Spela spel för Windows 8 på en Windows 10-enhet

Alla spel för Windows 8 fungerar på Windows 10. Om du har problem med att spela ett spel läser du Mitt spel startar inte eller låser sig på Windows 10.

Om du inte installerade spelet från Windows Store kan du prova att köra spelet i kompatibilitetsläge. Så här gör du:

1. Tryck på Windows-knappen på enheten eller tangentbordet eller välj Windows-ikonen i det nedre vänstra hörnet av huvudskärmen.
  2. Välj Alla appar och leta reda på spelet i listan.
  3. Tryck på spelpanelen och håll ned och välj sedan Öppna filens mapp. Eller så kan du högerklicka på spelpanelen och sedan välja Öppna filens mapp.
  4. Spelets exekverbara fil kommer automatiskt att markeras. Tryck på filen och håll ned och välj sedan Felsök kompatibilitet. Eller så kan du högerklicka på filen och sedan välja Felsök kompatibilitet.
  5. Följ anvisningarna i Felsökaren för programkompatibilitet.