Så här ser du dina kompisars aktivitet i Xbox-appen på Windows 10

Med Aktivitetsfeed kan du se och kommentera dina kompisars senaste achievements och spelklipp.

Du kan se alla dina kompisars senaste aktiviteter via Aktivitetsfeed Startsidan i Xbox-appen eller så kan du se aktivitetstidslinjen för bara en av dina kompisar på personens profilsida.

Från aktiviteter från din startsida

Den första skärm som visas när Xbox-appen öppnas är Startsidan. På Startsidan kan du snabbt se vad dina kompisar har gjort sedan du senast loggade in.

Xbox-appens startsida

Genom att titta på Aktivitetsfeed på Startsidan kan du se och kommentera dina kompisars senaste achievements och spelklipp. Med följande ikoner kan du interagera med kompisarnas inlägg.

En närbild visar knapparna Gilla, Dela och Kommentera i Xbox-appen samt knappen Klubba som används för att rapportera någonting du anser olämpligt.
  1. Välj ikonen med ett hjärta om du vill "gilla" ett inlägg. Stötta dina kompisar när de låser upp ett achievement eller gilla ett spelklipp för att visa att du tyckte om det.
En skärm visar att en av dina kompisar låste upp en achievement i ett spel. Fyra knappar längst ned med vilka du kan Gilla, Dela eller Kommentera samt rapportera någonting du anser olämpligt.
  1. Om du vill dela någons aktivitet antingen på ditt aktivitetsfeed eller i ett meddelande du skickar till andra väljer du ikonen med en cirkel med tre små cirklar på.
På den här meddelandeskärmen kan du ange mottagarnas gamertags och ett meddelande om en kompis achievement.
  1. Använd rutan Kommentera om du vill skriva ett meddelande som alla som tittar på din kompis aktivitetsfeed kan se.
En achievement-skärm med kommentarer från en kompis. Orden

Välj ikonen med en klubba i det nedre högra hörnet av ett inlägg om du vill rapportera det som olämpligt eller otidigt.

Meddelandefönstret i Xbox-appen där du kan rapportera olämpligt eller störande beteende

Visa aktiviteter från en kompis profil

Om du vill titta på en viss kompis aktivitetsfeed kan du söka efter kompisen eller välja honom/henne i din kompislista och dubbelklicka på personens gamertag för att öppna profilsidan. Från profilen kan du se personens aktivitetsfeed och se vad han/hon gjort sedan du senast besökte profilen.

Det aktivitetsfeed-fönster du ser när du besöker någons profil