Hur du tilldelar en trådlös Xbox One-handkontroll ett konto

Du kan para ihop ditt Microsoft-konto med din Xbox One trådlös handkontroll så att du kontrollerar vad som händer på konsolen. Detta är särskilt viktigt om flera personer använder konsolen med flera handkontroller samtidigt. Genom att para ihop kontot med den trådlösa handkontrollen säkerställer du att alla får bästa möjliga upplevelse och naturligtvis bästa achievement.

Läs Ansluta en trådlös Xbox One-handkontroll till konsolen om du behöver hjälp med att synkronisera handkontrollen trådlöst till konsolen innan du tilldelar en profil.

Så här tilldelar du en kontroll ett konto:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Enheter och tillbehör under Kinect och enheter.
  5. Välj handkontrollen. Det konto som är tilldelat handkontrollen visas.
  6. Om du vill tilldela handkontrollen ett annat konto markerar du kontot som redan är tilldelat det.
  7. Välj Tilldela en person.
  8. Välj kontot som du vill tilldela handkontrollen.

Då parkopplas handkontrollen med kontot.

Om du använder flera handkontroller kan du se vilken användare som är tilldelad en viss handkontroll när den personen tar kontroll över vad som händer på skärmen. Det finns inga LED-lampor på handkontrollen eller konsolen som för Xbox 360 eftersom du med Xbox One kan ha upp till åtta handkontroller anslutna samtidigt.