Felsökning av Spel-DVR på windows 10

Översikt

Om du har problem med att spela in spelklipp med Spel-DVR på Windows 10 kan du hitta den information du behöver för att lösa problemet på den här sidan.

Obs! Innan du börjar felsöka något av de följande problemen ska du först kontrollera att du har den senaste versionen av Xbox-appen på Windows 10.

Användare inom EU och i Korea som använder Windows 10 N eller Windows 10 KN måste också installera Media Feature Pack för N- och KN-versionerna av Windows 10 för att kunna använda den här funktionen.

Felsökning

Hur spelar jag in ett spel som är i helskärmsläge?

Vid datorspel i helskärmsläge (kallas ibland Full-Screen Exclusive) ser du inte Spelfältet, men du kan använda Windows-tangenten + Alt + R för att starta och stoppa inspelningar. Skärmen blinkar när inspelningen startas och avslutas. Om du har aktiverat bakgrundsinspelning kan du också använda Windows-tangenten + Alt + G för att spela in de senaste 30 sekunderna (eller den tidsperiod du väljer).

Om snabbkommandona inte fungerar för ett helskärmsspel trycker du på Windows-tangenten + G. Skärmen blinkar två gånger för att bekräfta att spelet känns igen. Därefter kan du köra spelet i helskärmsläge igen och använda Windows-tangenten + Alt + R och Windows-tangenten + Alt + G.

Vad ska jag göra om Spelfältet och snabbkommandona inte fungerar?

• Se till att du har de senaste uppdateringarna på din Windows 10-dator. Från Starta väljer du Inställningar. Gå till Uppdatering och säkerhet och välj sedan Sök efter uppdateringar.
  • Kontrollera inställningarna för Spel-DVR: Välj Inställningar i Xbox-appen och sedan Spel-DVR. Kontrollera att inställningen Spela in spelklipp och skärmbilder med Spel-DVR är angiven till .
  • När du spelar ett spel trycker du på Windows-tangenten + G för att öppna Spelfältet. En skärm kan visas som frågar om du vill öppna Spelfältet. Välj Ja, detta är ett spel.
  • Spelet kanske körs i helskärmsläge. Se Hur spelar jag in ett spel som är i helskärmsläge? ovan.
  • Spelet kanske blockerar anpassade snabbkommandon. Se Varför fungerar inte mina anpassade kortkommandon för Spelfältet? nedan.
  • Kontrollera att du har uppdaterat dina grafikdrivrutiner. Se Maskinvarukrav för Spel-DVR på Windows 10.

Var är mina spelklipp och skärmbilder?

Om du vill se var dina klipp sparas öppnar du Xbox-appen, väljer Inställningar och sedan Spel-DVR. Under Spara klipp väljer du Öppna mapp för att visa dina klipp i Utforskaren.

Spelklipp och skärmbilder sparas som standard i mappen Videor under mappen Klipp. Innehållet kan flyttas till andra platser på din dator, inklusive andra platser på hårddisken eller externa enheter.

Inspelningen fungerar bara en eller två gånger. Hur kan jag åtgärda det?

Ibland avslutas inte en inspelning korrekt. När det inträffar ska du starta om Spel-DVR för att åtgärda problemet:

1. Stäng spelet.
  2. Ange Aktivitetshanteraren i sökrutan i Windows aktivitetsfält och välj sedan den skrivbordsappen.
  3. I Aktivitetshanteraren väljer du Mer information.
  4. I listan över processer som körs väljer du Sänd DVR-server (bcastdvr.exe) (om den finns där) och väljer sedan Avsluta aktivitet.
  5. Starta om spelet och försök spela in igen.

Varför fungerar inte mina anpassade snabbkommandon för Spelfältet?

En del spel blockerar tangenter, så dina anpassade snabbkommandon kanske inte fungerar i de spelen. Snabbkommandon som är baserade på Windows-tangenten fungerar alltid med den senaste Windows 10-uppdateringen. Sök efter uppdateringar för appar och spel från Windows Store och installera den senaste Windows 10-uppdateringen för att använda Spelfältet med alla spel.

Hur använder jag Spelfältet på min surfplatta?

Snabbkommandon i Spelfältet som är baserade på Windows-tangenten fungerar inte på surfplattor utan ett anslutet fysiskt tangentbord, men du kan skapa egna snabbkommandon som använder tangenter på det virtuella tangentbordet. Öppna Xbox-appen och välj sedan Inställningar. Välj Spel-DVR och ange sedan de snabbkommandon du vill ha.

Hur tar jag bort ett spel från Spelfältet?

När du har angett i Spelfältet att något är ett spel genom att trycka på Windows-tangenten + G och välja Ja, det här är ett spel, så kommer Spelfältet ihåg detta när du startar spelet igen. Om du inte längre vill använda Spelfältet med ett spel som du har identifierat på det här sättet så startar du spelet, öppnar Spelfältet, väljer Inställningar och avmarkerar Kom ihåg detta spel.

Mina spelklipp är tomma. Varför då?

En del spel tillåter inte inspelningar. I så fall blir dina klipp tomma.

Varför kan jag inte ta en skärmbild?

Om du har skyddat innehåll öppet på din dator kan det orsaka att skärmbilden blir tom.

Varför kan jag inte spela in vissa spel när jag använder flera grafikprocessorer i en LDA-konfiguration (Linked Display Adapter)?

Vissa spel använder ett bildpunktsformat som för närvarande inte är kompatibelt med Spel-DVR i en LDA-konfiguration (Linked Display Adapter).