten.
  • Om snabbkommandona inte fungerar för ett helskärmsspel trycker du på Windows-tangenten+G. Skärmen kommer att blinka två gånger för att bekräfta att spelet känns igen. Öppna sedan spelet i helskärmsläge igen.

Snabbkommandon

Snabbkommandon för Spel-DVR:

• Windows-tangenten+G: Öppnar spelfältet
  • Windows-tangenten+Alt+G: Spelar in de senaste spelmomenten (du kan ändra inspelningstiden i Spelfält > Inställningar.)
  • Windows-tangenten+Alt+R: Startar/stoppar inspelning
  • Windows-tangenten+Alt+Print Screen: Tar en skärmbild av spelet
  • Windows-tangenten+Alt+T: Visar/döljer inspelningstimern
  • Windows-tangenten+Alt+M: Startar/stoppar mikrofoninspelning

För konfiguration och anpassade snabbkommandon trycker du på Windows-tangenten+G, väljer Inställningar > Snabbkommandon och ändrar inställningarna där.