Ansluta ett kompatibelt headset till Xbox One

Anmärkningar

• Headsets kan bara anslutas till Xbox One trådlös handkontroll. De kan inte anslutas till trådburna handkontroller från tredje part.
  • Xbox One-konsolen stöder inte Bluetooth-funktioner. Det går inte att ansluta headset till konsolen med Bluetooth.

På den här sidan

Anslut ditt headset till en Xbox One trådlös handkontroll med en 3,5 mm port

Om du har en Xbox One trådlös handkontroll med en 3,5 mm-port kan du ansluta ett headset med ett standard 3,5 mm-uttag till handkontrollen. (3,5 mm-porten är en liten rund port nedtill på handkontrollen.) Lär dig hur du justerar ljudinställningarna på Använda chattheadsetet med Xbox One. Mer information om 3,5-mm standarder hittar du i Standarder för ljuduttag nedan.

Anslut headsetet till Xbox One-stereoheadsetadapter

Oavsett vilken typ av Xbox One trådlös handkontroll du har kan du ansluta Xbox One stereo headset-adaptern till din handkontroll genom att sätta in den i den rektangulära expansionsporten nedtill på din handkontroll. Du kan sedan ansluta ett kompatibelt 3,5-mm ljuduttag till stereoheadsetadaptern.

Anmärkningar

• En del produkter från tredje part levereras med en stereoheadsetadapter som kan se annorlunda ut än den Xbox One-stereoheadsetadapter som Microsoft tillverkar, men alla fungerar på samma sätt.
  • Du kan bara ansluta ett Xbox 360 chattheadset med hjälp av stereoheadsetadaptern med en 2,5 mm till 3,5 mm adapter som medföljer Xbox One-stereoheadsetadaptern. Adapterkabeln medföljer inte Xbox One-stereoheadsetet.

Tryck på chattljudknappen på stereoheadsetadaptern tills du bara hör chattljudet. (Chattljudknappen sitter i nedre vänstra hörnet på adaptern när du håller i handkontrollen.)

Om du har ett stereochatt-headset ansluter du det till ljudutgången på din TV, monitor eller konsol. Du kan ändra ljudvolymen med kontrollerna på headsetet. De två huvudtyperna av kontakter är RCA-kablar och S/PDIF optisk ljudkabel.

Stereoheadset med RCA-kablar

Sätt i RCA-kablarna från headsetet eller dess basstation i ljudutgångsportarna på din TV. (Änden på RCA-kablarna har ett cylinderformat hölje med ett tunt stift som sticker ut i mitten.)

Anmärkningar

• Din TV måste ha antingen RCA-ljudutgångskontakter eller en 3,5 mm hörlursutgång. Om du använder 3,5 mm-hörlursutgången måste du köpa en 3,5 mm mini-till-RCA-adapterkabel.
  • Xbox One-stereoheadsetet och många andra spelheadset använder en enda 3,5 mm-ljudkabel både för chatt och spel. Dessa headset sätts direkt i stereoheadsetadaptern.
  • Andra spelheadset använder två 3,5 mm-ljudkablar. En av kablarna har normalt en grön kontakt. Den kontakten används för spelljud. Den andra kabeln har en rosa kontakt. Den kontakten används för chattljud på en dator. Dessa headset kan levereras med en adapter som kombinerar båda. Det är dock inte alla kablar som följer CTIA-standarden för headset. Det kan påverka prestanda och kvalitet. Mer information hittar du i avsnittet Standarder för ljuduttag.

Stereoheadset med S/PDIF-ljudkabel (optisk)

Sätt i headsetets optiska S/PDIF-kabel (Sony/Philips Digital Interface Format) på baksidan av din TV, monitor eller konsol. (S/PDIF-kabeln ansluts till en rektangulär port på din TV.)

Standard för ljuduttag

Alla 3,5 mm-ljuduttag görs inte enligt samma standard. Det finns två standarder för ljuduttag:

• Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA) och
  • Open Mobile Terminal Platform (OMTP).

Om du använder ett OMTP-headset kommer du troligen att få problem med ljud eller chatt. Om ditt headset eller dina hörlurar använder OMTP-standarden kan du dock köpa en adapter som omvandlar enheten till CTIA. Dessa adaptrar finns hos de flesta elektronikåterförsäljare.

Följande bilder visar skillnaderna mellan CTIA- och OMTP-standarderna. CTIA-standarden har uttagets mikrofondel närmare änden på kabeln medan OMTP-standarden har uttagets jorddel närmare änden på kabeln.

CTIA:

1. Mikrofon
  2. Jord
  3. Höger ljudkanal
  4. Vänster ljudkanal

OMTP:

1. Jord
  2. Mikrofon
  3. Höger ljudkanal
  4. Vänster ljudkanal

Icke-kompatibla headset

Följande headsets är inte kompatibla med Xbox One-stereoheadsetadaptern:

• Mad Catz Tritton Warhead
  • Mad Catz Tritton Primer (Mad Catz erbjuder en adapter till Primer-headsetet som omvandlar 2,5 mm-ljuduttaget till ett 3,5 mm-ljuduttag. Kontakta Mad Catz för support.)
  • Xbox 360 trådlöst headset och Xbox 360 trådlöst Bluetooth-headset
  • Headset med den här 2,5 mm-kontakten kommer inte att fungera på grund av kontaktens format. Den här kontakten har ett långt, cylindriskt stift i mitten av anslutningssidan som inte passar i Xbox One stereo headset-adaptern.

Mer information finns i Konfigurera och använda Xbox One stereo headset-adaptern.

Obs! För spelchatt krävs ett Xbox Live-guldprenumeration.