Maskinvarukrav för spel-DVR på Windows 10

Om du vill spela in spelklipp med Spel-DVR på Windows 10 måste datorns bildskärmskort ha stöd för någon av dessa omkodare:

• Intel Quick Sync H.264
  • NVidia NVENC
  • AMD VCE

Om du vil kontrollera bildskärmskortet på din dator går du till sökrutan i aktivitetsfältet och söker efter “Enhetshanteraren”. I Enhetshanteraren expanderar du Bildskärmskort

Bildskärmskort med stöd för Intel Quick Sync innefattar:

• Intel HD graphics 4200 eller senare
  • Iris Intel Graphics 5100 eller senare

Bildskärmskort med stöd för NVidia NVENC innefattar:

• GeForce 600-serien eller senare, men inte:
    • GeForce 605
    • GeForce GT 610
    • GeForce GT 620
    • GeForce GT 625
    • GeForce GT 630 (vissa modeller kan fungera)
    • GeForce GT 640
    • GeForce GT 645
    • GeForce GT 730 (vissa modeller kan fungera)
  • GeForce 600M-serien eller senare, men inte:
    • GeForce 610M
    • GeForce GT 620M
    • GeForce GT 625M
    • GeForce GT 630M
    • GeForce GT 635M
    • GeForce GT 640M LE (vissa modeller kan fungera)
    • GeForce GTX 670M
    • GeForce GTX 675M
    • GeForce 705M
    • GeForce 710M
    • GeForce 720M (vissa modeller kan fungera)
    • GeForce 800M
    • GeForce 820M
    • GeForce 910M (vissa modeller kan fungera)
    • GeForce 920M (vissa modeller kan fungera)
  • Quadro 410
  • Quadro K-serien eller senare
  • Quadro KM-serien eller senare

Bildskärmskort med stöd för AMD VCE innefattar:

• A-serien 5000 eller senare APU:er
  • Radeon HD7700-serien
  • Radeon HD7800-serien
  • Radeon HD7900-serien
  • Radeon HD8570 till 8990
  • Radeon R5 240 / R7 240 / R7 250 / R7 250E / R7 250X / R7 265 / R9 270 / R9 270X / R9 280 / R9 280X
  • Radeon R5 330 / R5 340 / R7 340 / R7 350 / R7 370 / R9 370 / R9 370X
  • Mobile Radeon HD 77x0M till HD 7970M
  • Mobile Radeon HD 8000-serien
  • Mobile Radeon Rx M2xx-serien
  • Mobile Radeon R5 M330 till Radeon R9 M380 och Radeon R9 M390
  • FirePro-kort med 1:a generationens GCN eller senare
  • Radeon HD 7790 / HD 8770
  • Radeon R7 260 / R7 260X / R9 290 / R9 290X / R9 295X2
  • Radeon R7 360 / R9 360 / R9 390 / R9 390X
  • Mobile Radeon R9 M280X
  • Mobile Radeon R9 M385 / R9 M385X

Du kan alltid ta en skärmbild av spelet även om du inte har något av dessa kort.

Om din dator inte kan spela in spelklipp visas ett meddelande som det här när du försöker ta en:

Denna dator uppfyller inte maskinvarukraven för inspelning av klipp.

Då gör du något av följande:

• Skaffa den senaste drivrutinen för bildskärmskortet (om datorn har mer än ett bildskärmskort se du till att drivrutinerna är aktuella för båda)
  • Installera ett av de bildskärmskort som visas här

Om din dator har flera bildskärmskort och endast ett stöder Spel-DVR kontrollerar du att du använder den bildskärm som är ansluten till det kortet när du spelar in ditt spel.

Om du fortfarande inte kan spela in spel trots att du har ett bildskärmskort som stöds och dess drivrutin är aktuell öppnar du Feedback-hubben (en app för Windows 10) och skriver din feedback så att vi kan undersöka.